פרעושים...

efratos25

New member
פרעושים...

כבר פעם שנייה שאני נכנסת הביתה מטיול עם הכלבות ומוצאת עליי פרעוש. המדשאות בקיבוץ מפוצצות בפרעושים ברמות אחרות, אני מרססת את הכלבות נגד פרעושים (נוסף על האמפולה וכמובן באישור והמלצת וטרינרית) בתרסיס שאמור להרחיק אותם מהן. אז מה קורה? הם עולים עליי ונכנסים הביתה, ואז כשהתרסיס קצת יורד מהכלבות-הפרעושים עולים עליהן ולג'וי כמובן מספיק רחרוח של פרעוש בשביל לקבל צבע של מסטיק בזוקה.

אם למישהו יש רעיון מה יכול לעזור... האם הדברה בבית תעזור במקרה הזה? כמדומני היא הורגת רק את מה שחי באותו רגע, ולמעשה אפילו לא משמידה ביצים שיכולות להיות בבית... חשבתי על המלכודת פרעושים האקולוגית הזו. מישהו ניסה? שווה את הכסף? החובזות מתגרדות בטירוף וכך גם אני. אתמול בלילה לקחתי סטרואידים מרוב שהמצב מחריף... באמת שוקלת לרסס גם את עצמי לפני טיול. או לשתות עשב לימון/ חומץ תפוחים

עזרה...!!!

טוטס

New member
יש הדברה ביתית שמיועדת לפרעושים וקרציות

הבעיה עם האמפולות ודומיהן זה שהגוף מתרגל אליהן בשלב מסויים ואז הן הופכות ללא אפקטיביות. לכן אנחנו הפסקנו עם זה...

נסי לשים עליהם אמפולה של חב' אחרת.

ואני חוזרת שוב - פשוט לא לקחת אותם לאיזורים שלדעתך נגועים קשות בפרעושים

efratos25

New member
הבעיה לא בהן!

הבעיה היא בי!
להן אין פרעושים!
לי יש!
האמפולה עובדת עליהן יופי.
רק שעליי אני לא יכולה לשים אמפולה (האומנם?)
עכשיו גיליתי שכל החוץ והבית מלאים!!!!
ממש קטסטרופה... אני לא יודעת מה לעשות...
כנראה מחר אזמין ריסוס
אוףףףףף!!!! מה יהיה??

טוטס

New member
רק אל תשכחי לבקש ספציפית ריסוס נגד פרעושים

וקרציות....

אם יש רק מעט פרעושים אפשר לשאוב היטב את כל הבית (כולל מיטות,ספות וכיוב') ואז לשטוף עם מים ואקונומיקה.
אם יש הרבה - את יכולה לרסס עם K600 ודומיו. גם על הספות!! שימי לב כמובן להרחיק את הכלבות.

אפשר או להזמין הדברה או לעשות שטיפות עם אקונומיקה בעקביות וגם להמשיך לרסס נגיד אחת לחודש (ופה באמת מאוד מקל הריסוס המקצועי שחוסך ממך את זה - אבל את יכולה לעשות את זה לבנתיים)

בהצלחה

efratos25

New member
תודה על העצה

ניסיתי להתחיל במשימה, אבל הגעתי למסקנה שהבית מפוצץ פרעושים ברמות שמצריכות כבר ריסוס מקצועי ולשים את הבנות בפנסיון לאיזה יום...
(כמו כן לא מחזיקה K600 בבית, אני בעצמי רגישה מאוד לריסוסים, אז אני מעדיפה לרסס חד פעמית ולצאת ל-24 שעות עם הכלבות
)
את יודעת האם הדברה מקצועית גם תהרוג כל פרעוש שייכנס לבית בעתיד או שזה רק הורג את מה שחי עכשיו?

תודה על העצות החמות...

טוטס

New member
קשה לעקוב אחרי זה אבל אני עשיתי לפני 3 שנים

הדברה ירוקה גם נגד פרעושים וקרציות וטפו
לא נתקלתי בבעיות עד כה...

sivi1964

New member
לגבי המלכודת האקולוגית-

יש לנו בבית,אני משתמשת זאת השנה השנייה.
אני לא יכולה להגיד כמה חד משמעית זה עוזר,רק לציין שמאז שעברתי לאדוונטג',בשילוב חומץ תפוחים במים,בשילוב המלכודת,וכמובן תספורות קבועות לכ מי שצריכה{ארוכות השיער...?} אני קייץ ראשון מעולם-ללא פרעושים....
האדוונטג' הוא לדעתי עיקר ההבדל,פשוט הציל אותנו,וכל ההשלמות שציינתי פועלות באופן כזה או אחר ומסייעות למיגור הפרעושים.

המלכודת לוכדת הכל...{יתושים,חרקים מעופפים,וגם פרעושים...}
להזיק זה לא יזיק,ולפי מה שכתבתי למעלה כנראה גם מועיל...

efratos25

New member
שמעתי שהמלכודת לוכדת

רק מה שנמצא בטווח יחסית קטן שלה...
האם נכון? את מעבירה אותה מחדר לחדר?

fi0na24

New member
תמרחי על עצמך סנו-די או משהו בסגנון לפני

יציאה מהבית

efratos25

New member
כן ולא

לא נרשמו עקיצות חדשות באזורים המרוחים.
אבל מבט קצר במראה הראה שהגיע לי פרעוש לאף.
אז אני כבר לא יודעת מה עדיף. אני כמעט מוכנה לסרסר את הכלבות שלי תמורת קצת נחת מהפרעושים האלו!!!
סתם בחיים לא. אבל ברור לי שאם הבית מפוצץ אז הפרעושים לא חסים גם על החובזות...

מישהו מכיר מדביר טוב באזור הדרום?

efratos25

New member
תודה! מצ"ב סיכום פעולה...

אז התייעצתי אתמול עם רופא, וטרינרית ושני מדבירים. להלן התוצאות:
1. הרופא רשם לי משחה לגירודים. משהו איכותי
סוף סוף הצלחתי להירדם ולא התעוררתי מהגירודים.
כמו כן הוא המליץ גם על הסנו-די לסוגיו גם כנגד פרעושים -כפי שרוני המליצה...
בנוסף המליץ לרסס את הפתחים (חלונות ודלת) עם ספריי K200 של סנו נגד פרעושים...
2. הווטרינרית אמרה שכדאי להקפיד לטפל בכלבות כל שבועיים באמפולות בכדיי להימנע מהכניסה שלהם וההתרבות שלהם בבית.
והמליצה לי לבדוק שבאמת אין עליהן, כי אם הבית מפוצץ אזיי... בדקתי היום בבוקר, ואכן גם על החובזות יש פרעושים (למרות שהאמפולה עליהן שלושה שבועות בלבד) היום אני אשים להן אמפולה נוספת.
3. מדביר אחד-של המועצה-אמר שיגיע לרסס השבוע באזור הבית שלי. חתולה המליטה לי בגג לפני איזה חודש אז הוא אומר שיש סיכוי שהפרעושים הם משם, ומאחר ואין גישה לגג למי שגבוה יותר מ-20 ס"מ, יהיה קשה מאוד להיפטר מהצרה הזו... ממש יופי טופי.
4. מדביר שני-חבר, אמר שהוא לא ממליץ על ריסוס בתוך הבית נגד פרעושים. מהסיבה הפשוטה שזה לא ממש יחזיק מעמד לאורך זמן. זה יהרוג רק את מה שנמצא כרגע בתוך הבית, וזה אני יכולה למגר עם שואב אבק שמרוסס בפרונטליין. פשוט לשאוב את הבית פעמיים ביום. עד מתי? עד שייעלמו הפרעושים. נו באמת.
מסביב לבית הוא המליץ "להשקות" את הסביבה עם מים (כמו גשם), זה גורם לפרעושים לקפוץ ואז הם נרטבים ומתים. ומי ששורד חושב שיורד אצלי גשם והולך למקום אחר. זה מה שהוא טוען. נשמע הזוי משהו לא?

בקיצור, מאחר ואחרי ריסוס ממילא אסור לשטוף 10 ימים-היום אני מנסה את הגישה. אני אשאב, אשטוף, אכבס, ארסס, אשים אמפולות (הכל בהתאמה) ונקווה לטוב.
אחלו לנו בהצלחה....

בהצלחה

ולענים הסרוק אצל השולה הפרמינטור מוציא הכל, ועובר את פרוותה העבה , כמו מסרק צפוף של כינים

למקרבה האושר בינתיים המלחמה צולחת
למרות שיש לנון אחד שיוצא ומתחדש בנאחסים חדשות לבקרים...

כולם שותים אצלנו מי תמצית למון גראס, אולי גם לזה יד בענין?

בנוסף לכל מה שאת כבר עושה

בשנה שעברה הייתי מתמלא בפרעושים בגינת הכלבים. בבית המרקחת המליצו לי על תרסיס טבעי על בסיס של למון גרס וזה היה מצוין.
אף פרעוש (וגם אף יתוש) לא התקרבו אלי כל הקיץ.

לצערי אני לא יכול לרשום לך את השם המדוייק, כי התרסיס נשאר בארץ, ואני לא זוכ בע"פ את השם, אבל תנסי לשאול על תרסיס טבעי על בסיס למון גרס.

שיהיה קיץ נסבל.

סליחה מר מישמיש

אתה העפת מבט במה שכתבתי על הלמון גראס?

great minds think alike

efratos25

New member
!

יפה מאוד לשניכם

מאיפה אני אביא תמצית למון גראס? חשבתי שזה רק לכלבים...
האמת נמאס לי כבר מכל הרעלים האלה...
אני מרוחה כל הזמן בסטרואידים וסנו-די לסירוגין
והכלבות צריכות אמפולות נגד פרעושים כל שבועיים!! ועוד ריסוס שאני מוסיפה עליהן (באישור וטרינרית) כשהולכים למקומות נגועים במיוחד.
והיום עוד עם המרסס של הסנו2000. בכלל עושה לי איכסה לנשמה.
אבל התייעצתי עם וטרינרים ואף אחד לא שמע על הצלחה ברורה של התמצית למון גראס
וכולם אומרים לי שעם ג'וי לא עושים ניסיונות (כי היא מתגרדת ועגבניה/ מסטיק ומסכנה נורא) אז מה שעובד איתה-עם זה ממשיכים, בלי משחקים.
גם מהאוכל של ג'וי אני לא מרוצה כבר כמה זמן, אבל כל כך מפחדת להחליף לה, שרק לא תתגרד יותר והכל יהיה יותר גרוע...

טוב, אני חייב כאן תגובה...

גב' מיקי (מהי), אני בכלל התכוונתי לתרסיס למון גראס בספריי. לא התמצית שמכניסים למי השתייה.
זה מיועד לבני אדם, וזה עזר נפלא.

לאפרת (?), את התמצית שמכניסים למי השתייה אפשר לקנות אצל נגה רונן ונעמי דוד ב"אנימה בגישה חיובית".
צריך לשים פקק של תמצית לליטר מיים, אך כדאי להתחיל להרגיל לטעם עם פחות ולעלות בהדרגה עד למינון הרצוי.
גילוי נאות: אצל מישמיש זה לא הספיק, אז שמתי גם אמפולה. ביחד זה עבד מצוין.

ואת התמצית המהולה הזו בהחלט גם אנחנו יכולים לשתות זה ממש לא רע בטעם, ועוזר גם לנו נגד יבחושים למיניהם.

לא יודעת

לגבי אלרגיות אבל יש פרסומים מאד מענינים ביחס ללמון גראס בכלבים ונראה ששווה בכל מקרה לתת להם מזה
הגולדנית שהיתה לנו היתה מכסחת יפה ויסודי את הצמח הזה בחצר

לגבייך אני לא יודעת .אני הייתי מאד אלרגית לעקיצות יתושים דווקא. מגדלת הרי געש מוגלתיים וזאר זוועות, שלא להזכיר את הגרד
לי עזר לאכול הרבה...סלרי. בחיי. הוריד את התגובה הכמעט מורבידית לעקיצות וגרם לכך שלא יעקצו כמעט.

למעלה