פרס בתפקיד JFK

פרס בתפקיד JFK

שאמר בביקור בברלין "איך בין איין ברלינר"- אני ברלינאי. פרס כמובן החיל את הכלל על כו-לם כשאמר "הלילה כולנו מרוקאים". ובכן, שמעון- לא! הלילה, כמו בכל הלילות, רק המרוקאים מרוקאים. אתה רוצה "להתמרק"- אז תגדיר את עצמך בלבד כמרוקאי, לא את "כולנו". אם "ה"מרוקאים יקנו את ההתחנפות שלך או לא אני לא יודע, אבל יש בזה גם מימד של התנשאות- הרי מה שהתחיל את כל העמדת הפנים כאילו המימונה היא חג "של כל עם ישראל" זה הצורך בגיוס מצביעים- שפוליטיקאים כפרס מניחים שצריך רק להניח תרבוש אדום על הראש וכבר כל מרוקאי ירוץ לקלפי להצביע עבורך. לחגיגות הגפילטעפישיאדה של העדה הפולנית, אם היו מתקיימות, אני מניח שפרס לא היה מגיע להתחנף. קודם כל הפולנים לא יצביעו בהמוניהם בגלל התחנפות כזו- הרי הם אשכנזים ולכן אנשים שקולים וחכמים יותר, לא? ושנית, מי המטומטם שיגיד "הלילה כולנו פולנים" ויעליב את כל יוצאי מרוקו בישראל? ולידיעת יוצאי מרוקו, עדות המזרח ושאר העדות: פרס פולני.

גנגי

New member
איך פולני אם אמא שלו ערבייה?!

ואין לך מושג איזה חשק עשית לי למופלטה.

אמא שלו ערביה פולניה.

כמו שבחלקים האזיאתיים של ברית המועצות לשעבר יש כל מיני שמות כמו "אחמדוביץ'".

כששרה נתניהו איבדה את זה בצילומים

לתוכנית של יעל דן והשמיצה את סוניה פרס, "דבר אחר" - המוסף הסאטירי המוצלח ביותר מאז שלמדתי לקרוא - התעלה על עצמו והיה עוד יותר מוצלח. אחת הכותרות הזכורה לי מאותה מהדורה היתה: סוניה פרס: אני לא רציתי לשטוף כלים, אבל אימו הערבייה של שמעון הכריחה אותי.

נץ666

New member
פרס בתפקיד פרס, מעולם לא

הפסיק להיות פרס לשניה. אהה, ואני ממש לא מרוקאי, גם אם שורשי השושלת מצד אבי הם ממרוקו מהמאה ה- 14.

hillelg

New member
איך בין איין ברלינר

אמר כמדומני גם פרס בעצמו בביקור בברלין. והקדים את כולם אדולף האוסטרי, שאמר זאת במרתף בירה בברלין.

hillelg

New member
לא מצאתי לא את זה ולא את זה

אולי זכרוני בגד בי. אחפש עוד.

Ich bin ein Bayer

פרס אמר "אני בווארי" Ich bin ein Bayer ולא "אני ברלינאי" (את זה אמק JFK). גילוי נאות : פעם הייתי בווארי אבל כיום אני מוסאי (ולפעמים אפילו חוטא במלאבי).

hillelg

New member
או! תודה!

החזרת לי את אבדתי (ראיתי את זה פעם ב"נתיב", ודיברו שם על פרס שאמר את זה, וחשב שהוא מחקה את קנדי, בעוד שלא חיקה אלא את היטלר).

למעלה