פרסומת לדובק

גת וייס

New member
חלק מהמוות התכוונת ../images/Emo8.gif

חוץ מההברקה הויזואלית... אתה לא נותן כאן סיבה אמיתית לעשן דווקא דובק. זה שהסיגריה הופכת לחלק מהחיים שלך זו אולי התוצאה, אבל לא הסיבה לעשן אותה.

urilev

New member
שלום גת

המטרה היא לייחד את דובק - אתה צודק. למרות שבפרסום קשה מאוד לעשות זאת. ברוב המכריע של הפרסומות אפשר לקחת את המוצר, ולהחליף אותו במוצר מתחרה. הפרסומת תתאים לשניהם. כי אין למוצר יתרון אמיתי על המתחרה.

urilev

New member
לא לפי הפרסומות. עוד שתי דוגמאות:

נשמע מצוין, נשמע סלקום. HOT - חוויה קולנועית גדולה מהחיים. יש המון מוצרים ללא כל תועלת ייחודית על פני המתחרים שלהם. עבודה בעיניים.

גת וייס

New member
אני לא מדברת על התועלת הייחודית

אני מדברת על תועלת כלשהי... שבאה לידי ביטוי בכל אחד מהסלוגנים שהזכרת, אבל לא באה לידי ביטוי ב"חלק מהחיים".

urilev

New member
היי גת

התועלת היא - הניקוטין, שהוא "חלק מהחיים" של קהל היעד. זה רע. אבל נכון. קראי בבקשה גם את מה שכתבתי ל- צ ע צ ו ע. אורי.

כנראה אני לא קהל היעד

אבל לא היה לי מושג מה זה דובק לפני ואחרי המודעה שלך... רק אחרי ההודעה של גת הבנתי שזאת סיגריה

MooHoo

New member
הרעיון יפה

הבעיה היא שגם אנשים שמעשנים סיגריות דובק לא יודעים מה זה דובק. אנשים מכירים את הסיגריה לפי השם שלה (טיים, גולף, אירופה), ובד"כ אין להם מושג מי היצרן, כך שאני לא בטוח שמודעה כזו תהיה אפקטיבית. אולי עדיף להלביש את המודעה על סוג אחד ספציפי של סיגריה, אלא אם כן הבריף מתייחס לדובק, ואז תצטרך להכניס משהו שיגרום לאנשים להבין מה זה דובק.

urilev

New member
הכוונה היא:

שאם לא היה הגליל בעולם, באמת היה חסר לנו משהו, כי זו צורה אלמנטרית כמו פירמידה או כדור או קובייה. ואם היינו לוקחים את הסיגריה מקהל היעד - שהוא מעשנים כבדים, באמת היה חסר להם משהו בחיים - כי הם מכורים. זה מאוד דומה!

artillery

New member
עכשיו הכל ברור...

ולדעתי חלק מהאנשים כאן פיספס במודעה שלך את ההסבר על התאוריות שהובילו לפיתוח תורת הקוונטים

pulse11

New member
סע מת'א לאילת דרך עפולה...

הויז'ואל לא קשור לקופי. הקופי לא קשור להסבר שלך, ואף אחד ביניהם לא מסביר או משלים את האחר. אתה יכול להסתפק בוי'זואל בלבד כדי להגיד שסיגריה זה BASIC.

צ ע צ ו ע

New member
ועוד כמה נקודות

בין התגובות כאן חסרות כמה תובנות חשובות יותר (מבלי להתיחס לעובדה שהמסר במודעה הוא שיא הבנליה והעיצוב רע). בתחום הסיגריות אין פרסום של החברות (היצרניות) ולא במקרה. דובק, כמו פיליפ מוריס, בי.איי.טי ודומיהן לא מפרסמים את עצמם אלא את מותגי הסיגריות, כי נאמנות הצרכנים הקיצונית בשוק זה, שייכת למותג. אנשים מעשנים גולף או נובלס ולא דובק. אחרי מעשנים מרלבורו לייטס ולא פיליפ מוריס. מעבר לכך - אם מדובר על מודעה בשבחי העישון בכלל - מה הופך את דובק למובילת המאבק? צריך איזה רציונל מאחורה. נקודה נוספת, שייכת להסבר - מהו קריאיטיב. מותגי סיגריות רבים אומרים בעצם שהם חלק מהחיים. הם אומרים ומנסים להתחבר לחיים של קהל המטרה שלהם. אם באמצעות ויז'ואלים מתחום העולם או עולם הפנטזיה של הצרכן ואם באמצעות פעולות שיווקיות כמו מרלבורו אדוונצ'ר, קאמל טרופי ואפילו מבצע מלך הקאלט של נובלס שרץ עכשיו בתפוז. המודעה כאן למעלה עושה המחשה גרפית פשטנית ורציונלית (כביכול) למשפט שנתן הפלנר חסר המעוף.שום טוויסט, שום הברקה ושום התכווננות לקהל מטרה. ואגב - אם קהל המטרה שבבריף הוירטואלי הוא "כל המעשנים" (חיילות וקשישים, יאפים צעירים ונשים קשות יום) - ילך נא איש הקריאיטיב למנהל הלקוח ויגיד לו - זה בריף מחורבן. אנא, חזור ללקוח ותן לו לעבוד עוד קצת. סליחה על הטקסט הארוך. אני חייב סיגריה

urilev

New member
היי צ ע צ ו ע

הפרסומת הזאת לא הוצעה לדובק כי מלכתחילה הבנתי שהיא בעייתית. העניין- שרוב האנשים פשוט לא תופסים בחיי היום יום את הצורות הבסיסיות שאנחנו מוקפים בהן. הם לא מבינים שכדור כשלעצמו הוא מעבר לזמן או מקום. הצורות הבסיסיות עוזרות לנו לתפוס את החיים באופן קלאסי, וקהל היעד - מעשנים כבדים - לא חייב להיות קהל של קלאסיקנים. מלבד כל זאת - הפרסומת מאוד מעניינת אותי כי היא קושרת בין החיים (כפי שהקלאסיקנים רואים אותם) לבין דובק, ע"י הדמיון בין סיגרייה לגליל. הפרסומת מעלה את הסיגריה לרמה של צורה בסיסית. מי שישתכנע יראה את דובק כחברה קלאסית לייצור סיגריות. זה מסר תדמיתי. לגבי העיצוב - הכי חשוב זה שהמסר עובר. אם יש לך רעיון לעיצוב טוב יותר שיעביר את המסר - שלח אותו. אני תמיד אוהב ללמוד. בברכה אורי.

urilev ססמה אלטרנטיבית עם דגש

urilev ססמה אלטרנטיבית עם דגש על הישראליות: דובק, המוצר הישראלי היחידי שהורג לפחות חצי מהמשתמשים שלו
נ.ב urilev, כפרה חסר לך בריפים ? אני אשמח לספק לך כמה יותר בריאים.

מיהו קהל היעד של סיגריות תוצרת דובק

תלמד את קהל היעד ותבין שזה לא מתאים לו. בכל מקרה את הרעיון הבנתי... טוב נו אני לא קהל היעד של דובק.

למעלה