פרסומת לגן חרדי

• פותח הנושא m3t
  • פורסם בתאריך

m3t

New member
פרסומת לגן חרדי

בפתח תקוה רחוב הרצל ישנו גן ילדים חרדי בשם משקוליץ. לאחרונה הוא החל לפרסם עצמו בפשקוילים. הגן מבטיח חינוך באיכות גבוהה. כמובן שברגע שהבחנתי בפרסומת, הסרתי את הפשקוילים וזרקתי אותם לסל האשפה. אבל אז, כצפוי, החל משחק חתול ועכבר: הם תולים, אני מסיר, הם שוב תולים, אני שוב מסיר וכו´. אני, כמובן, לא יכול להשגיח לבד באפן קבוע. האם ניתן לארגן עזרה? אפשר, כמובן, להשתמש בתירוץ, שהם מלכלים את הרחוב כדי להסיר את הפשקוילים. זה תירוץ לא במובן זה שזה בכלל לא נכון, אלא במובן זה שזהו שיקול משני בלבד. המטרה העיקרית היא, כמובן, להגן על הילדים מפני חינוך להתחרדות.

taro

New member
אולי אינך מסכים עם כוונת המפרסם

אולם השחתה וולגרית שכזו לא שונה מהשחתת כל כרזה אחרת. אני לא חושב שזה דבר הוגן במיוחד. חוץ מזה, מה אכפת לך שיש גנים חרדים? מי שרוצה, שישלח את ילדיו לשם. הוא יודע למה הוא נכנס.

t56n

New member
כבר אמרתי לך שאנחנו רק מנקים

מקובל שעשריות עושות את זה ערב הבחירות. למשל, טדי קולק הסיר כרזות בירושלים ערב הבחירות כדי לשמור על נקיון העיר.

nbtej

New member
סכנת החזרה בתשובה

הגן אינו מפרסם את עצמו באיזורים חרדיים, נניח בבני ברק, אלא דוקא במרכז פתח תקוה, ברחוב הרצל והסביבה. המטרה ברורה: לחנך ילדים חילונים, עוד בטרם יעמדו על דעתם, כחרדים. ישנם הורים תמימים, שאינם מבינים את מלוא המשמעות של חינוך חרדי, וחושבים שמדובר רק בקצת ידישקט. כשיתחילו להתקל בדרישות מהילדים לחזור בתשובה, יהיה כבר מאוחר מדי. בנוסף לכך, ישנם הורים שאינם עומדים בפיתוי של "מחיר מתחשב" כלשון ההודעה.

איילת1974

New member
אני לא חושבת

שאותם הורים יודעים למה הם מכניסים את הילדים שלהם. גנים חרדיים בכלל ושל ש"ס בפרט פונים לאוכלוסיה חלשה מבחינה סוציו-דמוגרפית, כך שאני לא סבורה שהם יודעים את ההשלכות ארוכות הטווח של הגנים האלה. הם מחפשים משהו זול כאן ועכשיו ולא מבינים שאותם גנים נועדו להנציח את הנחיתות והנכשלות של ילדהם.

Dorfl

New member
הם לא משחקים לפי החוקים

ולכן לא נשחק גם אנחנו. אם מישהו היה פותח גן ילדים אתאיסטי, או נוצרי או אפילו סתם חילוני בשכונה חרדית הוא היה מועלה על המוקד. למה שאנחנו נרשה להם לעשות מה שהם לא נותנים לאחרים לעשות?

taro

New member
אז אני מניח שאתה בעד להניח

מכוניות תופת במחנות פליטים וערים פלשתיניות? כי אתה יודע, הם לא משחקים לפי החוקים, למה שאתה תשחק?

nbyuu6

New member
ולהוריד כרזות של חילונים זה בסדר?

ולהוריד כרזות של חילונים זה כן בסדר?

nbgjhytju

New member
לכן אין בעיה להוריד אותם

כל זמן שהם מורידים כרזות שלנו, ואיני רואה כל אפשרות שהתופעה תיפסק בטווח הנראה לעין, לנו אין שום בעיה, מוסרית או אחרת, להוריד כרזות שלהם.

taro

New member
וכפי ששאלתי משתמש אחר:

האם מעשה שנתפס בעיניך כלא לגיטימי, מצדיק מעשה דומה כלגיטימי? למשל, אני מניח כי לא תראה בהנחת מכוניות תופת בלב שכונות פלשתיניות מעשה לגיטימי, למרות שארגוני הטרור הפלשתיני לא בוחלים באמצעי הזה.

preacher

New member
ההבדל הוא בין חוקי ללא חוקי.

אין חוק שאוסר הורדת שלטים, זה פשוט לא מנומס.

taro

New member
חוק הוא דבר משתנה

ונקבע בין השאר על סמך הביסוס המוסרי של הפעולה. לא להפך.

preacher

New member
אם כך, החוק קובע שאין מניעה להוריד

שלטים, והוא כנראה מבוסס על זה שזה לא בלתי-מוסרי להוריד שלטים, אלא רק לא מנומס. אם מישהו לא שולח לי ברכה ליום ההולדת כנראה שגם לא אשלח לו ביום ההולדת שלו. האם גם אז תשווה את מעשי להנחת מטען תופת? עקרונות של עין-תחת-עין כן-או-לא אפשר לגרור עד לאבסורד לשני הצדדים, אתה יודע. אז אני לא לא חושב שניתן להשוות את זה ישר לרצח. סה"כ, אם החוק לקוח מהמוסר אז סביר להניח שהרעיון של חומרה שונה של עבירות לקוחה מהמוסר - ואין דין הורדת שלטים כדין מכונית תופת.

taro

New member
כבר היו דברים מעולם

הרי אתה יודע שפעולות נקם שכאלו נתפסו כמוסריות וכחוקיות פעמים רבות.

preacher

New member
כן, כמו עכשיו :(

אבל זה לא קשור לעניין. בכל אופן יש לי פתרון: במערכות מוסר תמיד יש ערכים מתנגשים, וצריך להחליט איזה ערך/ציווי יותר חשוב. אתה יכול להאמין בערך של מידה כנגד מידה, אבל גם להאמין בערך חשוב יותר של איסור רצח. במקרה כזה, תחזיר מידה כנגד מידה למי שהוריד לך שלטים, כי על הורדת השלטים עצמה אין איסור, אבל לא תחזיר מידה כנגד מידה למי ששם מכונית תופת בעיר שלך, כי רצח אסור ואיסור הרצח עולה בחשיבותו על עקרון מידה כנגד מידה. בזה נפתר הקונפליקט המוסרי, לילה טוב מירושלים.

taro

New member
גם עקרון מידה כנגד מידה

כפוף בד"כ, ואני מניח שגם אצלך, לרשות משפטית, ולא לזכויותיו של האדם הפרטי. ובכל מקרה, אצל האדם החילוני קצת קשה לי לקבל טיעון כזה. מדוע רצח חמור ממידה כנגד מידה? אצל האדם הדתי התשובה פשוטה: כה אמר אלוהים. אבל אצל האדם החילוני?

למעלה