פרסומת גלויה

דר. זיו

New member
פרסומת גלויה

כל מי שרצה לקנות מחשב "מוסקיטו", עכשיו הזדמנות נוספת. שמתי כמה מחשבים במכרז הישיר, ואתם מוזמנים לנסות את מזלכם. אולי תצליחו להוציא אותם במחיר זול. בכל מקרה, הצעות ראשונות חינם. מצ"ב לינק. להשתמע. (הנושא הזה נופל בדיוק לויכוח הישן האם הודעות כאלו הן פרסומת, או מידע על הזדמנות טובה...)

באמת צריך לעשות סדר בנושא זה

ניב פרסם הצעה מצויינת בנושא והגיע הזמן שהמנהלים יפרסמו איזה נוהל מסודר בנושא הפירסומות בפורום , אני יודע שיש את תקנון הפורום אבל בכל זאת אנחנו מרויחים מהפרסום . דווקא כאן יש מקום לסקר ( בניגוד לסקרים האחרונים ) . בכל מיקרה אני בעד פירסומות , כל עוד נותנים הנחות לחברי הפורום או שחברי הפורום יכולים להרויח מהם בצורה זו או אחרת והאמת שלא משנה מי בעצם מפרסם אותן , בעל אינטרס או בא כוחו ( כמובן שאני מעדיף פניה ישירה וגלויה ) , העיקר שקהילת הצוללים מרויחה מיזה . שלומי

קותי

New member
באמת צריך לעשות סדר בנושא

לדעתי יש למנוע כל פרסומת שהיא. אין לי שום דבר נגד הפרסום האחרון של ד"ר זיו בהתחשב בזה שהורשו כאן פרסומות אחרות. אני חושב שפתיחת הפתח לפרסומות מהסוג של: "זה בסדר כי יש פה הנחות לחברי הפורום", זו תחילת הבעיה. מכיוון שכל המועדונים, הארגונים וחנויות הציוד יוכלו לפרסם פה. כרגע ענף הצלילה (כמו הרבה ענפים אחרים במשק) נמצא בשפל רציני וכולם מוכנים להציע מבצעים (לחברי הפורום ולא לחברי הפורום). אני חושש שהפורום יוצף בפרסומות ולכן מציע לאסור (כפי שהיה מקובל בכל קבוצות הדיון, המיילינג ליסטס והפורומים) פרסום מכל סוג שהוא. אל תשכחו שיש לנו אכסניה (פורטל תפוז) המתפרנסת ממפרסמים. העודה שאנחנו נתיר למפרסמים מסויימים לפרסם בפורום בחינם (באיצטלה של הנחות לחברי הפורום) פוגעת בפרנסתו של המארח שלנו! אני מציע לעצור את זה עכשיו. ומיד. זו דעתי האישית.

ניב ד

New member
אני שולל את מה שאתה אומר מכל וכל

קודם כל, הפורום לא יוצף אם נשמור על רמת פרסום כמו היום. דבר שני, במילא יש היום פרסום עקיף על ידי זה שמי ששומע על מבצע מפרסם את זה. אין לי בעיה שזה ישאר כך, רק כמו שאמרתי שזה יהיה מרוכז בצורה נוחה. ולידיעתך קותי, חברי הפורום נהנים מאד ממבצעים שיש כל הזמן עבורם ולא רק עבורם במועדונים וחנויות הציוד. וזכור לי מאד שגם אתה בזמנו כתבת שרכשת מיכל או משהו דומה בסנפיר לאור מבצע חיסול שהיה להם, ופורסם, איפה לא, בפורום ! איזו הפתעה. ודבר אחרון אל תהיה דרמטי!! "פוגעת בפרנסתו של המארח שלנו". תעשה לי טובה. זה לא שאם חנות צלילה מכניסה הודעה שבמקרה יש מבצע הנחה 30 אחוז לשלושה ימים לחברי הפורום, היא תפרסם את זה בפורטל עצמו. ובלי צביעות - בסופו של דבר כולנו נהנים מאד מהיחסים הטובים שיש לנו עם חנויות הציוד והמועדונים בזכות הפורום. אז מסכים שצריך להיות עם אצבע על הדופק ולא לאפשר הצפה בשום פנים ואופן - אבל למנוע את זה יהיה מגוחך. ודבר אחרון נוסף כללי - לדעתי פרסום בכל תחום מקצועי הוא חלק מרכישת הידע. לכן בכל מגזין מקצועי בכל תחום (מחשבים, צלילה, נשק, מה שלא יהיה) יש פרסומות (שאמנם מממנות את המגזין) שתורמות לדעתי רבות להרחבת הידע בתחום כי כך אני לומד שיצא מחשב חדש, או שיצא וסת חדש, וכו´.

קותי

New member
ואני שולל מה שאתה אומר

המיכל שאני קניתי לא היה במסגרת מבצע כלשהו אלא בדיל אישי בחנות שאני נכנס אליה באופן קבוע. זה אפילו לא היה מיכל שהם היבואנים שלו אלא משהו שהם עשו עליו טרייד אין. ואני חושב שלא צריך לאפשר פרסום מכל סוג שהוא. כמובן שאני לא חושב שצריך לאפשר פרסום סלקטיבי ואם מאפשרים לאחד לפרסם פה מבצע "לחברי הפורום" צריכים לאפשר לכולם. אבל מכיוון שאני לא הנקאי זו לא ההחלטה שלי. הדוגמא של המגזינים היא טפשית. במגזינים המפרסמים משלמים עבור הפרסום. בדיוק כמו פה בתפוז. האינטרנט מלא הזדמנויות לפרסום בחינם בפורומים, בדוא"ל (junk mail ) ואותי זה מעצבן שמציפים אותי. הייתי בכל מיני קבוצות דיון ב- USENET שברגע שפתחו פתח קטן, העסק הוצף והיה פשוט בלתי נסבל. אני מקווה שזה לא יקרה פה.

הקרפיון

New member
רק הערה קטנה

הודעות על מבצעים לחברי פורום מעודודת אנשים להכנס לפורום, ולכן מגדילות את מספר הכניסות ואת ההכנסות של תפוז מפירסומות. מאחר ועד היום לא ראיתי פרסומת מפולחת לפי פורום ספציפי, אני מניח שתפוז לא כלכך עושים את זה. כלומר, אין לתפוז מנגנון להרוויח ישירות ממפרסמים מהענף. תראו, ברמת הרעש שכרגע נוצרת מפרסומות, לי לפחות זה לא מפריע. דרך אגב, אם מועדונים נותנים הנחה קבועה לחברי פורום, כדאי להוסיף את זה ללוח של היליוקס.

Sushi

New member
ועוד שלילה קטנה

נבצר מהבנתי המוגבלת לקלוט מהי פרסומת לדעתך, קותי. האם העובדה ש(לדוגמא) שירן מודיע כי בספא יש הנחות רבות לחברי הפורום היא פרסומת? ואם כן, אז מה לעזאזל הפרסומת פה? שספא קיימים (נו באמת), שהם מוכרים חליפות (נו, ממש באמת)? הרי אנחנו יודעים שספא קיימים, אנחנו יודעים שהם מוכרים חליפות. שירן (שוב, רק דוגמא) לא פרסם את סוגי החליפות שנמכרים שם, לא דיבר על איכותם ולא השמיץ את מתחריו. את זה אנחנו עושים בהודעות שלנו שלפי מיטב ידיעתי (המוגבלת, כאמור) אינן נחשבות כפרסומת או הצפה לדעתך. אז מה אתה רוצה בכלל? א נ י רוצה הנחות !!! אין לי שום דרך אחרת לדעת עליהן מלבד בפורום זה. א ת ה לא תיקח לי את ההנחות הללו רק בגלל נפשך התמה והאידיאלים שלך !!! ואם יש הודעות מהסוג שדיברתי עליהן שנחשבות כפרסומת לדעתך וזה מרגיז אותך, תעשה לי טובה, אל תקרא אותן ועל תגיב עליהן. תגובותיך הם הצפה לדעתי. אותי התגובות ש ל ך מרגיזות. אז מה אני אעשה? כלום. אני פשוט שותק ומנסה לא להוציא את העצבים על סשימי, או על כתיבת הודעות זועמות ומלאות סימני קריאה !!!

Sushi

New member
אני בעד להרוויח ממה שאפשר

יכול להיות שזה בגלל שאני לא עובד כרגע (חבר בתת-פורום הצוללים המובטלים) ויכול להיות שזה סתם בגלל שאני בעד לחסוך כסף ולקנות בזול את מה שמוכרים ביוקר. דעתי האישית היא שפרסום הנחות לחברי הפורום הוא דבר רצוי, מבורך ואין לעצרו בשום אופן. לא מייד ולא מאוחר יותר. כקותי, גם אני נגד פרסומות בפורום, איני רוצה שמועדון א´ יספר כמה הוא טוב מהאחרים, איני שואף לכך שיבואן ב´ יספר על הציוד הטוב ביותר שקיים ואיני מעוניין בכך שחנות ג´ תתרברב בשירות הנפלא שיש לה. אני כן מעוניין בכך שמועדון א´ יספר לנו בענייניות על הנחות לחברי הפורום, אני כן רוצה שיבואן ב´ יחשוף בפנינו את המידע על כך שציוד מסוים נמצא במכרז ויש לנו סיכוי לקנותו ואני בוודאי שואף לכך שחנות ג´ תמכור לי ציוד בהנחה ניכרת. איני חושש שהפורום יוצף בפרסומות. זה לא קורה כרגע וזה גם לא יקרה בעתיד. יש לנו נקאים שאמונים על הפרדת הפרסום הלא רצוי (חנות א´ טובה יותר מכל האחרים, יבואן ב´ מייבא את המאזנים המושלמים וכו´) מהפרסום הרצוי והמבורך (הנחות כבר אמרתי?). הנקאים עושים את עבודתם נאמנה בעניין זה ו"פרסום" ההנחות שלנו אינו פוגע או מערער את יסודות האכסניה שלנו. ברגע שפרטנר או סמסונג יחליטו לפרסם בפורום שלנו, אז אולי אשנה את דעתי בנוגע לפגיעה בפרנסתו של מארחנו החביב. עם זאת, הצעתו של ניב מקובלת עלי ואולי היא דרך ביניים בין חובבי ההנחות (כמוני, כמו פלניצקי ואחרים) לבין האידיאליסטים שלא יסונוורו מכסף מפוקפק.

זה לא חייב להיות מסובך כל כך

פרסומות ללא תועלת לחברי הפורום כגון ליין חדש שיצא , או פתיחת קורס צלילה בתאירך .... וכאלה ממש לא אבל אם יש הנחה של ככה וככה אחוזים לחברי הפורום על הליין החדש או שעושים הנחה לכל מי שמצטרף לקורס בתאריך ..... , אז אני לא רואה כאן כל בעיה . נכון שאי אפשר לבדוק את כל ההנחות ועד כמה באמת זה הנחה אבל אני מניח שאי אפשר לעבוד על כל חברי הפורום וברגע שמישהו ינסה הוא מחוק כאן בפורום בכל מיקרה וכבר אמרו לי לפחות שני בעלי מועדונים שהפורום הוא דבר מצויין אבל יכול לגרום גם נזק ..... . בכל מיקרה במידה והנהלת פורומים תאשר , אני חושב שהרעיון של ניב הוא פתרון מצויין . שלומי

אילוניק

New member
שלומי אתה סותר את עצמך

או כן או לא אם כן כן להכל לקורס לווסת ועוד ואם לא לא לכלום כי מי יקבע מה לתועלת הפורום אני הריי לא אוכל לקבוע וגם אתה לא רק הנקאים ומי אמר חלילה וחס שמה שיחליט הנקאי או לא זה לתועלת הפורום והמבין יבין אילוניק היפה IHB

אולי לא הסברתי את עצמי היטב

הכוונה שלי היא , פרסומת שלא מועילה לנו - לא טומנת בחובה הנחה או מתנה , זה לא . אבל אם המפרסם נותן על המוצר שלו הנחה או מתנות כאלו או אחרות לחברי הפורום אז קדימה שיהנה . כמו כן , כמובן שיש אפשרות שהמפרסם עובד עלינו בדרך זו או אחרת , לא עומד בהבטחותיו או מקריא לנו את האותיות הקטנות ..... אהי בטוח שהפורום יגלה זאת בהקדם וההפסד יהיה כולו שלו . מקווה שעכשיו יותר ברור . שלומי

אילוניק

New member
סושי תרשה לי ברשותך

כבר היה לי ויכוח עם אחד הנקאים על פרסומות בתפוז והנקאי אמר מפורשות שהנהלת תפוז לא מוכנה לפרסומות כי מזה היא מתפרנסת אבל אם זו הנחה רק לחברי הפורום ...... מה זאת לא הנחה זאת צביעות או טמינת הראש באדמה כמו בת יענה ואיך אמרת הנקאים עושים עבודתם נאמנה ואני אומר או שיש חוק או שלא ואנני רוצה שנקאי א או ב יפול בפח בגין פרסום זה שנמחק וזה שלא הרי תמיד יכול להיות המקרה בו הנקאים יפלו בפח בתום לב ועוד יגידו חלילה פרסומת זו לא נמחקה כי נקאי זה או אחר חפץ במוצר המוצע למכירה ואמר ניב שקותי קנה מיכל במבצע ובהנחה (אני חוזר על דברים ) ועוד מיבואן שכמעט כל הציוד שלי נקנה ממנו ולכן אני רואה את זה כך ואני היפה גם כן חי בעמי ונהנה מהנחות כמו כולם אם הם באמת ניתנות מכל הלב ורק לחברי הפורום מאידך גיסא אם מפרסם איקס מפרסם ציוד ב 30 אחוז בהנחה לחברי הפורום אני בטוח שאין הוא מפסיד כי חברי הפורום לא גורמים לו לרצות להפסיד כסף וציוד זה ימכר לכל דורש באותו מחיר כי וכמו שאומרת סמשנוסקה הקופאית בסופר אין לנו כרטיס חבר מועדון המעיד על כי אנו מהפורום ויש רבים פסיבים אלמונימים ולא מוכרים כמו חלק מאיתנו ולכן ההנחה היא כאילו לנו אבל כל אחד יכול להנות ממנה והצעתי שהנקאים יביאו אולי בכתובין את החוק של תפוז ויפסמוהו מעל במה זו ואם אסור לאף בעל עיניין אסור ואם מותר בהסתיגות זו או אחרת לפרסם והפרסום לטובתי ולטובת כל הקהילה אדרבא שיפרסמו ובכייף ואחרון לקותי ורק אם מה שניב אמר נכון לגבי מיכל מתנגד לפירסום משתמש בו להנאתך ולרווחתך (ושלא תיטעה אני לא הייתי נוהג אחרת ממך)ולהודיע שקנית מיכל והיום להתנגד בתוקף הרי בעצם מעשיך אתה מעודד מפרסמים להכנס ולהראות להם שכדאי ואפילו אפשר להצליח ועוד דבר לכל המתנגדים הרי ההנחות כולם לטובתינו ומה איכפת לי אם אקבל 30 אחוז על ווסת מיכל חליפה ובוטיז ולו רק בגלל שאני חבר באגודת הדוגרים של בציי השלו המצוייץ או שמותר או שאסור וכל השאר הבל הבלים הרי פרסומת שתקטע שירשור אבל מי שישתמש בה וירוויח כמה מאות שקלים על מוצר זה או אחר ממש לא יכאב לו הלב שאיזה הודעה במקום ה 20 ירדה לדף הקודם ויקום האיש שיגיד לי שאני לא צודק בקיצור |אם חוקי תפוז מרשים שיפרסמו רק אנו נרוויח אם אסור אין ויכוח בכלל אבל גם אם פרסום כזה נופל בשטח האפור וזה לנקאים אל תהיו סלקטיווים או כל דכפין יציג מרכולתו או כל דכפין תמחק פרסומתו ללא הבדל דת גזע ומין (למרות שלמין יש הנחות אילוניק היפה I.H.B

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קצת סדר בנושא

בנושא הפרסומות בפורום אין לנו כל כך שיקול דעת, יש הנחייה של הנהלת תפוז האוסרת פרסומת מסחרית במערכת הפורומים שלא דרך תפוז(להזכירכם הם מתפרנסים מזה והפרסומת מממנת את המשך קיומו של האתר). מאידך גיסא יש אישור לפרסם מבצעים הנותנים הנחה או פריוילגיות לגולשי תפוז וחברי הפורומים. אנחנו בודקים כל הודעה לגופה ומנסים לתמרן בין ההנחיה של תפוז שמחייבת אותנו כמנהלי פורום ובין טובת חברי הפורום, מה שנופל בתחום האפור נשפט לקולא במידת האפשר ומאידך אנו נאלצים למחוק הודעות מסויימות ללא שיקול דעת למרות שבאופן אישי היינו רוצים לראותם מעל דפי הפורום. לכל המפרסמים הפוטנציאלים, עדיף כי במקרה ספק תעבירו את נוסח ההודעה מראש לאחד הנקאים במייל או בתיבת המסרים ועדיף לתיבת המסרים האישית שלי או של אבי ע. ע"מ לנטרך מוקשים במידה ויש ולא להביא למחיקת ההודעה. ו ב ב ח י " נ

אילוניק

New member
זיו כבר אמר מי שאמר

היה לי חלום ובחלומי בחיאט דינק מוסקיטו ב 2165 מחיר מקסימום על מי עובדים פה בתל אביב המחשב נימכר ב 920 שח כולל מעמ ובמקסימום ועוד הובלה ודמי הישתתפות קבל הצעה תגבו גם אגרת צלילה מכל זוכה זה לא פרסומת כי תמימים ולא מבינים עוד חלילה יפלו בפח לא כואב הלב שכזה דבר יקרה ועוד בגללך אילוניק היפה I.H.B

אילוניק

New member
אתה ספציפית תקבל אל תתחיל

אתה יודע שתקבל וגם עוד יותר איך אני גובה את הכסף מימך ומרוויח קומיסיון אילוניק היפה IHB

קניתי מוסקיטו ב 1490 ש"ח

בלי מכרז, בלי דמי השתתפות ובלי דמי משלוח... וכל זה מיובל בקורל סי דייברס

חי בר

New member
זה נראה מחיר מצוין וזו הפרסומת הכי

טובה שקורל סי דייברס יכולים לקבל. לדוגמא, כאן אפשר למצוא את המוסקיטו והוייפר בסביבות ה-290$ http://www.scubastore.com/shop.asp?id_familia=7&id_subfamilia=24 וזה אתר זול בד"כ. מחירים דומים גם ב-leisurepro.com אני מקווה שקורל סי ממשיכים למכור במחיר כזה בתקופה הקרובה.

למעלה