פרסומות

nutmeg

New member
פרסומות

אמש - נאלצתי לראות את תחרות נולד לרקוד. בנזוגי שיחייה מאוד אוהב ריקוד אז לפעמים מקריבים... אבל לא על זה רציתי לדבר. בתור מי שבדרך כלל לא צופה בטלויזיה, אלא אם מדובר בדברים ספציפיים שסימנתי לעצמי לראות, תהיתי אתמול איך אנשים שורדים הצפה של פרסומות כזו מאסיבית, והאם זה אפקטיבי בכלל. ונניח שהתרגלתי, או פיתחתי איזו עמידות קוגניטיבית לקצב שמכתיב לי ערוץ 2: בין 15 ל-20 דקות שקשורות לתוכן הרלוונטי של התכנית, 9 דקות של פרסומות ועוד 30 שניות סיגנל של התכנית שמאותת לי לחזור ולהתרכז שוב... אני תוהה: האם לדעתכם הצפה כזו היא בכלל אפקטיבית לגבי המפרסמים? (אין לי ספק שהיא אפקטיבית לגבי מימון התכנית, אבל לא זו השאלה) האם אתם זוכרים פרסומות? האם אתם שמים לב אליהן בהיבט הצרכני? כלומר, האם אתם אשכרה מוצאים את עצמכם מפנים זמן בסדר היום שלכם לקנות איזה מוצר שעד אתמול לא ידעתם עליו? האם זה משפיע עליכם בהיבט הצרחני? כלומר, האם אתם מאלה שמשתיקים את השידור בעת הפרסומות ועושים דברים אחרים? אם כן - איך אתה יודעים מתי לחזור? ולאלה שיודעים בדיוק מתי לחזור, אני תוהה אם טווח הקשב ביום יום שלכם מושפע מההכתבה של 20 דקות ריכוז וכמה דקות הפסקה. דברו איתי!

טופז2

New member
הנה אני מדברת איתך

מנקודת מבט אישית זה מאוס ביותר, גורם (לי) דוקא לחוסר אמון במוצר ויוצר אנטי שלא משאיר בזכרון דבר. ערה לאסטרטגיות הפרסומיות השונות: שטיפת מוח, טפטוף לתת מודע, פרסומות רגשיות שפונות בעיקר לצרכים פסיכולוגיים = מתכונת למוצרים לילדים או כאלה רציונליות הפונות בעיקר לצרכים התועלתיים = דגש על מחיר המוצר. לפעמים מנסים לשלב הומור עם השוואת מחירים וכד', או פרסומות מיניות ש"מן הסתם" תוחלת החיים שלהן הארוכה ביותר. (שמת לב לנטיה להשתמש לפעמים במין בצורה בוטה גם אם אין קשר למוצר? והאם אז זה משכנע?) רמת הזכרון מפרסומות נראית לי נמוכה מאד. אולי פרסומת עם מסר שלפיו עלול להיגרם לצרכן הפסד כתוצאה מאי שימוש במוצר כלשהו תשפיע כך או אחרת כן... אבל היום עם חדירת מכשירי וידאו דיגיטליים המאפשרים לצופים לדלג על הפרסומות, מפרסמים מתמודדים עם מציאות שמשתנה במהירות. הטלוויזיה הופכת ממדיום ליניארי ופאסיבי של בטטות-כורסא למדיום אינטראקטיבי של צופים פעילים, שיכולים לא רק לזפזפ עם השלט, אלא גם לקבוע כיצד ומתי יצפו בתכנים.. ההתפתחויות האלה לדעתי מבשרות על שקיעת מודל הפרסום המסורתי. מה שלא יהיה, פרסום טוב למוצר גרוע יגרום לו בבטחון למות מהר יותר, כי יותר אנשים יקנו את המוצר.

nutmeg

New member
דיברת על התוכן

של הפרסומות - אני דיברתי על הריתמוס. 15 דקות תוכן, 5-9 דקות פרסומות, 30 שניות אות מיקוד - וחוזר חלילה. יש לי הרגשה, כמובן לא מבוססת, שמשתמשים כבדים של ערוץ 2 (אם יש כאלה) גם מושפעים מהריתמוס, לא רק מהתוכן.

טופז2

New member
נכון, צפוי שהריתמוס ישפיע רגשית

= המחזוריות הצפופה משפיעה על הרגישות הנפשית. וגם על הצד האינטלקטואלי: על המחשבה, התפיסה וההיגיון. זו "עבודה" מכוונת מאד לנסות לשתול או לשנות התנהגות ועמדות אצל הצרכנים - ובכמה חזיתות. הכל הוגן מבחינת המפרסמים.

נץ666

New member
אחד היתרונות הבודדים של הכבלים

ואני מחזיק אצבעות שהרגולטור שלהם לא יאשר להם, הוא היעדר פרסומות. כך ערוץ 2 - אאוט, ערוץ 10 - אאוט, ערוץ 11 - אאוט[כי הוא משעמם] חדשות - אינטרנט ועיתונים.

ixmix

New member
ולהלן לוח השידורים:

בלי לדבר יותר מדי על עשרות מיליוני הדולארים (!!) שהועברו למכבי "עלית" תל אביב מכספי משלם המיסים... הנה לוח השידורים שאתה מוצא כה מעניין (שידורי הערב בערוץ הראשון): זמן אוויר (תכנית תרבות אקטואלית יומית, בהפקה של שקל וחצי). מבט (תכנית חדשות קצבית להפליא, עם מנחים צעירים וכתבות עומק). מתמורפוזה (סיפורן של נשים שעברו אונס וגילוי עריות, בילוי מענד לשעות הערב). משב רוח (תכנית שעוסקת בהשפעות המלחמה על היצירה הישראלית, בהנחיית יואב גינאי שמבין בהשפעות המלחמה על היצירה. השלמה משעשעת לתכנית על האונס מקודם). מהיום למחר (יומן חדשות טרחני, מלא בכתבות יעני-עומק שלא נכנסו למבט בשל שיקולי עריכה ובדיוני כמו-תרבות שלא הצליחו להיכנס לתכנית התרבות היומית). משפחת סימפסון (בשביל זה אכן שווה לראות ערוץ 1).

ixmix

New member
אתה לא נורמלי.

הרגע הרסת לי את השינה לילה הקרוב (לפחות). תודה.

אחד לאחד - אם תשווה אחד לאחד למזבלה

הקרויה ערוץ 2 באותן שעות, של תוכניות מסחריות שכולן פרסומת סמויה ודיבור למכנה המשותף הירוד ביותר. עדיין עדיף ערוץ1

גנגי

New member
זה פסק זמן מצוין

לפיפי, לקפה, ושוב לפיפי של אחרי הקפה.

nutmeg

New member
כמה פיפי יש לך?

או יותר נכון: "שיואו! כמה מהר עובדות הכליות שלך!"

אלי ו.

New member
פעם קראתי שלפני קופסאות הנילסן

הדרך למדידת רייטינג של תכניות טלויזיה היתה בדיקת צריכת המים בזמן פרסומות.

אלי ו.

New member
אני לא חושב שיש דרך לבדוק

אבל מן הסתם כמות מי הניאגרה גדולה יותר והשפיעה יותר. באופן פרדוקסלי שיטת הדירוג הזו בדקה מי צפה בפרסומות בעזרת בדיקת כמה אנשים לא צפו בפרסומות.

מוגג

New member
השיטה בודקת

מי צופה בתכנית, לא בפרסומות. אלה שאסלתם היתה סתומה צפו
בפרסומות.

למעלה