פרסומות בגל"צ - הסוף?

dudube

New member
פרסומות בגל"צ - הסוף?

כנראה שלא - ועדת הכלכלה של הכנסת אסרה על גל"צ לשדר פרסומות במשך שנה שלמה .ליתר דיוק הועדה קבעה מקסימום של 4.5 דקות פרסומת בשעה , עד שיוסדר עניין הסדרת התחרות של גל"צ מול הרדיו הארצי והאזורי. אם אינני טועה זהו גם המצב כיום, אלא שהפעם יש הגבלה שחלה כהוראת שעה של ועדת הכלכלה. הכתבה המלאה באתר אייס.

קשה לשפוט...

האם גל"צ הרוויחה או הפסידה. מצד אחד, התקציב שלה יפחת. מצד שני, גל"צ בלי פרסומות לחלוטין היא תחנה עם יותר מאזינים. מצד שלישי, אם המצב הכלכלי של גל"צ יהיה על הפנים, היא בוודאי תמצא דרך להחזיר את הכסף ממקורות אחרים. דבר אחד בטוח, היתרון של גל"צ כתחנה שגם מקבלת כסף מהציבור וגם נטולת-פרסומות - הוא יתרון ברור מול כל שאר התחנות האחרות.

פּלפּל

New member
אבי בניהו מרוצה

מפקד התחנה, אבי בניהו, נשמע מרוצה. הוא צוטט באומרו שאת גלי צה"ל יש לקיים בצניעות, בניגוד לבעלי ההון ששולטים בתחנות הרדיו האזורי ומעוניינים רק להגדיל את רווחיהם. חוץ מזה, לדבריו, מרבית המאזינים מעדיפים את התחנה דווקא משום שאין בה פרסומות. להלן הכתבה מגלובס בנושא. ואם כבר מדברים על זה, (כך באותה הכתבה), אז מדוע זה בסדר שבקול ישראל יהיו פרסומות, אבל בגל"צ עדיף שלא? הרי תחנות קול ישראל הן בגדר רדיו ממלכתי, בדיוק כפי שערוץ 1 הוא טלוויזיה ממלכתית. ובערוץ 1, כזכור, הפרסומות אסורות.

99eyal

New member
אני לא מאמין שאבי בניהו אמר את זה

זה הרי קשקוש מוחלט. בגלץ יש בכל חצי שעה 4-5 דקות של תשדירים שגם אם הם לא מכניסים כסף הם עדיין מבזבזים זמן שידור ואני בטוח שלמאזינים לא אכפת אם מדובר בפרסומת לעלית או בפרומו לקולה של אמא. אייל.

אני לא בטוח שזה קשקוש...

שלוש הדקות של התשדירים שיש בסוף כל שעה בגל"צ (בעיקר בשעות הבוקר) לא משתוות לעשר הדקות (וזה במקרה הטוב) שיש ברשת ב' במהלך שעת שידור ממוצעת. היתרון של גל"צ בא לידי ביטוי בצורה בולטת דווקא בגלגלצ, שמשדרת בלי פרסומות לחלוטין (אי אפשר לקרוא לדקה ש'הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים' מקבלת "פרסומת") - ביחס לשאר תחנות הרדיו האזורי שמשדרות פרסומות רבות במהלך השעה וגורמות למאזינים לרצות "לזפזפ" לתחנות אחרות (בצדק, אגב).

למעלה