פרסום שני - אנא הגיבו

TheIllustrator

New member
פרסום שני - אנא הגיבו

להזכירכם, פלאפון של 2002 זאת לא פלאפון של 1986!!! פלאפון, החברה שלמעשה טבעה את "שם המוצר", היא כיום חברה מתקדמת ותחרותית בכל קנה מידה. לפלאפון מגוון מכשירים מעניין ומגוון, לפלאפון תעריפי זמן אויר מהמשתלמים ביותר, לפלאפון איכות שמע גבוהה בטכנולוגיות ה CDMA ולפלאפון כיום מבצעים תחרותיים ומאד משתלמים. אם כן, מדוע החברה עדיין משלמת על טעויות העבר? אנשים זוכרים את פלאפון "של פעם"... ממש כמו שאנשים עדיין בטוחים שפלאפון ו"מוטורולה" זה אותו הדבר, הם עדיין בטוחים שפלאפון זה אותו מונופול מנוכר כפי שהיה לפני שנים רבות. תמיד אזכור שאלה של לקוח ששאל אותי, "אצלכם עדיין משלמים גם אם מתקשרים אליך?"... מש שאומר שלקוחות הם פילים - יצורים בעלי זכרון לטווח ארוך. תפגע בהם, והם לעולם ינצרו טינה כלפיך - גם אם אותה טינה תהיה לחלוטין לא במקום. לא משנה עד כמה פלאפון מנסה להלחם בתדמית, לא משנה כמה שמות היא תשנה(הנסיון העלוב של פלאפון נקסט), לא משנה כמה צבעים היא תשנה(מכחול-אדום וירוק זרחני-סגול), ולא משנה לאיזה טכנולוגיה היא תעבור(CDMA במקום NAMPS)... כנראה שגורל החברה נחרץ עם טעויות העבר. אולי אפשר ללמוד את מצב פלאפון הנוכחי כ"עשה ואל תעשה" לחברות ככלל, אולי הדבר משמש גם סימן אזהרה לבזק וחברת החשמל(אלה מנסות לשנות תמיד כבר עתה, למדו מנסיון של אחרים), אבל בכל מקרה... פלאפון היום היא לא פלאפון של פעם!!! פלאפון, לטעמי, היא כיום חברה ראויה בכל קנה מידה היכולה להתחרות בגובה העיניים עם אורנג´ כרשת הטובה בישראל. (2 המפעילים האחרים, כל אחד עם הבעיות שלו, מאד לא אטרקטיביים)
 

אלכס נ

New member
תיקונים

תעריפי זמן האויר, אמנם משתלמים, אך לא משתלמים ביותר (לא לכולם בכל אופן). אמנם איכות השמע גבוהה,שומעים רציף בלי ניתוקים, יש כיסוי די טוב בארץ, אך אני פשוט סובל מהאיכות הזו (אני נשמע כאילו שאני מדבר מתוך חבית).
 

אלכס נ

New member
אני מתנגד בתוקף לשלושת השורות

האחרונות. אתה קובע את דעתך כעובדה. "אורנג´ כרשת הטובה בישראל" - מאיפה לקחת את זה? ואם המצאת את זה, אתה אמור לבסס את זה על משהו, לא? סלקום ומירס לא אטרקטיביים??? אין מילים בפי להגיב על זה. ואם כבר הזכרת את זה, אז סלקום משתפרת באיכות משנה לשנה. פעם פלאפון היתה החברה המובילה, אנשים היו גאים להגיד : " עוד מעט אני עוזב את סלקום ועובר לפלאפון". לדעתי היום המצב הוא הפוך. לא שמתי לב לשינוי באיכות זה שנים רבות. אנשים היו צריכים לחזור על מילים ועל משפטים לפני מספר שנים, וזה המצב גם היום (בפלאפון הכוונה).
 
זוכר ולא סולח..

לקראת סוף שנת 1999, בתור לקוח VIP הייתי בקשר מתמיד עם מחלקת "קשרי לקוחות" בחברת פלאפון. תשובותיהם תמיד היו מעורפלות משהו, וגם כאשר הבטיחו משהו, האדם שלאחר שבועיים כבר לא זכר.. "לא הבנת נכון" היתה התשובה האופיינית. הגעתי למצב שבוא נאלצתי לבצע רישום מקביל של ´עם מי שוחחתי, באיזה תאריך, באיזה שעה, מה אני אמרתי, מה הוא אמר..´ בתחילת כל שיחה, נאלצתי לבצע "ריענון זיכרון" לבן שיחי לגבי הדברים שאמר בשיחתנו הקודמת לפני שיכולתי לעבור לשלב הבא. מבחינתי סימל הדבר את חוסר האמינות בדרגה הגבוהה ביותר. לגבי קבלת אסמכתא בכתב, לא היה בכלל על מה לדבר. למה? פוחדים להתייצב מול הבטחותיהם שלהם? מדי פעם, הזהרתי שאני הולך לעזוב.. והם חייכו.. והמשיכו בשלהם.. התסכול הלך וגבר, הלך והתעצם. בנובמבר 1999 נגדשה הסאה ועברתי למתחרים. עדיין יש לי את שני המכשירים של פלאפון בבוידעם (דווקא מספרים "טובים"). מדי פעם חוזרים לגשש, להציע שאחזור להיות לקוח שלהם.. מנסים לפתות.. תשובתי: עוויתם כלפי (בתור לקוח), עליכם לכפר בכדי שאחזור. לכפר במשמעות של להודות בטעותכם ולתת פיצוי מעבר למסלול משופר זה או אחר. אני זוכר את התנהגותם כלפי ולא מוכן לעבור על כך לסדר היום.
 

TheIllustrator

New member
לא שאני סנגור פלאפון

אבל בכל אופן... ראה, ראשית, השיפור בשירות הלקוחות של פלאפון הוא מתמיד. ממקום מחפיר אליו כדאי לא להתקשר, היום מדובר במשהו אחר לחלוטין. נכון, עדיין יש כמה טמבלים\ות שנותנים תשובות מעצבנות ולא שירותיות, אבל כאלה יש גם באורנג´(היכרות אישית), וחברות אחרות. ע"פ רוב, מדובר בנציגים אחריים ומאד אידיבים. (לעיתים, אפילו אני מופתע מן האדיבות...) אנני יודע בנוגע למה שוחחת עם קשרי לקוחות, אולם אני יודע כי לקוחות רבים אשר מועברים למחלקה, חושבים לעיתים קרובות כי "מגיע להם הכל" וכי המילה "לא" לא יכולה להאמר להם. אז נכון, אתה לקוח VIP(זה לא אומר הרבה... רק שאתה מקבל נקודות שנותנות לך הנחה ברכישת אביזרים למכשיר שלך, שליחויות בחינם ודברים כאלה, לא הרבה יותר למיטב ידיעתי), אבל לקוח הוא לקוח, וכל לקוח זכאי למלוא תשומת הלב. בין אם הוא לקוח של 60 שקל לחודש, ובין אם לקוח של 600 שקל לחודש - והאמן לי שלכולם נותנים בפלאפון אותו יחס, ויחס באמת ראוי. כל זה נכון כאשר מדובר בלקוח סביר... אם צעקת, קיללת, איימת, התעצבנת וחשבת שבצורה כזו תקבל יותר, טעית. פשוט מאד, היחס כלפיך מצד נציגי השירות מן התם הפך ל"טוב פחות" מאחד ועיון קצר בהערות שכתוב עליך במחשב גילה שאתה לקוח שנוטה "לעשות רוח"... אנני אומר שכך המצב, אני רק אומר שאם זה היה המצב, אתה יכול להבין שהתנהגותך שלך גרמה לכך שהיחס שקיבלת היה פחות איכותי. אין ברירה, לעיתים צריך לספר למספר נציגים את אותו הסיפור(זה מייגע, אבל מה לעשות, אי אפשר לכתוב תמללי שיחה מלאים וחוברות עליך כלקוח במחשב), עד שאתה מגיע לפתרון. (אם הסיפור אכן מצריך מספר התקשרותיות עם ש. הלקוחות או כל גורם אחר) והמצלתי היא שתמיד, לא משנה מתי, תכתוב את שם הנציג איתו אתה מדבר ואת מועד השיחה! זה מראה רצינות, איכפתיות כלפי עניינך שלך(בלתי סביר שללקוח יהיה פחות חשובה בעייתו מאשר לנציגים מולו - החישובת צריכה להיות זהה בשני הצדדים), ויעזור לך לחסוך הרבה "כאב ראש" וכעס במקרה של בעיה פתאומית. לקוחות מאיימים שהם יעזבו על ימין ועל שמאל... אל תתפלא שלא לוקחים את זה מאד ברצינות. מה גם שזה לא רק בפלאפון... כל החברות הסלולריות סובלות מאותם איומי סרק של לקוחות!!!
והאמן לי... לקוח טוב, ימצא כל חברה סללולרית בישראל כיום, כראויה. לקוח פרובוקטיבי, יחשוב שכל חברה היא מגעילה! (שוחחתי בעבר עם בחור שאמר שהוא היה פלאפון, זלזלו בו - אז הוא עבר לסלקום, גם הם זלזלו בו, אז הוא עבר לאורנג´ - גם אלה זילזלו בו אז הוא חזר לפלאפון לראות מה יש להם להציע לו - מי בסיפור הזה בעייתי!?) אף אחד בפלאפון לא מפחד לעמוד מאוחרי הבטחות! ייתכן שמה שביקשת פשט בלתי אפשרי... יש מדיניות בחברה, יש מסמכים שאי אפשר להוציא או לשלוח בפקס ויש פעולות שאי אפשר לאשר באופן אחר, דרך טלפון. האמן לי, ואני אומר לך את זה מהכרות אישית - לקוחות שנעשתה להם טעות, לעיתים אפילו רק "אי הבנה", קיבלו החזר ופיצוי יותר מראוי מפלאפון. אם מגיע לך, אם אתה לא צעקן או אלים, אתה תזכב ליחס ראוי. משהו קרה ולא קיבלת יחס ראוי? קח שם נציג, נתק שיחה, התקשר מחדש ודבר עם נציג נחמד יותר. אם אתה חושב שחברה כל שהיא... פלאפון, אורנג´, סלקום או מה שבא לך, יציעו לך מסלול אישי משופר בשל טעות שלא בטוח הייתה קיימית - אתה מדמיין! אין חברה שמציע "חוזה פרטי" עם כל לקוח ולקוח!(ברמה פרטית, ולא עסקית גדולה, כמובן) אני יכול רק להציע לך לספר על גבי האתר את סיפור המקרה, ונראה מה אז... מאחר ורק ע"פ דבריך נראה לי, וייתכן שאתה טועה(!), שדווקא אתה זה שהקשה על החברה לפצות אותך, ודווקא אתה לא ניסית להתפשר ולהבין שמה שטוב לחברך גם יהיה טוב בשבילך!
 

JavaBoyEM

New member
../images/Emo70.gif WOW ../images/Emo70.gif

אני רואה שיש לך הרבה על הלב...
כל הודעה אצלך היא מגילת העצמאות
קבל ח"ח על הכתיבה הארוכה ועל המאמץ ...
 

TheIllustrator

New member
אכן, בטני מלאה בנושא הסלולר

ותודה תודה לך!
אגב, מגילת העצמאות של חברות הסלולר - מתאים?
 

JavaBoyEM

New member
אם תתצליח לחבר אחת...

בשמחה... אבל זאת משימה בלתי אפשרית...
 
הרמיזות שלך מראות על חד צדדיות..

ולא, לא היו צעקות ולא איומים. ולגבי רמיזתך שהלקוח שהרגיש שמזלזלים הו עבר ושוב קיבל את אותו יחס.. אז במקרה שלי, במקום הנוכחי אני מקבל יחס תקין והוגן. הטענה שלי כלפי מחלקת "קשרי לקוחות", קשורה לעובדה שהם פשוט היו אומרים אי אמת, או "חצאי אמת" ובכך מטעים ומסובבים בכחש. מטעים, מבלבלים את עובדות.. זו הסיבה שהייתי צריך לרשום הכל. ולא מסיבה אחרת. ולגבי האדיבות? לא היתה שום בעיה, תמיד אדיבים, תמיד מוכנים לעזור. אבל מה לעשות שאינני אוהב כשמטעים אותי? כשמשקרים לי. עברתי לחברה אחרת ואינני מצטער על כך.
 

TheIllustrator

New member
צר לי אם זה הרושם

אבל באמת שאני צריך לשמוע את מלוא הסיפור ע"מ לדעת האם מדובר כאן בהפרזה שלך(או חצאי אמיתות מצידך...). אז נכון, אם אתה מספר את הסיפור, הוא לא יהיה אוביקטיבי, אבל עדיין אני מוכן לבין אותו ע"פ דבריך - אז אתה מספר את עלילת הסיפור?
אין סבירות באמירת "חצאי-אמת" או הטעיות, באופן מכוון. נציג החברה לא יספר "רק" מה שאתה רוצה לשמוע, אם זה לחלוטין לא המצב בשטח. מלבד העובדה שאין לאף אחד אינטרס לעבוד על לקוחות... וגם זו סכנה בתביעה!(אם אכן מטעים אותך בזדון) נכון, אם משקרים לך - רע מאד! אם מספרי חצאי אמת... זה אולי לא נחמד, זה גם לא שקר! ואני לא מכיר חברה בעולם - בעולם - שאומרת ללקוחותיה 100% אמת, תמיד רק חצאי אמיתות!(בענייני שיווק) אם יאמרו לך את כל האמת בדקה הראשונה, החברה פשוט תאבד אותך כלקוח - כל חברה! ואני בטוח שאתה לא מצטער בחברה שאליה עברת... כל החברות כיום הן טובות, אבל לטעמי, עשית מעשה קצת "אימפולסיבי" יותר מ"רציונלי", מאחר ואין בליבי ספק שאם היית נשאר בפלאפון ומלבן הסוגיה - לא היית חש כיום אחרת, וגם בחברת פלאפון היית מרוצה.
אגב... סתם שאלה... מדוע כולנו, כלקוחות, נוטים לזכור לחברות FUCKים ולא התנהגות ראויה!?
 

אלכס נ

New member
הערה קטנה

כן יש דבר כזה חוזה פרטי ברמה פרטית. ברשת אמיגו יש נציג AMIGO HOME שמגיע הביתה וקובע לכל אחד חבילה משתלמת בשבילו אישית.
 

TheIllustrator

New member
לא מדוייק בכלל!

הנציג מגיע ונותן ללקוח את ההצעה הטובה עבורו מתוך מגוון הצעות קבוע של החברה!!! זה לא שהם מוציאים נייר ועט, והנציג עורך חוזה פרטי, עם סעיפים פרטיים. לדוגמה: אתה מקבל 5 מכשירים, מדבר בניהם בחינם, משלם 14.9 לחודש דמי מנוי ועוד 21 עבור כל מכשיר, אין לך התחיבות, ויש לך דקת זמן אויר של 53.28 אג´ ברשת, ובנוסף, יש לך אפשרות לרכוש תנור חימום ביתי ב-300 שקל. זה חוזה "מותאם אישית"... ודבר כזה לא קיים בעולם לאף לקוח פרטי!!!!!!!!!
 

אלכס נ

New member
אני אומר לך שזה כן קיים!!!

הוא מגיע הביתה ומתאים חבילה אישית. לדוג´ - אתה צריך 2 מכשירים, מהראשון 2 מספרי חינם ומהשני 3, אין בעיה הוא מחשב כמה תשלם וזהו. זה עולה בערך 5 ש"ח לכל מספר נבחר, וככל שתקנה יותר מכשירים כך ותקח יותר שירותים ותוספות, כך זה ישתלם לך יותר. וכן עושים את זה. מלבישים חבילות אישיות על אנשים. ממציאים להם חבילות שהציבור הרחב אפילו לא שמע עליהם.
 

Nub

New member
אה, אין לה נוקיה, ואני-רק נוקיה!

חוץ מזה כל העולם עובר ל-GSM, מה עם פלאפון? נרדמה? גם סלקום נזכרה אז שפלאפון תעבור ואז תדבר. ובכלל לצעירים היא לא שווה! רק לפני יומיים בערך היא שמה אפשרות להוריד צלצולים, וגם זה למכשיר אחד כולה! ד
ר
 

TheIllustrator

New member
פה נתחיל בהתחלה...

יש עוד יצרני סלולר בעולם, ונכון, NOKIA יצרן מדהים, אבל האמן לי שגם היצרנים הקוראנים, SAM ו-SK הם לא פחות מדהימים, ומבחינות מסויימות, אפילו מעניינים יותר ומקוריים יותר. NOKIA המציאה אל ה"סלולר המעניין" ועדיין מתפארת בפטנט להפעלה מאד פשוטה וידידותית, אבל כיום, מכשירי ה-SK(לדוגמה), כבר מגמדים את כל הנוקיות שמשווקות בארץ. סלקום עוברים לרשת ה GSM בלית ברירה... הרשת המקורית(טכנולוגית TDMA), פשוט התמלאה עד אפס מקום! המצב חמור עד כדי כך שבחודשים האחרונים היו אלמנטים של "שיחה על שיחה" ברשת סלקום, ואפילו מסעי הפרסום של סלקום נחלשו! הם פשוט לא יכול לקלוט עוד מנויים! ההשקעה ברשת חדשה(GSM), הייתה פשוט מכורח המציאות, ולא בגלל ש"כל העולם עובר ל GSM"... קביעה די תלושה מהמציאות, אגב!!! (אמריקה, קוריאה, חלקים מאירופה, אסיה ודרום אמריקה... זה לא העולם!?) ואגב, אנני נביא, אבל לדעתי, ההצטרפות של סלקום לטכנוגולית ה GSM תביא לפגיעה גם בהם וגם באורנג´...(אלא אם החברות יחסמו אפשרות להעברת ה SIM ממכשיר בראשת אחת למכשיר ברשת אחרת) אגב... נכון, רק לפני שבוע התאפשרו הורדות מהרשת למכשיר ה FUNTEC, אבל כפי שציינתי, תן קצת זמן ובקרוב תראה שכל מכשירי פלאפון מהדור 2.5 והלאה, תומכים באנימציות(ולא "אייקונים" שלא זזים), רינגטונים ושגעונות שכאלה! האמן, פלאפון לא תשאר מאחור, ובאמת שמדובר ברשת מאד מתקדמת במחינה טכנולוגית!!!
 

Nub

New member
מה לעשות יש הרבה שמעדיפים רק

נוקיה, והאייקונים זזים! מה עם השומרי מסך ב-3330??? וה-O-BOX שעוד מעט (עלק עוד מעט)יצא??? וחוץ מזה גם 5 אנימציות זה לא בדיוק אטרקטיבי, שלא לדבר על 20 צילצולים שאפשר להוריד! יופי פלאפונים מהדור ה2.5...לא כל אחד יכול להוציא 3000 שקל על פלאפון חדש!!! ד
ר
 

TheIllustrator

New member
לא ידעתי שה-2000I וה FUNTEC

עולים 3000 שקל... קצת חידשת לי...
אגב, תן לפלאפון קצת זמן! הם רק התחילו בזה לפני שבועיים... האמן לי שתוך שנה לפלאפון יהיה מאגר אנימציות ורונגטונים מצויין ומרשים, ועוד הרבה שטויות אחריות ונחמדות.
 

m e i r

New member
אתה מלא סתירות

אמרו לך שזה לקח מלא זמן, ורק במכשיר אחד אז ענית שבדור ה2.5 זה יתאפשר. אז כמו שאתה יודע דור ה2.5 יהיה בפלאפון, לא בימים הקרובים, בלשון המעטה, וכן, המכשירים שם יהיו יקרים. זה שאתה חוזר אל הפאנטק וה2000i זה סטייה ממה שאמרת על כל המכשירים, שכן מדובר ב-2 מכשירים בלבד. ועוד משהו- אמרת שאתה לא הסניגור של פלאפון טבל מהדברים שלך משתמע שאתה בהחלט כן. בכל דבר אתה מוצא זווית ראיה שתתאים לך בעוד שזאב אפור אמר עובדות כפי שהוא ראה. אגב, אני נוטה להאמין לו מסיבה פשוטה- בתקופה אותה הוא תיאר היתה רק פלאפון בתחום הסלולארי, מונופול ולכן כשהוא איים בעזיבה הם יכלו לחייך לעצמם. היום, עם עוד 2 מתחרות שכבר עברו אותה היא יכולה לנסות לשפר תוך כדי תנועה אבל זה יותר קשה, ויש שלא מוכנים לסלוח. אני למשל, משתמש בסלקום כבר כ-6 שנים. באוקטובר הקרוב מסתיימת תקופת ההתחייבות שלי ואני אנתק את הקו, גם אם הם יהיו זולים יותר או משוכללים יותר מהאחרות (אל דאגה הם לא יהיו) ולמה? כי כשהיתה להם האפשרות הם לא הוכיחו שהם ראויים לתת לי שירות ולקבל על זה כסף. על טעויות משלמים, ויש עוד חברות שישמחו ושמחות לשרת אותי בתחום הסלולארי. אז תנסה לא להתווכח עם אנשים על תחושות, גם אם אתה מנסה לעשות פרומו ומיתוג מחדש של פלאפון. (לי אישית יש כשנה וחצי מכשיר ברשת פלאפון ואין לי תלונות יוצאות דופן)
 
למעלה