פרסום מפה לפה ברשת- אפשרי?

פרסום מפה לפה ברשת- אפשרי?

בעקבות הדיון בפורום על התנהגותו של אמיר הייטנר, עולה סוגייה מעניינת, אם שמים את הפסים האישיים בצד ובתור אחד שהתחיל עם זה, אני מבקש לשים פסים אישיים בצד ולתתנ צ´אנס לבן אדם. יש לי תחושה שהוא איש טוב אחרי הכל ומעניינת אותי דעתו דווקא בנושא הזה. כמי שעסק בפרסום באינטרנט גם מצד התוכן וגם מצד משרדי הפרסום, אני מכיר את החלום של רבים שהמוצר שלך או הפרסומת שלך תהפוך ל"שיחת היום" ברשת וכך אנשים ידברו עליה ויפיצו אותה מגולש לגולש בעלות מינימלית. הרעיון של הפצת מסרים בפורומים הוא לא של אמיר, עם כל הכבוד, ואף על פי שכולנו מסכימים שמוסריותו (של הרעיון, לא של אמיר) מפוקפקת, נשאלת השאלה האם הוא אפקטיבי, האם הוא יכול להיות אפקטיבי ואם כן אז איך? אני מכיר כמה מנהיגי דעה בפורומים חזקים ברשת ודי להזכיר את נועם רוטר כדוגמא טובה לכך. אבל האם אפשר ליצור נועם רוטר מלאכותי כזה והאם נסיון כושל הוא כל כך שקוף שהוא בעיקר עלול להזיק לאותו גורם כמו בדוגמא של בסט שופינג. לסיום, דווקא בגלל שהדיון שאני מעלה מהווה מעין פרובוקציה להמשיך ולהתעסק באמיר, אני מבקש לערוך דיון בעניין עצמו. מירן

נסיון חיים

יפה שהעלת את הנושא לדיון. לדעתי, לא רק שיחסי ציבור (אם עושים אותם נכון) יכולים לתפוס בפורומים, הם יכולים אפילו לגלוש החוצה אל מחוץ לגבולות הפורום. לפני כשנתיים וחצי במסגרת אחד הקמפיינים הראשונים שהעלנו לרשת החלטנו לבדוק את הסוגיה. הושבנו מספר גולשים שמשך כשלושה ימים רצופים החלו להריץ בפורומים רלוונטים למוצר הודעות שונות. הגולשים יצרו אינטראקציה בינם לבין עצמם (שאלו שאלות וענו אחד לשני) ובינם לבין גולשים אקראיים. בסופו של דבר אחד הכתבים של וואלה עלה על העניין וכתב כתבה בנושא בוואלה היום. למחרת, נכתב על כך גם בקפטן אינטרנט. כמובן שמה שנכתב שם לא נכתב באור חיובי במיוחד. הכתבים פסלו את שיטת השיווק הזו של שימוש בפורומים לצרכים אלו. במחשבה לאחור, לא נראה לי שהיום היינו מאשרים ומבצעים פעילות מן הסוג הזה, ובטח לא בסגנון שהדבר נעשה לפני שנתיים וחצי. בכל אופן, כאשר התפרסמו הידיעות הללו בוואלה וקפטן אינטרנט ניגשנו ללקוח כדי להכין אותו לבקפייר השלילי והסברנו לו את הפעילות שביצענו ואת משמעותה. התגובה שלו היתה מדהימה. הוא קרא לכל צוות השיווק וביקש שנספר להם את הסיפור ודרש שגם בקמפיינים הבאים נשתמש בשיטה זו. לטענתו בפרסום מתקיים הכלל הבא: "לא משנה מה כתבו עלי בעיתון - דברים טובים או דברים רעים - העיקר שאייתו את השם שלי נכון". בכל מקרה, שימוש בפורומים לצרכים מסחריים יכול לעבוד אם עושים את זה כמו שצריך ולא בצורה שקופה מדי. אין ספק שמובילי דעה וירטואלים יכולים לתרום מאד בקטע הזה. סתם דוגמא מהזמן האחרון - ביום שנודע לי שגיל צ´פניק פתח חנות לציוד מחשבי כף-יד התייצבתי בה. אגב, אחלה חנות בדיזינגוף סנטר בקומה מינוס 1 ליד בסופר פארם (והנה תרמתי את חלקי לשיווק הפורומאי של גיל צ´פניק).

tvguy

New member
לא יודע

אני חושב שכמו כל דבר זה תלוי במוצר ולא בכמות האם הוא "סקסי" מספיק? האם הוא אקטואלי? חדשני? מעניין? לי היו כמה התנסויות אני אזכיר שתיים שצלחו: 1. פעם כשעבדתי במשרד אינטראקטיב מסויים ( מותר להגיד פה איזה? ) עשינו קמפיין מאוד גדול לרדיו נטקינג ( מישהבו פה זוכר? ) זה היה ללא הספק הקמפיין הכי גדול בהיקף המדיה שנקנתה בו מעל 100 אלף דולר בחודש אחד בלבד. הבאנרים היו פרובוקטיבים מאוד אולי הכי פרובוקטיבים שאני זוכר חלקי גוף, חזה מושלם, טקסטים מופרעים לדוגמא ( כפתור רדיו בפופיק של בחורה לערוץ מזרחי, כפתורי רדיו במקום פטמות, פה פתוח עם צעקה ) מה שקרה הוא שבפורומים שונים באינטרנט ( וואלה, רוטר ואי או אל ) התחילו לדבר עליהם חלק שללו, חלק היו בעד האתרים שהעלו את הפרסומות קיבלו מכתבים נזעמים מהורים ומבחורות אנחנו מיותר לציין ליבינו את האש בפורומים אגב, הקמפיין הביא מעל 1000 איש בממוצע כל יום נסיון שני היה כשניהלתי את קמפיין אהוד ברק באינטרנט שתלנו מתנדבים בכל פורום שתפקידם היה לעורר ויכוחים הם קיבלו דף מסרים רשמי והיו אמורים להציג את הדיעות הרשמיות כאילו היו שלהם אני יכול להגיד בבטחון מלא שאלו היו ההודעות עם השרשורים הגדולים ביותר חוץ מזה דם שתלו סטיקרים בפורומים סטיקרים שכאילו היו חובבניים אבל הוכנו אצלי במשרד התוצאה: הייתי מקבל את הסטיקרים הללו במייל מאנשים שאני מכיר ולהפתעתי היו במילינג ליסט ( אפשר לראות הרי את השתלשלות הסטיקר ) אנשים שאני ממש לא מכיר כלומר אנשים היו מורידים ושולחים לחבריהם אז זהו זה אולי לא מוסרי אבל אם הנושא "סקסי" זה עובד

פנייה ישירה לאמיר

אני מקפיץ את הדיון הזה לצמרת הפורום ומנצל את ההזדמנות לפנות לאמיר כדי לשמוע את דעתו בדיון הזה. האם ניתן לערוך שיווק דרך פורומים ואם כן מהי הדרך היעילה ביותר והאם היא עומדת באמות מידה מוסריות. אמיר, הציפייה היא שתענה מבחינה עקרונית ומבלי להתייחס לשיוה הנהוגה או לא נהוגה על ידך. בידידות, מירן

למעלה