פרסום חנות חדשה

יעל257

New member
פרסום חנות חדשה

שלום רב,
יש לי קרוב משפחה אשר מקים חנות חדשה לציוד מחשבים בפריפרייה בצפון (נהריה).
הוא רוצה לפרסם את החנות עם פליירים בתאי הדואר ואני חושבת שזו דרך לא יעילה,
אנשים זורקים זאת ולא קוראים.
עדיף כבר מודעה בעיתון שמספרת על פתיחת החנות.
רציתי לשמוע את דעתכם?
תודה

חן חולי

New member
אני לא יודעת

עד כמה פלייארים עדיין אפקטיביים היום, אבל אני אישית מסתכלת על התכנים שלהם כזולים ולא רציניים.

הייתי ממליצה לו לקנות הודעה בעיתון (שתפנה לקהל המבוגר יותר שעדיין קורא עיתונים) ובשביל הקהל הצעיר והרלוונטי יותר הייתי משקיע בבניית אתר פרסומי לחנות.
הרי כל מי שמחפש היום עסק בודק באינטרנט. הוא היה יכול להזמין לאתר שלו גם קידום אתרים אורגני שמתמקד במילים חנות מחשבים בנהריה\צפון.

אל האתר הוא יוכל להעלות תחרויות, מאמרים, סרטי תדמית ושאר דברים שלא רק שיגרמו לחנות שלו להיחרט בתודעה של אנשים.

כעיקרון לפליירים היענות נמוכה מאוד, אלא אם ..

מדובר בפלייאר קצר עם מבצע מאוד אטרקטיבי לפתיחה. כדאי לבדוק אמצעי פרסום נפוצים בסביבה, עיתונות, רדיו אזורי אם יש קצת תקציב, יחסי ציבור וכיו"ב.
אפשרי גם שילוט על חלון ראווה עם הודעה על הפתיחה והצעה אטרקטיבית לרגל הפתיחה וכו'.

לדעתי דווקא אין מניעה מפלאיירים

יכולים להיות מאוד אפקטיביים.
אלו שנמנעים מפלאיירים הם כאלו שמנסים לפתח לעצמם מותג ואז כביכול הפלאייר מעביר קונוטציות של מעט זילות.

אתר היום הוא בגדר חובה, גם אם מדובר בחנות.
אנשים מצפים למצוא את החנות כשהם מחפשים מידע ברשת, מה גם שזאת דרך מעולה להציג סחורה לדוגמא, לפתח מועדון חברים, לספר עם מבצעים חדשים וכו'.

ממליץ לעבור איזהו קורס / סדנא בסיסית (לא חשוב של מי) בתחום של שיווק, כדי לקבל כלים ראשוניים להתחיל.
מודעה בעיתון? לא בטוח שחכם בתור התחלה.. יש אפשרויות טובות יותר להתחיל איתן.

בהצלחה

hayonkoby

New member
הייתי עובר מבית לבית ומציג את עצמי

מזמין את האנשים לחנות על מנת להתרשם ומציע להם במעמד זה מבצע כלשהו.
מה אם מבצעים למכירת מחשבים לקראת תחילת שנת הלימודים ?

נהורית1

New member
היי יעל, אני מהראשי

יש לי רעיון מיוחד. אני חושבת שכדאי לו לעשות הסכם עם
בעלי דוכנים לאוכל מהיר, כגון המבורגרים ופאלאפל. להגיע
אתם להסכם שכל לקוח שקונה כך וכך מנות פלאלפל או המבורגר
יזכה להנחה משמעותית בחנותו, ולחילופין, כל מי שקונה מחשב
יזכה לכמה מנות בחינם. כמובן שהוצאות הפרסום יהיו משותפות.
הדבר אפשרי על ידי חלוקת 'בולים' על כל קניה.
כך יהנו כל הצדדים בתגבור המכירות.

בהחלט, שת"פ בין עסקים כלי שיווקי אפקטיבי...

בד"כ. צריך להתאים את ה WIN WIN שיהיה כדאי ל 2 העסקים, אולי לא בהכרח מזון מהיר שמחירו נמוך מאוד ביחס למחשבים וציוד היקפי, אבל העיקרון של נהורית נכון.
ניתן בלי מאמץ גדול למצוא עסקים לשת"פ אסטרטגי שמשלימים זה את זה, ומספקים צורך ואת הערך המוסף ללקוח.

אלמוג153

New member
יש לי כמה הצעות

היות ואני מחזיק עסק קטן לבע"ח שקיים מזה כשנה וקצת, וגם אותו יש ליחצן, מניסיוני אני יכול לתת לו כמה עצות:

לפני הכל, האם הוא עוסק מורשה/פטור? פרט לזה, אני מניח שהוא לא היחיד שם שיהיה בעל חנות מחשבים. לכן, הוא צריך להציג חדשנות אל מול המתחרים. למה אני אתקן/אבוא דווקא אליו? במה הוא שונה או מיוחד מהשאר? זה כי הוא מבצע ביקורי בית ללא תשלום? בדיקה חינם? הוא חייב להיות מיוחד יותר. אלמלא זה, הוא יהיה סתם עוד אחד חדש שהשאר אולי יפחדו לגשת כי הוא לא מוכר בעיר. מעבר לכך, אני יכול לומר ש:

1. אני הוצאתי בסביבות 12,000 פלאיירים. בנוסף, הוצאתי מודעות כאלו שתולשים מהן את מספר הטלפון. ההיענות דרכם לא הייתה בשמיים, אבל הגיעו אליי לקוחות. זאת עוד דרך פירסומית. השאלה היא מה כותבים שם. הייחוד שלו חייב להיות גדול ובולט על דף נייר שכזה.

2. לא לכולם יש כסף לקפוץ אל מים עמוקים ופרסום בעיתונים. גם הפרסום הקטן, יכול לעזור.

3. הוא יכול להקים קבוצה בפייסבוק ולצרף אליה אנשים מהעיר ומהסביבה, לספק להם מענה אונליין לתקלות ועל הדרך לפרסם את עצמו.

4. במידה והוא מחליט לפרסם דרך מודעה בעיתון, אני ממליץ שיעשה איזה מבצע עם מודעה גזירה. כל מי שיבוא עם המודעה יזכה לניקוי חינם נניח ואז הוא יוכל לדעת מה האפקטיביות של הפרסום, ואם שווה בכלל לפרסם.

ואם נחשוב עוד קצת, נמצא עוד כמה..

שבוע טוב ובהצלחה

מוסיקה1

New member
שילך ללמוד שיווק

זה א-ב של פתיחת חנות,
פליירים יכולים להיות יעילים אם עושים אותם מושכים מספיק, ולא מדובר על גרפיקה אלא על כתיבה שיווקית נכונה.
ולחשוב איך לעשות את הפלייר אחרת.
אבל מצד שני זה יכול להיות סתם בזבוז כסף, אם לא יודעים איך לעשות את זה נכון.

גם מודעה בעיתון אם היא לא כתובה נכון שיווקית זה יכול להיות זריקת כסף לפח.

לא מספיק להכין חנות יפה, צריך גם להביא מבקרים לשם, ולהשאיר אותם כלקוחות.
חשוב לפתח קשר עם הלקוחות שגם יחזרו לקנות, אחרת הוא עוד סתם חנות.
אתר זה ממש חשוב, וזה יכול להיות בעלויות מאד נמוכות אם מדובר בוורדפרס.
חשוב מאד שהאתר יהיה פעיל ולא רק פלייר אינטרנטי.
כלומר לחדש שם דברים.

הרעיון הוא לנסות לגרום לאנשים להכניס

את הפלייר הביתה, ולא לזרוק בפח בכניסה.
דרך מצוינת לעשות את זה היא לחלק פליירים
Door to door, כלומר להניח אותם בכניסה לכל
דירה או לתלות על ידית הדלת. זו עבודה מאוד
לא קלה (מניסיון של חלוקה עם בעלי בגבעתיים),
אבל אאפקטיבית יותר אם הולכים על פליירים. בהצלחה!

הי ענבלי, אכן על הדלת יותר אפקטיבי לתלות....

יצא לי כמה פעמים "לפגוש" על הדלת חומר פרסומי, בד"כ לפרוייקטים יוקרתיים של דירות וכיו"ב (אולי גם שלכם?..
), או דוגמיות של חברות, אבל לא הייתי קורא לחומר הנ"ל פלייאר , אלא יותר חומר פרסומי מושקע, ומן הסתם יקר הרבה ביותר.

הלוואי

בעלי מטפל ברפואה משלימה, פחות בפרוייקטים
של בנייני יוקרה...
הדפסנו פליירים רגילים ופיזרנו ליד הדלתות.

למרות ההיענות הנמוכה

פלאיירים היא דרך נוחה וזולה להגיע לכמות גדולה של אנשים
תוך זמן קצר . מקומון היא גם אפשרות ריאלית אבל המלצתי היא לעשות פרסום מתמשך
ולא חד פעמי כדי לטפטף את החנות לאנשים. כמו כן כדאי לחשוב על שיתופי פעולה אינטרנטיים ובכלל.
וכמובן לשפר את יכולות השיווק והמכירה שלכם.
בהצלחה .

למעלה