פרסום העונש

פלגיה

New member
להרבה הורים זאת הדרך היחידה המוכרת

כמובן שמנסים ב"טוב", אבל ברגע שמשהו לא נעשה במדוייק כרצונם, הפיתרון הוא עונש.

Kalla

New member
יכול להיות שיש הרבה

אבל לא נראה לי שאלה ההורים שבאים להתייעץ בפורומים מסוג זה.

א. למה לא?

האינטרנט הוא כמו הרחוב הציבורי. כווווולם באים. ב. אני חוששת שמי שמעניש את הבת שלו בגיל 16 ימשיך לעשות את זה כל עוד יוכל. בגיל 16 נראה לי תמוה להטיל עונשים לצורך חינוך, מטילים סנקציות (עוד חצי שנה יהיה להן פורמט קבוע שקשור במניעת נהיגה).

אור2221

New member
מסכימה עם נועה

לגבי עונשים בגיל 16. בטח עונש קיצוני כמו לא לדבר עם חברות בטלפון, מאוד מוזר בגיל הזה, בעיני. אם לא רוצים לתת לה כסף ליציאות כעונש, ניחא. עוד אפשר להבין. אבל לא לדבר עם חברות? היא אדם מבוגר כמעט.

Kalla

New member
לא יודעת, לדעתי עניתי לשאלתו

לפי מיטב הבנתי וידיעתי.

אור2221

New member
האבא

שואל המון שאלות בפורומים השונים לגבי ענישה ועונשים, עונשים לילדה בת 16 שכוללים לא לדבר עם חברות שלה (משהו שאני מכירה בעיקר מסרטים אמריקאיים), האם לפרסם את העניין לחברותיה (במקום לשאול את ביתו) והאם לתת סמכויות ענישה לאחים גדולים. לי הוא נראה כמו פרובוקטור, יכול להיות שאני טועה. בכל מקרה, נראה שלמשתתפים כאן אין ממש נסיון עם עונשים ודילמות כאלה בגילאים שהאב הזה מציין, אבל אני יודעת שכאשר החברים של אחי הקטן היו מקבלים עונשים, הם היו מבשרים את הבשורה בעצמם. מצד שני, בגיל 10-11 עוד נורמטיבי לקבל עונש, בגיל 16 לקבל עונש לא לדבר עם חברות? אני הייתי מתפדחת קשות.

Kalla

New member
נועה, כבר מזמן רציתי לשאול:

למה הדיונים אצלך חייבים להתנהל בטונים כל כך צורמים? זה בסך הל פורום באינטרנט, לא משפט שדה. ממש לא עושה חשק לענות.

האמת,

אם גם את אומרת לי את זה (ולא בהתבסס על ההודעה שלי אליה הגבת עכשיו), אז אני כבר לא יכולה להתייחס בביטול. אבל עדיין אני לא ממש מבינה במה מדובר וגם לא איך להשמע אחרת (הדבר היחיד שהצלחתי לשים לב אליו זה שאם אני מסכימה לרוב ההודעה ורק לחלק קטן לא אז כדאי לכתוב גם שאני מסכימה לרוב כי אחרת זה נשמע כאילו אני רק מתנגדת).

Kalla

New member
טוב, אנסה. זה קצת מסובך

לפרק לגורמים את ההתרשמות שנוצרה אצלי על פני כמה וכמה דיונים סוערים שהיו בפורומים השונים, אבל הנה: הדיון אמור להיות ענייני ומנומס, כלומר על עניין מסוים ולא לגופו של אדם. את לא צריכה להתעצבן ולקחת באופן אישי גם אנשים שהגישה שלהם נראית לך פסולה ומזיקה - אלה אנשים שבאו מרקע אחר, עם השקפת עולם שונה וזה ש"תצעקי" עליהם דרך הרשת לא יתרום להבנה הדדית. הרושם שלי שאת מגיבה בצורה תוקפנית ומתלהמת, כלומר לעיתים קרובות תוקפת בנימה עוינת ובסגנון בוטה, יורדת לפסים אישיים ומכנה בשמות אנשים שחושבים אחרת ממך ולא מסכימים לדעתך, אפילו כשההודעות שעליהן הגבת נכתבו בסגנון תרבותי ומנומס. למשל במקום ההערה האישית והצינית "סחטיין על האילוף", אפשר לכתוב משהו בסגנון: לדעתי זה לא יפה/לא יעיל/לא טוב לתת עונש בגלל שבמקום חינוך יש לזה אפקט של אילוף ולנמק למה לדעתך זה כך ומה את מציעה לעשות במקום. ההערות הציניות ברוב המקרים מעליבות או מרגיזות ולכן נענות בצורה דומה, וזה נגרר לויכוח סוער, עוין ומתלהם ואף אחד לא לומד ממנו דבר פרט אולי מכמה קללות עסיסיות וביטויים סרקסטיים. האנשים שכותבים בפורומים אינם חייבים לך דבר ואינם חייבים לחשוב בצורה שמתאימה לך, ופשוט חבל על האנרגיות שאת משקיעה בלכעוס ולצעוק עליהם. מקסימום, הם אולי יכולים לקרוא את עצתך וללמוד משהו חדש, אבל את בטח יודעת בעצמך שכשתוקפים אותך ומזלזלים בך זה לא עושה חשק ללמוד ממך, אלא דווקא לדחות אוטומטית את כל הטיעונים הענייניים שלך, בהנחה שבכלל יש כאלה. אם תכתבי בצורה רגועה, ידידותית ומנומקת, אנשים לפחות יקשיבו לך, גם אם לא יסכימו איתך, וניתן יהיה לנהל דיון ענייני, מעניין ונעים שיש בו מקום למגוון דעות. בסך הכל גם את ואני לא יודעות הכל ואם במקום לצעוק ולשמוע רק את עצמנו נקשיב לאלה שדעותיהם שונות וננהל איתם דיאלוג אמיתי, אולי גם אנחנו נלמד משהו. (יש מקרים שבהם הצד השני הוא זה שמתקיף, פוגע, חסר סובלנות, מנסה ליצור פרובוקציות ועובר על כללי הכתיבה בפורומים - לכאלה אין לי בעיה לענות במסגרת הסביר [יש גבולות שלא אעבור עליהם אפילו איתם] או, מה שיותר חכם אבל גם הרבה יותר קשה לעשות - אפשר פשוט להתעלם מהם.)

אה, את מדברת על הציניות?

חשבתי שאת מדברת על ה"טון" של ההודעות (במיוחד כשאמרת "משפט שדה"). בביטויים סרקסטיים אני משתמשת לפי שיקול דעתי, כמעט אף פעם לא תוך כדי כעס (אינדיקציה לכך שאני כועסת, אפילו רותחת מכעס עד לכדי נשיכת מזלג, היא אם בתגובה שלי מופיעה המילה "דמגוג" או "דמגוגיה") ואני מוצאת את הציניות הרבה פעמים חיובית (ובחיים אני בטוחה שכמעט אף אחד לא נפגע, בפורומים זה באמת יותר קשה כי אין טון שאפשר לשמוע. עובדה שלך נדמה שאני כועסת) ולפעמים היא סתם מכסה על חוסר סבלנות לכתוב תגובה מאוד מנומקת (הרושם שלי הוא שלך יש סבלנות בשפע, במיוחד זה בולט בפורום ברית מילה
). בכל מקרה, איתך אני אוהבת לנהל דיונים, אז אם מתישהו תוך כדי דיאלוג בינינו גרמתי לך להרגיש לא בנוח אז אשמח אם תגידי לי. אחרת ההפסד יהיה כולו שלי.

Kalla

New member
ראשית, תודה על המחמאה ../images/Emo140.gif

ולא, לא התכוונתי לציניות. ציניות אני דווקא אוהבת. שוב, קשה מאוד להסביר כי לי ברור מה אני מנסה להגיד, אבל אף אחד חוץ ממני לא יכול להיכנס לראש שלי
. לפחות, בואי נגיד, יש דרגות שונות של ציניות. יש ציניות "קלה" שכל אדם עם קצת חוש הומור ושכל ישר יזהה כאיזשהו סגנון שהופך את הדיון ליותר קליל, שנון ומשעשע. אבל ציניות סרקסטית או בוטה מדי, שיש בה ארסיות, כינוי בשמות לא נעימים, התייחסות לא מחמיאה לרמת האינטליגנמיה או לאישיותו של הגולש וכד', היא כבר משהו אחר לגמרי ולא ממלאת את התפקיד שכנראה (אם אני מבינה נכון את דברייך) יעדת לה. להפך, הרושם המתקבל הוא שאת כועסת, משתלחת, חסרת סובלנות ופוסלת לחלוטין את מי שדעתו שונה משלך. אולי זה קורה בגלל שיש סתירה מסוימת בין אירוניה צינית כאמצעי לשוני לביטוי ביקורת מרומזת לבין התבטאויות בוטות וישירות יותר, שבהן את לעיתים נוקטת. מטבעה, אירוניה על כל גווניה היא אמצעי ביטוי עקיף ומרומז, שאחד מתפקידיו היא אולי לעקוץ אך תוך שמירה על נימוס וכבוד הנעקץ ואילו האמצעים שאת נוקטת בהם הם יותר דרמטיים, בוטים ומפורשים, ללא כל הסוואות, רמיזות, או ריכוך ולכן חסר בהם האפקט המעדן שנותנת האירוניה. במילים אחרות, באיזשהו מקום לדעתי חצית את הקו הבלתי נראה והדק הזה בין ציניות או אירוניה כסגנון כתיבה לבין פשוט התזת ביקורת גלויה, חריפה ותוקפנית ישר בפנים.

יש לך דוגמא קונקרטית?

כי קשה לי להסכים עם זה, לפחות לא שמדובר בתופעה אצלי (אין ספק שיש לי מעידות, במיוחד בימים מסויימים בחודש...). לא שאני מבטלת את מה שאת אומרת, פשוט אני לא ממש רואה את זה. נגיד, ה"סחטיין על האילוף" הוא לא משהו שמישהו היה נעלב ממנו אילו אמרתי בע"פ. אבל לא אגיד שלא קרה לי שנעלבו מדברים שכתבתי (גם כאלה שהם לא מהנעלבים הסדרתיים) ובאמת לא היה לי מושג ממה יש להעלב (ובטח לא כוונה לפגוע). נראה לי שהפתרון המעשי הוא שיעירו לי כשזה קורה ואני אתנצל אם פגעתי וזהו, כי, שוב, קשה לי לראות מה בדיוק לשנות. (אם יש לך טיפים בשבילי בהחלט לא אתנגד לשמוע. רק לא "להקדיש יותר מחשבה/תשומת לב לעניין", זה כללי מדי ואם אנסה באמת ליישם התוצאה תהיה שאכתוב הרבה פחות ובעיקר דברים מאוד קצרים)

Kalla

New member
אשתדל לחפש דוגמאות קונקרטיות

ובינתיים - "סחטיין על האילוף" זה אולי לא הדבר הכי מעליב שאמרת אי פעם, אבל בהחלט יש בו אלמנט של העלבה ישירה של השואל. את לא מכירה את האדם, הוא לא סחבק שלך, אפילו אין לו מושג מי את, הוא אדם מבוגר שבא להתייעץ, יש לומר בצורה מאוד מנומסת וידידותית. כשאת מעירה לו הערה עוקצנית שמכוונת כלפיו (ובעצם אומרות לו: אתה אבא גרוע, מאלף ילדים) במקום לדון איתו באופן מנותק מהרמה האישית בעקרונות ההורות המסוימים שהוא העלה תוך מתן נימוק לדעתך זה בהחלט עלול להעליב אותו (או לפחות חלק מהאנשים שנמצאים במצבו), או במקרה שמדובר באנשים כמוני, פשוט לגרום להם לאבד כל כבוד כלפי/רצון להתדיין ברצינות עם האדם שענה לי בצורה כזו.

בכלל לא חשבתי יותר מדי לעומק

בכיוון של טיב ההורות. אני חושבת שההורים היחידים שאמרתי להם או רמזתי להם אודות ציון (לא טוב) על הורותם הם ההורים שלי
זו הייתה פליאה כנה על כך שהוא באמת יכול להוציא עונש כזה אל הפועל... אפילו אמא שלי לא מצליחה עם האח המאולף היטב שלי (שהוא מעט צעיר יותר מהנערה המדוברת). מצד שני, אולי לאמא שלי דווקא נדמה שהיא כן מצליחה (עד שמגיע חשבון הטלפון) ואולי זה גם המקרה כאן...

Kalla

New member
אישית, תמיד משתדלת לנסות לראות

את הדברים שאני כותבת בעיניים של מי שיקרא אותם. כשאני לא בטוחה שאפשר להבין למה התכוונתי, אני משנה ניסוח. לדעתי צריך או להכיר אותך ממש טוב (לפחות הרבה יותר טוב ממני) או להיות בעל דמיון פורה מאוד (לא שחסר לי, אך כנראה לא מספיק)כדי להגיע לפרשנות שהצגת.

יכול להיות

יפתיע אותך אם אגיד שלהודעה ההיא לא הוקדשו יותר מ5 שניות (או כמה שלא לוקח לי להקליד...)? (שימי לב גם להודעה השניה והמצונזרת כאינדיקציה למצב המוחי בו הייתי...)

Kalla

New member
אז לדעתי, במקרים כאלה

עדיף להשאיר את כתיבת התגובות לפרקי הזמן הקצרים שבהם המוח בוחר להתעורר לחיים ולכבד אותנו בנוכחותו
.

תראי, לי כבר מזמן ברור

שיש תקופות בהן כדאי לנתק אותי מכלל החברה האנושית, או לפחות להדביק עלי איזהשהו שלט אזהרה... (חבל שאלה שהחליטו לספר לי בשיא הPMS על התוכנית להזיז הרצאה ל8 בבוקר
לא היו מודעים לכך)

למעלה