טוב, אנסה. זה קצת מסובך
לפרק לגורמים את ההתרשמות שנוצרה אצלי על פני כמה וכמה דיונים סוערים שהיו בפורומים השונים, אבל הנה: הדיון אמור להיות ענייני ומנומס, כלומר על עניין מסוים ולא לגופו של אדם. את לא צריכה להתעצבן ולקחת באופן אישי גם אנשים שהגישה שלהם נראית לך פסולה ומזיקה - אלה אנשים שבאו מרקע אחר, עם השקפת עולם שונה וזה ש"תצעקי" עליהם דרך הרשת לא יתרום להבנה הדדית. הרושם שלי שאת מגיבה בצורה תוקפנית ומתלהמת, כלומר לעיתים קרובות תוקפת בנימה עוינת ובסגנון בוטה, יורדת לפסים אישיים ומכנה בשמות אנשים שחושבים אחרת ממך ולא מסכימים לדעתך, אפילו כשההודעות שעליהן הגבת נכתבו בסגנון תרבותי ומנומס. למשל במקום ההערה האישית והצינית "סחטיין על האילוף", אפשר לכתוב משהו בסגנון: לדעתי זה לא יפה/לא יעיל/לא טוב לתת עונש בגלל שבמקום חינוך יש לזה אפקט של אילוף ולנמק למה לדעתך זה כך ומה את מציעה לעשות במקום. ההערות הציניות ברוב המקרים מעליבות או מרגיזות ולכן נענות בצורה דומה, וזה נגרר לויכוח סוער, עוין ומתלהם ואף אחד לא לומד ממנו דבר פרט אולי מכמה קללות עסיסיות וביטויים סרקסטיים. האנשים שכותבים בפורומים אינם חייבים לך דבר ואינם חייבים לחשוב בצורה שמתאימה לך, ופשוט חבל על האנרגיות שאת משקיעה בלכעוס ולצעוק עליהם. מקסימום, הם אולי יכולים לקרוא את עצתך וללמוד משהו חדש, אבל את בטח יודעת בעצמך שכשתוקפים אותך ומזלזלים בך זה לא עושה חשק ללמוד ממך, אלא דווקא לדחות אוטומטית את כל הטיעונים הענייניים שלך, בהנחה שבכלל יש כאלה. אם תכתבי בצורה רגועה, ידידותית ומנומקת, אנשים לפחות יקשיבו לך, גם אם לא יסכימו איתך, וניתן יהיה לנהל דיון ענייני, מעניין ונעים שיש בו מקום למגוון דעות. בסך הכל גם את ואני לא יודעות הכל ואם במקום לצעוק ולשמוע רק את עצמנו נקשיב לאלה שדעותיהם שונות וננהל איתם דיאלוג אמיתי, אולי גם אנחנו נלמד משהו. (יש מקרים שבהם הצד השני הוא זה שמתקיף, פוגע, חסר סובלנות, מנסה ליצור פרובוקציות ועובר על כללי הכתיבה בפורומים - לכאלה אין לי בעיה לענות במסגרת הסביר [יש גבולות שלא אעבור עליהם אפילו איתם] או, מה שיותר חכם אבל גם הרבה יותר קשה לעשות - אפשר פשוט להתעלם מהם.)