פרסום אגרסיבי

dirk gently

New member
פרסום אגרסיבי

אתמול בערב ישבתי אני ועוד כמה חברים בפאב האהוב עלינו בקיבוץ אפיקים. האמת שזה הפאב היחיד השווה באזור. כל השאר לא משהו. אבל זה לא הנושא. חברי שתו כל מיני משקאות ואני בחרתי פליין אולד בירה מהחבית. עד כאן הכל טוב ויפה. אפילו התחלנו להתווכח על עובדות מעניינות כמו למשל: "איך זה שהתל"ג עולה ואמריקה יורדת?" וגם על כמה דברים משעשעים שברומו של עולם כמו למשל: "למה כדאי לצחוק על השותפות לדירה של דירק?" וגם דיברנו על "למה חולצות כחולות זה מגניב?". הערב הלך דווקא די מגניב. לפתע, בין לגימה לדיבור הופיע בחור צעיר, והניח על שולחננו פלייר. משהו על קורס ברמנים שמאוד שווה לנסות והוא גם מאוד זול יחסית (ואפילו ניתן לשלם עליו מכספי המדינה - כלומר, מהפיקדון שכל חייל משוחרר מקבל מרגע שיחרורו מהצבא, או יותר נכון אחרי 60 יום בדיוק). הרמתי את הפלייר, ואז הבנתי שמשהו מאוד לא בסדר קורה פה. קראתי לאותו בחור ואמרתי לו בנימוס (בעודי מגיש לו חזרה את הפלייר): "תשמע, בחור, אני מאוד מודה לך על הרוח הטובה שלך והכוונות הנפלאות שלך, ואין לי מה לכעוס עליך, כי למעשה אתה לא יודע שאני מאוד מאוד לא מעריך פרסום אגרסיבי שפולש לי לשיחה שלי עם החברים שלי ונכנס לי מתחת לעיניים בזמן שאני שותה מהבירה שלי". החוצפן אמר לי: "אז תסים את זה מתחת לכוס". עניתי לו (כי הבנתי שהוא לא הבין את הנקודה שלי): "קח, תודה רבה לך, תשמור את הפלייר הקדוש הזה למישהו שהוא בור מספיק כדי לאשר לך לפרסם לו בצורה אגרסיבית כזאת במרחב הפרטי שלו". הבחור לא לקח את הפלייר (כנראה פגעתי לו בגאווה או משהו כזה), אז עשיתי את הדבר הפשוט וזרקתי אותו לפח. חברים שלי היו המומים ממני. הם אמרו לי שהגזמתי. אחד מהם אפילו אמר לי: "מה הצעד הבא? אם לא ימצא חן בעיניך שמישהו לובש חולצה כתומה במרחב הפרטי שלך תנסה לתלוש ממנו את החולצה?" ההסבר הפשוט שלי היה, שאם חולצות כתומות היו רודפות אחרי לכל מקום, כך שלא תהיה לי האפשרות לברוח מהן, סביר להניח שהייתי תולש אותן מאנשים. מה דעתכם בעיניין? ומה צריך להיות גבול הפרסום? מתי זה נחשב לפרסום אגרסיבי ופולשני שמתחיל להעיק לנו על החיים? ומתי זה לגיטימי? שלכם, דירק.

בקצרה דירק..

לדעתי התנהגת בצורה קצת קיצונית ... נתחיל בזה שהבחור עושה רק את עבודתו, הוא מקבל כסף על הפצת המוצר ולא על אחוזים מקנייתו, כך שאם תקנה או לא תקנה זה ממש לא מעניין אותו. הדבר האצילי היחיד שיכלת לעשות אם לא היית מעוניין שהפרסומת "תפלוש" למרחב המחיה שלך היה לזרוק אותה לפח בלי יותר מידי וויכוחים עם הבחור. לגביי אופן הפרסום.. זה כבר משהו אחר, לי אישית לא מפריע ששמים לי עלונים על השולחן בבית הקפה. אם כבר אז יותר צורם לי להכנס לאיזה פורום ואז צצה לה איזה פרסומת של פלא פון/בנק/אתר חדש באמצע המסך ומתחילה להתרוצץ מצד לצד. לאחר מרדף עיקש אחרי הX הנכסף שאמור להעלים אותה <המרדף הזה עולה לי בלחץ דם גבוה ווריד בולט במצח> היא מועילה בטובה להתפוגג, <כמובן עד הפעם ההבאה>. אלה הן סוג הפרסומות שפשוט כופים עליך להתמודד איתן אם אתה רוצה או לא רוצה.ואני מבטיחה לך דירק, שאם הייתי תופסת את מי שאחראי לפרסומות האלה.. הייתי קרוב לוודאי זורקת אותו לפח. <אשליותתתתתתת>

דון גל

New member
אין שום הבדל בין הדברים:

כאשר אני צופה בערוץ חינם, אני מקבל פרסומות, וחייב להתמודד. כאשר אני צופה בערוץ בתשלום, אני לא מקבל פרסומות כי אני ממן את הערוץ. כאשר אני יושב בפאב, ומשלם על הזמן/משקאות (שהרי תשלום על ה"מקום" שאני תופס נכלל בעלות המשקה) אני לא רוצה פרסומות. כאשר אני נכנס לאתר שמספק לי שרות פורום מתקדמים, לא מגיע לי פרסומות? הכל תלוי בצורת החדרת הפרסומת. אני בטוח שעם בכל פינת רחוב היה דוכן ל"בית ספר לברנמים" לדירק לא היה מפריע, אבל לבוא לדחוף לך פרסומת על השולחן שאתה בפאב? זה כמו אלו שמתקשרים או דופקים בדלת בלי הזמנה. דירק צודק מאה אחוז, הבעיה היא שטיפול ברמת השליח, לא פותר את הבעיה... הדון.

dino_din

New member
צודק !

אני לא חושב שהגזמת בכלל, אפשר עוד לסבול את החברה שעומדים עם פליירים בכניסה לקניון, מהם אני פשוט מתעלם בהפגנתיות כשהם מושיטים לי אותם אבל כשרודפים אחריך עם זה ודוחפים לך את זה ליד בכוח, זה כבר באמת מוגזם ! הפרסום הזה יכול להיות ממש מעצבן ובדרך כלל אני עושה כל מה שרק אפשר כדי כדי להבהיר שמקומו של פלייר כזה הוא להיות מושלך אחר כבוד לפח הזבל הקרוב.... בעיניין הפליירים, אולי זו רק סטייה שלי אבל באמת מעצבן אותי פליירים שנדחפים לך מתחת למגב... לא חבל כל הלכלוך שהם עושים כשאנשים גם ככה זורקים אותם על הריצפה ?? לדעתי צריך לחוקק חוק שמי שמחלק אותם בכוח יהייה חייב לבוא בשעות הערב/לילה ולנקות את האיזור ועל כל פלייר שישאר זרוק על הריצפה לקנוס את מי שאחרי לחלוקתם ! בברכה, דינו.

dando1

New member
תשמע...

אתה לוקח את זה יותר מדי ברצינות, משלמים לבחור על העבודה,אמרת לו שזה לא מתאים לך, אבל פעם הבאה אפשר פשוט להגיד לא מעוניין,תודה בכל זאת אבל התחלת לנאום מולו ולהסביר לו שמה שהוא עושה לפרנסתו הוא לא טוב, בקיצור,פעם הבאה,פשוט תגיד שאתה לא מעוניין וסגור את הנושא, לדעתי,שאדם בגילך כבר צריך להבין את זה ולא לייחס חשיבות יתרה לשטויות אלה,תחשוב על זה! אני מקווה שהבהרתי לך כמה דברים.

דון גל

New member
מה הקטע הזה של עושה את עבודתו?

כששוטר נותן לך דו"ח אתה לא קורא לו "בן זונה" מאחורי הגב? הרי הוא רק עושה את עבודתו? כשהוצאה לפועל באים לעקל לך חצי (במקרה הטוב) מהרכוש, אתה לא מתווכח? הרי הוא רק עושה את עבודתו? כאשר גוררים לך את הרכב, עוצרים אותך במחסום, מפילים עליך להשאר בעבודה עד 02:00 בלילה, אתה לא מתמרמר? הרי הוא רק עושה את עבודתו? חאלס עם הגישה הלוזרית: עם עבודתו של מישהו זה להציק לי בפאב, אני אלחם בעבודתו. נכון, להגיד לעובד את דעתך בפרצוף לא יעזור הרבה, אבל אם לא נגיד כלום זה יעזור פחות... קצת התלהמתי יותר מדי.. "לא בפגיעה, הכל ברוח טובה" הדון.

יש לך בעיית הבנה קלה דון גל

הבחור מהפרסומות לא הציק לדרק בפאב. הוא סה"כ שם לו על השולחן את ה"פרסומת" והמשיך בדרכו. ד"א אני שמה לב שאתה מקלל הרבה :) אז כל מי שעושה עבודתו נאמנה זכאי למילות "ברכה " ממך? תחשוב טוב טוב אצל מי טמונה הבעיה פה.. אצל עושי העבודה או אצלך...

דון גל

New member
חס ושלום! אני מקלל?? להגיד

על שוטר "בן זונה" מאחורי הגב זה לא קללה, זה נורמה... :) ולגבי הצקה: הוא כ ן הציק! אם מישהו או משהו מציק נקבע ע"י אותו אחד שהציקו לו: כמו שלך מציקות הפרסומות הקופצות באינטרנט: הרי הן לא מציקות, הם קופצות! אבל לך, הודעות קופצות מציקות, לי אם שמים פרסומת על השולחן בפאב, זה מציק.. וכן, כמו שאמרתי בסןף ההודעה הקודמת, קצת התלהבתי יותר מדי, ואני מצטער עם פגעתי במישהו... הדון.

כחלחל

New member
יש גבול

יש גבול שאותו אין לעבור גם בדברים חשובים כמו פרסומת. זה שהוא עושה את העבודה שלו ממש לא קשור לכאן, נהפוך הוא, זה עושה אותו שלוחו של הגוף המפרסם ובגלל זה לגיטימי להתייחס אליו כנציג המפרסם. תחום הפעילות הלגיטימית שלו מסתיים היכן שמתחיל המרחב האישי שלי. וכן בהחלט כשאני יושב בבית קפה ומשוחח עם חברים השולחן שביננו נחשב למרחב הפרטי שלי. ואפילו "שילמתי" עליו למשך הזמן שאני משתמש בו. אני הייתי פונה לבעל המקום, ואם זה לא היה מרחיק את המטריד, היתי נמנע מלבקר באותו מקום, או במקרה של הטרדה קיצונית קם ויוצא מבלי לשלם (או לפחות מאיים לעשות את זה אם בעל העסק לא מזיז לו. עשיתי את זה יותר מפעם אחת וזה עובד נהדר)

למעלה