פרסה

YomiRel

New member
פרסה

פרסה מדו לדו או מחד לדו... להיות כמה שיותר שמאלה...או בנתיב השמאלי... ואז לאן להכנס? לנתיב השמאלי בדו? או הימני?

גילוס

New member
לפי מה שאני יודע

אני למדתי שפרסה מתחילים מהנתיב השמאלי ביותר ומסיימים בנתיב הימני ביותר וכל זה על הילוך ראשון בלבד.. לא יודע מה בקשר לדו וחד אין לי מושג שאל/י את מורה הנהיגה זה הכי בטוח!!!!!1

פרטנר

New member
מנסה להפעיל את כל כושר הדימיון

ולא מצליח להבין מה הכוונה ב:"פרסה מדו לדו או מחד לדו..."....

buda11

New member
הסבר

"מדו לדו" -כלומר הפנית פרסה מתבצעת בכביש דו סיטרי (בעל שני נתיבים או יותר לכיונים שונים) לכיביש דו סיטרי "מחד לדוד"-כביש בעל כיון אחד לכביש בעל שני נתיבים

Whos To Say

New member
זה לא הגיוני.

הרי בפניית פרסה את בעצם "פונה" אל הכביש בו את כבר נמצאת, כך שאין פרסה מכביש דו סיטרי לדו סיטרי.

Impious

New member
נו..

הכוונה היא לכביש בעל יותר מנתיב אחד, היא התנסחה גרוע זה הכל

Itamarro

New member
לא מדויק

העניין שפרסה מסיימים בנתיב השמאלי/ימני ביותר זו טעות. מאותתים שמאלה, מהנתיב השמאלי ביותר, לאחר שבערך מחצית מכונית עוברת את המכשול מצד שמאל מסובבים את ההגה הכי הרבה שניתן, במהירות נמוכה (בהילוך ראשון כמובן), ונוסעים בנתיב שבו הסתיימה הפרסה. נגיד יצא לך לסיים פרסה בנתיב האמצעי, תשאר בו, בנתיב הימני- תשאר בו, בנתיב השמאלי- תשאר בו. לכל רכב יש טווח סיבוב שונה, ולא ניתן לדרוש מכל הרכבים להכנס לנתיב מסוים. עושים פניה חדה ככל שניתן, וממשיכים לסוע בנתיב שבו הסתיימה הפרסה.

למעלה