פרסה

פרסה

אומנם יש לי רשיון כבר שנה אבל בכול זאת יש לי שאלה אם אני עושה פרסה לאיזה נתיב אני צריכה להיכנס לשמאלי או הימיני? (חץ ירוק או כחול ?)

MrJacKasS

New member
תכלס לשמאלי

אבל, ואני מצטט את מורה הנהיגה שלי: "אין רכב בעולם שבאמת יכול לסיים פרסה בנתיב השמאלי (אלא אם שטח ההפרדה גדול במיוחד)".

Daemonlior

New member
בדיוק..

ומבחינת החוק אגב זה חוקי לחלוטין.. כל עוד אתה מסוגל לסיים את הפרסה זה בסדר..

offirla

New member
מבחינה חוקית או מעשית???

מבחינה חוקית, מותר לבצע פניית פרסה מכל נתיב לכל נתיב, ובתנאים הבאים: * אין על כך איסור, על פי תמרור, סימן, או אחר ככתוב בתקנה. * בפניית הפרסה, אין הפרעה לתנועה או עיכוב תנועה. ועכשיו למעשית.... בגלל מגבלות הרכב, וזויות ההיגוי, הרכב לא מסוגל, לבצע פניית פרסה, ברדיוס קטן, כלומר, הנהג, אמור להיכנס לנתיב הימני ביותר עם כיוון הנסיעה הנגדי. נוסח החוק - תקנה 44 לתקנות התעבורה: 44. פניית פרסה (א) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן - פניית פרסה) אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא. (ב) בכפוף לאמור בתקנת משנה (א), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה.

green witch

New member
פרסה עושים מכל נתיב לכל נתיב

ככה לימדו אותי וחוזרים לימין תמיד...

Scarlight

New member
מה זאת אומרת "מכל נתיב"?

אם את עושה פרסה שמאלה, את לא יכולה לעשות אותה מהנתיב הימני, למשל...

green witch

New member
היו לי כמה מקרים שרציתי לעשות פרסה

שמאלה ולקחתי אותה מהנתיב הימיני כייוון שזו הייתה האפשרות היחידה שלי... וכך גם המורה שלי אמר לי...יש מקרים מיוחדים שבהם אינך יכול לקחת פרסה שמאלה מהנתיב השמאלי... (זה בדר"כ קורה במקרים של צפיפות)

Daemonlior

New member
האא! עכשיו ברור לי המשפט!

הוא הופיע לי בספר התיאוריה בתקופה שלמדתי, ולא הבנתי איך אפשר לעשות פרסה מכל נתיב לכל נתיב! טנקס על ההסבר! בכל אופן, נראה לי מסוכן לקחת פרסה מהנתיב הימיני, כי אתה מפריע לאלה שבנתיב השמאלי.. עדיף לעשות כבר מהנתיב השמאלי ולתקן עם רוורס..

Superdror

New member
להימנע ממצבים בהם אתה צריך לבצע

את הפרסה שלא מהנתיב השמאלי ביותר - הדבר מסוכן מאוד. מול הבית שלי יש מקום שבשביל לבצע שם פניית פרסה אתה צריך להתרחק מהשמאל אל הימין ורק אז לבצע את הפנייה - המון תאונות קורות כך. כאשר הנהג שנוסע אחריך לא מבין מה אתה רוצה לעשות ומנסה לעקוף אותך מהשמאל(ואז נכנס לך ישר בדלת), המון תאונות עם רוכבי אופנוע גם קרו כך, כאשר הנהג ביצע את הפרסה מהנתיב הימני ולא שם לב שיש רוכב אופנוע אחריו - שהתנגש בו שנייה לאחר מכן.

MrJacKasS

New member
גם מול הרחוב שלי

יש מקום לעשות פרסה, שבחיים אי אפשר לעשות אותה בבת אחת מהנתיב השמאלי, אלא לתקן עם רוורס, לכן אם אני נוסע שם בשעות שאין שם אף אחד, אני בודק במראות שאין אחריי אף אחד, וגם ממולי שאף מכונית לא באה, ומבצע את הפרסה מהנתיב הימני.

למעלה