פרנק זאפה

the seventh

New member
פרנק זאפה

היי מישהו יכול להמליץ על אלבום של פרנק זאפה? יש לו אולי אוסף שמתאים ל"מתחילים"?

meandmeandme

New member
אחלה של אוסף

באופן מפתיע הוא אשכרה כולל את כל השירים ה"קלים" של זאפה שהם לא horseshit.

marc the noon

New member
לטעמי קצת קשה להגיע לזאפה דרך אוסף

כזה,אמנם הוא מכיל את כל השירים "הקלים" וזו בדיוק הבעיה כי כששומעים בסוף דיסק הומוגני של זאפה זה רחוק מהאוסף,ולהפך,אם מתאהבים באוסף עלולים להתקשות עם דיסק הומוגני של זאפה.

marc the noon

New member
אוסף של זאפה המממ.. קצת בעייתי

האיש כל כך מגוון ואוסף הוא כל כך לא מראה את גאוניותו,אני לא הייתי הולך על אוסף אלא על אלבום למתחילים כמו hot rats joes garage grand wazzo sheik yerbouti להתחיל מאוסף זה לעשות גם לך וגם לזאפה עוול

לטעמי אוסף מצוין של זאפה שיכול כן

לעזור לך זה האוסף שערך הגיטריסט של פרימוס (שמעריץ את זאפה) שנקרא- Zappa Picks - By Larry LaLonde Of Primus.לא מזמן נתבקשו כמה אומנים לערוך כל אחד את האוסף האולטימטיבי של זאפה לטעמם(ביניהם גם ג'ונתן פישמן מלהקת פיש).והאוסף שערך לרי ללונדי נחשב להכי טוב שבהם.הוא נחשב לאוסף טוב כי הוא משלב חומרים שונים של זאפה מתקופות שונות ולא רק קטעים "קלים",האוסף הזה הוא ממש חלון כניסה קטן לעולמו של זאפה.עד כמה שידוע לי את האוסף הזה ניתן למצוא ב"קצת אחרת"(ואם לא ניתן להזמינו דרכם-זה מגיע מהר).להלן רשימת הקטעים שנבחרו(מגוון רב מהמון תקופות) 1. Five-Five-Five (2:35) 2. Dumb All Over (4:03) 3. Alien Orifice (4:15) 4. Camarillo Brillo (3:59) 5. Evelyn, A Modified Dog (1:04) 6. Wild Love (4:09) 7. G-Spot Tornado (3:15) 8. Dog Breath (3:36) 9. Little Umbrellas (3:03) 10. Fine Girl (3:29) 11. Sofa No. 2 (2:40) 12. Village of the Sun (4:17) 13. Echidna's Arf (Of You) (4:48) 14. Wind Up Workin' in a Gas Station (2:29) 15. St. Alphonso's Pancake Breakfast (1:50) 16. Black Page, No. 2 (5:36) 17. Fembot in a Wet T-Shirt (4:44) 18. On the Bus (4:31) 19. Doreen (4:47)

אגב גם האוסף של ג'ונתן פישמן מצוין

אפילו יותר לטעמי רק שהוא מכיל קטעים קצת יותר מורכבים ויותא ארוכים של זאפה 1. Excentrifugal Forz (1:33) 2. Apostrophe (5:50) 3. Magdalena (6:24) 4. Dog Breath (3:35) 5. Cheepnis (6:33) 6. Son of Orange County (6:13) 7. More Trouble Every Day (5:40) 8. It Can't Happen Here (3:55) 9. Keep It Greasey (8:21) 10. For Calvin (And His Next Two Hitch-Hikers) (6:06) 11. What Ever Happened to All the Fun in the... (0:33) 12. Rat Tomago (5:17) 13. Wait a Minute (0:31) 14. It Just Might Be a One-Shot Deal (4:16) 15. I'm the Slime (3:34) 16. Sofa No. 2 (2:41)

קפטן ביפהארט הוא לדעתי

זמר ויוצר ענק שהשפיע רבות על המון אומנים גדולים(כמו טום וויטס),אלא שהוא לא קיבל את הערכה הראויה לו מכיוון שהמוסיקה שלו מאוד קשה לשמיעה ולהבנה.כדי לאהוב אותו נדרש אורך רוח רב והרבה אבל הרבה האזנות וסבלנות וכשמגלים אותו מכורים אליו,השאלה היא האם כדי להשקיע כל כך הרבה באומן כל כך קשה?אני לא בטוח אך זוהי דעה סובייקטיבית שלי,זה המאזין אחרי שתיים שלוש האזנות צריך להחליט.

JohnPaul

New member
אכן נמצא בקצת אחרת

אבל ע"פ דעתי זאפה זה לא מוסיקאי שאפשר לעשות לו אוסף (חוץ מקופסה) ולהתחיל לשמוע אותו מאוסף זה קצת עוול בשבילו.

borges

New member
ואולי דווקא Strictly Genteel

בשביל אלה שיש להם פוטנציאל להתחבר יותר לצד הקומפוזיטורי של זאפה מאשר לפן ההומוריסטי ביצירה שלו.

למעלה