פרנסה

peacemideast

New member
פרנסה

שלום לכולם אני כרגע בתהליך של חפוש עבודה לאחר שהחברה שעבדתי בה נסגרה. אני יודע שלא הצלחתי במיוחד בתחום שבו עסקתי (וגם לא אהבתי ) ורוצה מאד לעשות שינוי כיוון. אבל - מה לעשות שצריך להביא פרנסה הביתה והסיכוי הכי גדול למצוא עבודה מכניסה הוא בתחום שיש לי בו נסיון. איך עוברים את תקופת המעבר? ושאלה נוספת: איך אני יכול לדעת באיזה תחום אני יכול להצליח? תודה על ההקשבה.

peacemideast

New member
קראתי

קראתי את המאמר ואכן עשיתי רשימה של יכולות אישיות וזה מה שיצא. ברצוני לציין שמקצועי הוא תוכנה. יכולות אוניברסליות:השתלבות מהירה בצוות, אמפטיה, מסירות. דברים שאני טוב בהם במיוחד – קשר עם לקוחות . חסימות - ארגון זמן, ירידה לפרטים. אשמח לתגובה.

רגע

האם יהיה זה נכון לומר שמאחורי שתי החולשות נמצא איזה שהוא חוסר שקט, חוסר סבלנות, קושי להיות בנוכחות מלאה, בשיקול דעת ? אם כן, נראה לי שהשאלה כרגע היא לא הכיוון המקצועי אלא כיצד אתה מחולל עם עצמך התמודדות בונה. כוונתי לתהליך רגשי לחיזוק פנימי. אותן חסימות יהוו קושי גם אם תמצא את היעוד. תתקשה לממש אותו ואז לא תוכל לדעת איפוא אתה באמת. בנוסף לכך, זיהוי של עיסוק משמעותי יתקשה להתברר מתוך אותם קשיים שאתה מתאר. נראה לי שאמרתי די. שבת שלום, אמיר

peacemideast

New member
אשמח להבהרות

נראה לי שעלית פה על משהוא. האם תוכל להבהיר מה כוונתך ב "תהליך רגשי לחיזוק פנימי" ? תודה!

נישאר

ברצון אפרט אלא שנראה לי נכון יותר להמשיך עם מה שאתה חש. מציע שנישאר במקום שאתה מזהה כבעל פוטנציאל. למה אתה מתכוון ש"עליתי על משהו" ? במקום ללכת לדיבור כללי ננסה להיות יחד במקום שאתה מזהה שיכול להיות משמעותי. אמיר

peacemideast

New member
אז אני אפרט

שלום אמיר מזה זמן רב שאני מרגיש שאני לא ממצה את יכולתיי בעבודה. באמת, כפי שאתה אומר, בזמן העבודה מחשבותיי נדדו לכיוונים אחרים ומאד ייתכן שזה פגע בתפקודי. אם הבנתי נכון את מה שאתה אומר אז אי ההתרכזות תפריע לי בכל תחום שאבחר וכך באמת אני מרגיש. כשכתבתי ש"עלית על משהוא" התכוונתי לכך שעד כה תירצתי את חוסר הצלחתי בעצלנות ולא בחוסר מיקוד. עכשיו - בקשר לחוסר מיקוד - אני דווקא מתרגל מדיטציה כמעט כל יום מה שאמור לעזור. בעבר גם עברתי טיפול פסיכולוגי אבל אני מניח שאתה מדבר על תהליכים אחרים. תודה !

התבוננות רגשית

שלום, ערב טוב ! אתה מזהה התנהגות של חוסר ריכוז אלא שמאחורי ההתנהגות רוחשות גחלים שאליהם אתה רוצה להגיע. להגיע כדי להכיר חלקים של עצמך שבהם מצוי קושי, כדי לקבל ולחולל שם ריפוי. עבודת מדיטציה היא עבודה חשובה וגם טיפול יכול להיות תהליך משמעותי להתפתחות. אני מדבר על עבודה עצמית בה אתה רוכש כלים ומאמן את עצמך לבצע התבוננות רגשית אני מפנה אותך לקרוא מאמר כדי שתכיר ותנסה לעשות את העבודה. בחומר יש דוגמאות מתהליכי יעוץ ומסדנאות. הדוגמאות ממחישות את מה שאני מאמין בו בכל ליבי - לכל אחד יש יכולת לרפא את עצמו, העבודה הרגשית בה אני מאמין היא עבודה של בניית כלים בדרך עצמאית כדי שאתה תוכל לעשות את המלאכה בעצמך. המאמר לא קצר ודורש מאמץ. תגיד לי אם הוא מספיק עוזר, היכן זה קשה, אם בכלל. אני כאן. אמיר דרור

למעלה