פרנסה מאיור.

saarshai

New member
פרנסה מאיור.

קצת מגוחך להעלות שאלה כזו חשובה וגורלית עבורי אבל בכל זאת אתם יכולים לעזור... אני מתלבט אם להשקיע באיור כדי להפוכו למקור פרנסה עיקרי בחיי. ממה ששמעתי והבנתי, מאוד קשה להתקיים מאיור לבדו. האם זה נכון? מה הסיבות? האם כדאי לשלב שירותי איור עם גרפיקה, למשל, כדי להגדיל את הרווחים? מה הייתם ממליצים למי שבכל זאת רוצה לעסוק בזה?

למה לא

סביר להניח שלא תתעשר מאיור אלא אם כן תתגלה כעילוי וגם אז צריך לפתח אוריינטציה עסקית נכונה אבל אם זה מה שבא לך מהבטן, לך על זה ללא היסוס. היכרתי פעם צייר מוכשר שביום עבד בעימוד מודעות במעריב ובלילה עבד על הבייבי שלו - ציור. והוא מצליח יפה.

saarshai

New member
זה בדיוק העניין...

השאלה שלי הייתה ממוקדת על איור כמקור פרנסה עיקרי, ולפי הדוגמא שנתת לי, הבחור עשה את לחמו במשהו אחר, או השלים הכנסה. מה שאני תוהה הוא האם יש סיכוי טוב (כמוב ן שבהתאם לכישרון שאני מאמין שיש לי, לפחות סביר ומעלה) למישהו לאייר ולהסתפק בכך. כמה מאיירים כאן, יהיה מעניין לברר, עושים את כספם מאיור ואינם זקוקים לעיסוק אחר? או האם זו דוגמא, בכלל? (בלי להעליב אבל אולי הרוב כאן מתעסקים באיור כתחביב בזמן שהמקצוענים עובדים, אינני יודע). אני בשלב מכריע בחיי. יש לי הרבה תחומי עניין והרבה כישורים, והרבה כיוונים שאני יכול להיות מוצלח בהם. מן הסתם ארצה לבחור בזה שגם יסייע לי לחיות בכבוד. לא מעוניין להתעשר אלא לעשות מה שאני אוהב ושיהיה לי מה לאכול. מצד שני, לא רוצה לחיות בדוחק, בחוסר וודאות כלכלי. בהנחה ואינני "עילוי" אך גם לא רע לגמרי (כמו רבים מכם שבאמת מדהימים אותי ביכולותיהם), האם יש לי מה לחפש באיור?

קשה לענות

זה תחום די פרוץ. לעניות דעתי, יש מעט מאיירים שעוסקים נטו באיור כמקצוע בלעדי. אני תוהה מה עושה באמת אחד כמו אנגלמאיר כשהוא לא עובד על סירופ חדש. מרצה איפשהו? לשאלתך - אפשר להתפרנס מזה. אני באופן אישי מתפרנסת יפה מגרפיקה (אינטרקטיב) ומחכה לבעיטה העצמית שלי להתקדם בציור, שזה משהו שרוקד לי בבטן. שאלות מנחות: איך הפידבקים סביב העבודות שלך? עד כמה אתה מרגיש שאתה מצליח לרגש אנשים באיורים שלך? מה היכולת שלך בלהביא דברים מזוית אחרת? מאחר ואתה לא בטוח בזה, תתחיל בקטנה ותראה לאן זה יוביל וכמה זה מספק אותך נפשית וכלכלית. אתה לא הולך לצייר מחדש את הקפלה הסיסטינית כך שתוכל להרשות לעצמך לשלב בין האהבה שלך לאיור לבין היכולת שלך להתפרנס מדברים אחרים.

saarshai

New member
פרילנסית?

איזה קטע. כרגע אני קופירייטר במחלקת האינטראקטיב של באומן בר ריבנאי. אשמח לראות עבודות שלך, אגב (גם באיור וגם בגרפיקה). אנגלמאיר הוא קרוב משפחה שלי, אולי הכישרון שלו ישתפשף גם עלי. :) למרות שאני ממש לא אוהב את הסגנון שלו.

זה לא נאמר בציניות

חס ושלום, אני שרופה לדוד(?) שלך על התחת.עכשיו שהראיתי לך את שלי תראה לי את שלך! פידבק על האיורים שלי יהיה מבורך, יש לי עוד מה להתפתח.

saarshai

New member
רק אל תגלי לו...

שאמרתי שאני לא מחבב את הסגנון שלו, ואני לא אתייחס להערה שלך ברצינות. :) האמת אנחנו לא ממש קרובים. הוא קצת אקצנטרי, כצפוי. אמא שלי הייתה מיודדת איתו מאוד, אבל בילדותם. לגבי הציורים שלך - לא הגבתי כי לא חשבתי שאת צריכה תגובות בשלב זה, וזו מחמאה כי זה מעיד על כך שאני חושב שאת מוצלחת מספיק כדי לדעת מה את שווה. אבל אם את מתעקשת - בהחלט מרשים, מיוחד וייחודי וקסום (בעיקר הצבעוניות הסוחפת). הטכניקה - ליגה. החתולים - חמודים מאין כמוהם. :) אני אפילו חושב שחלק מהאיורים מוכרים לי. האם את נוהגת לפרסם בעיתונות? והיכן?

תפסיק, זה מביך ../images/Emo9.gif

היית אצל הרופא שיניים לאחרונה? אולי ראית משהו משלי במגזין של "את".

saarshai

New member
../images/Emo13.gif

הרופא שיניים שלי מחזיק רק פלייבוי. בשביל האיורים, כמובן.

amitais

New member
סביר להניח

שתמצא את מקומך לפי מידת האמביציה שלך. בכל דבר בחיים, אמביציה לא פחות חשובה מכשרון, ולפעמים יותר. אם תרצה מספיק, זה יקרה. אני יודע שזה נשמע כמו קלישאות בשקל. יש בארץ כמה מאות מאיירים פעילים, אבל אולי רק כחמישים שזאת פרנסתם העיקרית (הערכות גסות וחסרות בסיס). גם המאיירים הכשרוניים והעסוקים בארץ לא עושים רק איור, אלא גם עיצוב ועיצוב לאנימציה וכל מיני דברים אחרים, לא בהכרח מתוך אילוץ כלכלי אלא סתם כי זה מעניין אותם מקצועית וכדי לא להשתעמם או להתקע במקום. זה מקצוע גמיש, אפשר להכנס לכמה שנים לעבוד כשכיר ואז לחזור לפרילנס ולהיפך. כעצמאי יש פחות וודאות.

pillit

New member
אני מתפרנסת מאיור

לא רע. בעבר גם לימדתי השנה ראיתי שאני לא חייבת אם יהיו שנים קשות- נחזור ללמד. להיות פרילנס זה קצת מורט עצבים- כי את חייבת לשווק את עצמך נון סטופ ולחפש מקומות לעבוד איתם ולא להרדם עם הסגנון, או התכנות וכו מצד שני לעבוד מהבית בדבר שאני הכי נהנית לעשות מפצה על זה רוב הזמן. זה- ולראות את השם שלך על ספרים ושערי עיתונים.

למעלה