פרנולום/רסן

פרנולום/רסן

שלום לך אני מקווה שאני מדייקת במושגים שציטטתי בכותרת. בתי בת השנתיים נפלה לפני יומיים ונחבלה בפה. נשבר קצה קטן של שן קדמית בנוסף הופיע פצע ונפיחות בחניכיים מעל השיניים הקדמיות. היה דימום רב ולאחריו הילדה נרגעה והתנהגה כרגיל. היום,אצל בדיקה (ראשונה ) אצל רופא שיניים לילדים וצילום,אובחן שהכל בסדר וניתן לשחזר את השן מבחינה אסתטית. שאלתי-האם ניתן לחכות עם השחזור,אם זה לא יטופל יכול להיות שהשן תהיה פגיעה יותר במקרה חבלה נוספת? ושאלתי השניה-הרופא איבחן פרנולום/סרן מוגדל מעל השיניים הקדמיות,תופעה שלא הבחנו בה עד כה. כעת האיזור נפוח ואדום בשל הנפילה. האם תוכל להסביר על התופעה,והאם יש לטפל במהרה ולנתח את המקום כמו שהרופא מציע (מסיבות של הפרעה בסגירת הפה,דימום רב במקרה של נפילה נוספת) האם יש סיכון בניתוח כזה (הרדמה מקומית),ואין אפשרות לדחות לגיל יותר מאוחר? אשמח לתשובתך המהירה וסליחה על האורך.

פרנולום

שלום רב. לגבי ההמתנה עם השחזור של השן החבולה, במידה ואין חשיפה של מוך השן הרי שניתן להמתין עם הטיפול וייתכן אפילו שרצוי להמתין עד להחלמת הרקמות הרכות ואפילו המתנה עד שברור כי מוך השן לא נפגע ואין נמק. חבלה נוספת בשן שנחבלה בעבר היא תמיד בעייתית יותר (ולצערנו הרבה ילדים נחבלים יותר מפעם אחת) עם זאת לשחזור מהיר אין השפעה על ההתאוששות במקרה של חבלה נוספת. לגבי הפרנולום -החיבור בין השפה לעצם הנושאת את השיניים- מבנה אנטומי זה נקרע לעיתים קרובות במקרי חבלות ומדמם. לדעתי ברובם המכריע (כל המקרים שראיתי עד כה) אין צורך בהתערבות כרורגית בשלב כה מוקדם. פרנולום זה משנה בדרך כלל את מיקומו עם הגדילה ועולה גבוה יותר עם בקיעת השיניים הקבועות. לכן המועד בו צריך לנתח הוא בסמוך או לאחר גמר התחלפות השיניים ובקיעת השיניים הקבועות (גיל 12 לערך)-בד"כ על פי המלצת האורתודונט.

שאלה נוספת

שלום לך תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת. אני לא יודעת אם הבנת אותי נכון, לדברי הרופא שיניים שבדק את בתי הפרנולום מוגדל לא משום החבלה, אלא מסיבה גנטית (הוא טוען שפשוט לא שמנו לב לכך עד כה),לפי דעת הרופא-עצם זה שהפרנולום נמוך אצל בתי (ממש מעל השינים הקדמיות) יכול להפריע לה בחיי היומיום, ולכן כדאי לנתח עכשיו. הוא טוען שהניתוח פשוט,קצר והכרחי. מה דעתך על כך? ניתן באמת לחכות עד התחלפות כל השיניים בלי שזה יפריע? אני חוששת מאד מהתערבות כירורגית +הרדמה מקומית בגיל כה צעיר.

פרנולום

תשובתי נותרת בעינה. כמובן שללא בדיקת הילדה אינני יכול להתייחס למקרה הפרטי שלכם

למעלה