פרנויה מכלבת :(...

KaCey

New member
פרנויה מכלבת :(...

ביום שבת שעבר, בנס ציונה, הכלב שלי ננשך ע"י כלב אחר שטייל לבד בפארק (אך נראה ששייך למישהו), הכלב ניגש להריח את הכלב שלי, והכלב שלי נראה נבהל, התחיל להנבוח והתפתח ריב, שבמהלכו הכלב השני נשך את הכלב שלי ברגל, ואני הצלחתי להרים את הכלב שלי כדי להגן עליו ולחטוף נשיכה קלה באצבע שדיממה לא הרבה,
ועכשיו אני בפרנויה מכלבת, הכלב שלי מחוסן, והפצע כבר עבר, ואני כבן אדם שפרנוייד למחלות, פשוט כל הזמן בחרדות מהמחלה הזאת.
כבר התחלתי לחשוב האם יש סיכוי שהכלב השני הוא זה שנשך אותי ולא הכלב שלי - כשהרמתי את הכלב שלי.
האם היו מקרים של כלבת בנס ציונה\רחובות?
אוף, זה פשוט מכניס אותי ללחץ תמידי, אתמול התחילו לקפוץ לי השרירים בכל הגוף (בגלל הלחץ?) ואני משייכת את זה לסימטומים ואני פשוט סובלת :(.

כמה מילים על כלבת

הי
קודם כל לשאלתך - לא היו מקרי כלבת כבר שנים רבות באזור נס ציונה
בנוסף - חשוב להבין שמחלת הכלבת היא מחלה מורכבת שעוברת דרך שלב דגירה ארוך (סביב בחצי שנה דגירה) - כך שאם את רוצה להרגיש את השרירים קופצים - חכי קצת

שורה תחתונה - הסבירות מאד נמוכה. דברים שיכולים להרגיע:
1. אם יתברר שהכלב הנושך אכן מחוסן (או שבעצם הכלב הנושך הוא הכלב שלך?? לא לגמרי הבנתי מהמלל...)
2. אם הכלב הנושך ממשיך לחיות ולהתנהג רגיל בשבוע-10 ימים הבאים זה לא כלבת
3. אם את עדיין מודאגת - לכי לרופא. רק רופא של אנשים מוסמך לייעץ לך במצבים כאלה
בהצלחה
ארז

KaCey

New member
אמממ..

בגלל שהפרדתי בין הכלב שלי לכלב השני כשהם רבו, אני לא בטוחה מי נשך אוצי...הכלב שלי מחוסן. הכלב השני סתם הסתובב לבד בפארק ולמרות שנראה נקי ולא בסטרס, כלומר, לא נראה שאיבד את דרכו אלה הוא סתם טייל לו. אז בעצם מה שאתה אומר, זה שאדם שנדבק לא יפתח תסמינים תוך שבוע ימים?... דא, התייעצתי עם הוטרינר שלי, הוא אמר שרוב הסיכויים שאני לא אקבל שום חיסון במשרד הברירות כי האזור לא נגוע וכי נתקיפה הייתה מתוך התגרות ולא סתם כך. התקשרתי למשרד הבריאות והפקידה שם נאנחה ואמרה:" אם את רוצה אז תבואי לדווח"...

KaCey

New member
עידכונון

היום חזרתי לשכונה שבה טיילנו ושאלתי אצל אנשים האם הם מכירים או רואים כלב כזה, הרבה אנשים שגרים שם אמרו לי שהם מכירים את הכלב והוא מסתובב שם קבוע כבר כמה חודשים, חלקם אף ציינו שראו אותו הבוקר...
אמרו שלא יודעים למי הוא שייך אבל שהוא כל הזמן נמצא בשכונה ומסתובב בין הבתים ובפארק באופן קבוע...

למעלה