פרמייר ליג - מחזור 30

שומו

New member
אני גאה לבשר

ליברפול חזרה

YNWA

afc2

New member
אני גאה להנמיך ציפיות

עונה אחת נפלאה של קבוצה אחת שלקחה אליפות אחרונה לפני כמעט חצי יובל, ועונה בקקט של מועדון פאר שלקח באותו חצי יובל כמעט כל שנה תארים - לא אומר שום דבר על העתיד.

ליברפול הנוכחית איכותית מאוד, אך אם זאת, זקוקה לזמן כדי להעריך אם היא כאן כדי להישאר. אותו דבר הפוך גם לגביי מנצ'סטר יונייטד.

רק הזמן יגיד אם הגיע העת למהפכה.

ליברפול טובה מאוד

אני לא יודע אם היא תיקח אליפות העונה, וזה דווקא כן נקודת מפתח. כי גם ב-2008/09, כשליברפול סיימה שנייה, חשבו שזה קרש קפיצה לבאות. וזה לא היה. אי אפשר לדעת בכדורגל. זו קבוצה שהסך שלה גדול מסך חלקיה. מן הסתם, חלק מהחלקים ישתנו בעונה הבאה ולו בגלל הרצון להתחזק ולהשתפר ולעבות את הסגל לקראת ליגת האלופות. בפועל, יכול לקרות דווקא ההפך.

רז 1978

New member
עכשיו אפשר לומר זאת באופן מוחלט

לראשונה מאז צמחה ליגתה אלופות ל 32 קבוצות בעונת 1999/2000 לא נראה את השדים האדומים בליגת האלופות בעונה הבאה

קצת מוזר לומר זאת אבל זה מה שיקרה

יונייטד כבר לא תמחוק פער של 11 נקודות שנותרו לה 9 משחקים לעומת 10 משחקים של ארסנל שנמצאת רביעית

היום היה משחק ההזדמנות האחרונה של מנצ'סטר יונייטד והיא לא הצליחה את מה שהייתה חייבת לעשות וזה לנצח

לא חשבתי שדבר כזה יקרה ולא האמנתי לפני תחילת העונה שיונייטד לא תסיים ברביעייה הראשונה אבל זה מה שקרה

חשבתי שעזיבת פרגסון תשפיע אולי קצת לרעה על יונייטד, אולי מקמות 3-4 במקום מקומות 1-2 אבל לא האמנתי שנראה עונה כזאת גרועה של יונייטד

יהיה קצת מוזר לראות בעונה הבאה את מנצ'סטר יונייטד בליגה האירופאית בעונה הבאה (במידה והיא לא תזכה בליגת האלופות בסיום העונה וזה לא יקרה, היא לא תזכה בלגית האלופות)

afc2

New member
איזה מזל יש למויס

מנצ'סטר סיטי לקחה את גביע השוקו

ארסנל תיקח כנראה את הגביע

ואז גם המקום השביעי יספיק לו כדי להגיע לאירופה... אממ זאת אומרת לבלבול ביצים שנקרא בפי רמי וויץ' היורופה ליג.

אלא שביכולת הנוכחית ניוקאסל וסאות' המפטון שנמצאות במוטיבציה לא פחות גדולה להגיע לשם עלולות לעקוף את השדים והרוחות.

zה ani

New member
גם אתה וגם רז טועים

רז - קודם כל הפער של יונייטד ממקום שמוליך לאלופות הוא 14 נקודות ולא 11.

11 זה הפער של יונייטד מסיטי אבל לסיטי שלושה משחקים חסרים ,ליונייטד 1 ,שהמשחק הזה הוא בעצם מול הסיטי .

ואתה AFC - מקום 7 באנגליה לא מוליך השנה לליגה האירופית.המקום השביעי ילך לנציגה שתזכה בגביע ואם זו תהיה ארסנל אז לקבוצה שתפסיד לה בגמר.רק מקומות 5 ו 6 מהליגה יוליכו לאירופית.ובכלל אם אתה חושב שאת יונייטד מעניינת הליגה האירופית אתה טועה .זה מטרד בשבילה.

afc2

New member
אני לא אמרתי שזה מעניין את יונייטד

רמזתי מה שהם חושבים על זה ("בלבול ביצים")

העונה הזו של יונייטד היא מסר

לכל מי שחושב שמאמן הוא דבר לא הכי חשוב בכדורגל. שגינו במינוי, שילמנו בגדול ומיד.

Puskas

New member
לא רק מאמן

הסגל לא מספיק טוב והם לא עשו חיזוקים נכונים בקיץ ולא בינואר וחבל.
חוץ מזה שזה לא נכון להשליך ממקרה פרגי על כל מצב אחר..
יובה איבדה בעבר את קאפלו וליפי וידעה תמיד להישאר בטופ,
צ'לסי איבדה את מוריניו ונשארה רלוונטית בטופ האנגלי,
ברסה איבדה את פפ ולקחה אליפות גם בלעדיו והשנה היא שוב בטופ האירופאי עם מאמן שלישי כבר..
באיירן נפרדה מהיינקס והיא טובה יותר משהייתה בזכות פפ..

מאמן זה חשוב, קריטי, זה ברור ואין עוררין ומי שאומר אחרת הוא דביל,
אבל ההתרסקות של מנצ'סטר היא לא בגלל עזיבת המאמן בלבד..
זו גם העזיבה של פרגי, גם העובדה שהוא לא באמת עזב והנוכחות שלו כנראה מפריעה למערכת כולה להבריא,
זו העובדה שהוא היה המאמן שלהם 20 שנה כמעט והשורשים שלו עמוקים, ייקח זמן לעקור אותם ולנטוע חדשים,
בעוד קבוצות גדולות אחרות שאיבדו מאמן אחרי כמה שנים בודדות לא חוו את הבעיה הזו..
וזו גם העובדה שהסגל, מקצועית, לא טוב מספיק..
האם פרגי היה עושה עם אותו סגל יותר? ברור.. האם אליפות? לא חושב..

אני מצטער, אבל יש גבול לנפילה

הסגל של יונייטד אינו מציב אותה כרגע בשורה אחת עם ריאל ובאיירן, אבל איך שהצמרת האנגלית נראית, אין שום סיבה שעם מאמן טוב, היא לא היתה נאבקת על האליפות. גם כמי שלא התלהב ממינוי מויס, אני מודה שלא ידעתי כמה הוא יהיה גרוע. אבל זה פשוט רע, רע, רע. הוא מנג'ר של אברטון, הוא עדיין מתנהג כמו מנג'ר של אברטון, הוא עדיין מדבר כמו מנג'ר של אברטון, והוא שם את יונייטד במקום של אברטון. לפעמים זה לא מקרי. הנה לך הגורם העיקרי למה שקורה.

הקטע הזה של פרגוסון היה מנג'ר 26 שנה, פחות רלוונטי לקבוצה מכפי שהוא לאוהדים. חלק גדול מהשחקנים הודרך על ידו שנים בודדות בלבד. כל השחקנים ביונייטד עברו אצל מאמנים אחרים, בנבחרות וגם בקבוצות אחרות בהן שיחקו. הם עברו מאמנים אחרים ועברו זעזועים גדולים הרבה יותר של חילופי מאמנים תוך כדי עונה. הנפילה הזו היתה נמנעת אם היינו ממנים מאמן שמתאים לרמות האלה. מינינו מישהו שאינו כזה.

הנוכחות של פרגי מפריעה מבחינה אחת - שהוא תכל'ס היה זה שמינה את מויס. כל הטעויות שעשה בשנים האחרונות בבניית הסגל מתגמדות לעומת השגיאה הקולוסלית הזו. אבל, גם השגיאה הקולוסלית הזו תתגמד אם הוא והמועדון יתעקשו לדבוק במויס ולא להחליף אותו.

somone1411

New member
אכן

אין מועדון שלא טעה בבחירת מאמן גם אם לא יודה בזה.
אבל טעות יותר גדולה זה לא להודות בזה ולהמשיך את הקשר מטעמי אגו וכו'.
אני חושב שהגלייזרים חוששים לעשות פעולות כנגד רצונו של פרגי, שאני מניח ממש לא תומך בפיטורי מויס למרות המצב.
ולכן יש סוג של חוסר אונים לעשות משהו, הם אולי מחכים שהמצב יחמיר ואז לגמרי לא תהיה ברירה.

ifa1111

New member
היה ברור שתהיה נפילה

כל מנג'ר שהיה מגיע אחרי פרגוסון היה חווה נפילה מסוימת. אף אחד לא האמין שזו תהיה כזו נפילה דרסטית. ובכל זאת צריך להמשיך ולתת את הקרדיט למנג'ר. עונה אחת בכדורגל לא מוחקת 11 שנות אימון בפרמייר ליג גם אם היא גרועה מאוד.

לא מסכים

עונה אחת בכדורגל לא מוחקת 11 שנות אימון בפרמייר ליג אם לפחות חלק מ-11 השנים הללו היו מועברות באחד המועדונים הגדולים. מויס פשוט נראה לא שייך למקום. מה במנצ'סטר יונייטד העונה נראה כאילו העונה השנייה תהיה טובה יותר, שתהיה טובה מספיק? אולי בעוד חמש שנים מויס ילמד מספיק כדי להפוך למנג'ר ברמה של יונייטד. אנחנו צריכים לחכות חמש שנים? ברצינות...

הדבר האחרון שהיינו צריכים אחרי מנג'ר כזה גדול, זה מתלמד. טעות קולוסלית. אפשר עוד לתקן.

Puskas

New member
אפשר להיות רגועים

כל מועדון ענק חווה שנים רעות בין תקופות יפות.
היו הישגים בימי באזבי ואז האסון והיו הישגים בימי בסט ואז ירידה ואז 26 שנים עם פרגי ועכשיו נפילה.
לא הייתי יוצא מגדרי על כך.
למעשה הייתי ממשיך עם מויס כי חייבים לזכור שזה שהוא חושב ופועל כמו אברטון זה טבעי, הוא היה שם למשך עשור ולוקח זמן להתרגל לקפיצה מטורפת כמו היונייטד.
תזכור גם שבאברטון היה לו תקציב 0 עגול כל שנה והוא היה חייב למכור כדי לקנות אחרת הוא היה מחתים רק חופשיים ומושאלים.
אני מאמין שכבר בשנה הבאה הוא יהיה טוב בהרבה ושנה אחר כך עוד יותר.
זו שנת מהפך והחל מהשנה הבאה הוא יבנה כבר סגל בדמותו וישחרר הרבה משרידי ימי פרגי.

סגל בדמותו? בדיוק מזה אני חושש

לא היו לי ציפיות ענק העונה. אבל מויס רק הוריד את הרף. הביתה ומהר.

כל מועדון ענק חווה שנים רעות, אבל כל מועדון ענק אחר כבר היה נפטר ממויס. החשש הוא שאנחנו כל כך לכודים בתוך הרומנטיקה הזאת ש"אנחנו אחרים" שנדבוק במנג'ר לא מתאים עד שהוא יגרום כל כך הרבה נזק שבאמת ייקח שנים לתקן.

somone1411

New member
זה גם מה שאמרו בעונה שעברה

שהסגל של יונייטד לא מספיק טוב, שהוא זקן וכו'.
בעצם, זה מה שאומרים שנים על גבי שנים ועדיין את התארים שלהם הם לקחו.
לי אין ספק שאם פרגי היום במקום מויס יונייטד ב-6-7 נק' מעל כל היריבות שלה. אבסורד מצידי היה לפקפק במאמן הפנומנלי הזה, אני מתחרט על כל רגע שחשבתי שהוא מיצא את עצמו וצריך לפרוש.

רק כשהוא לא נמצא אתה מבין את החיסרון העצום שלו.

למעלה