פרמדיק צבאי

פרמדיק צבאי

שמי ליאור, תלמיד שמינית, בתחילת השנה עברתי קורס מע"ר ואני מתנדב כבר מספר חודשים. כאמור, בסוף השנה אני מתגייס - אך אני עומד בפני דילמה רצינית: הפרופיל שלי הוא 72 עקב רשרוש בלב (כתבתי לצבא אלף מכתבים בבקשה להעלאת פרופיל והם החזירו לי ז***). האופציות ששלחו לי הם שריון ועוד כל מיני שטויות, כרגע שריון הוא האופציה היחידה שלי (רק קרבי!) לפני זמן מה עלה הנושא של פרמדיק/חובש צבאי , רציתי לשמוע קצת חוות דעת על התפקיד, פלוסים מינוסים. בתודה מראש ליאור

Yev

New member
מוזר...

גם לי יש מה שנקרא רשרוש בלב. (אוושה סיסטולית 2/6) אבל יש לי פרופיל 97 בלי סעיפים. כי אצלי מה שנקרא פונקציונלי(לא יודע בדיוק מה הכוונה אבל שכעקרון זה לא נורא ולא פוגע לי בתפקוד) כעקרון יש בדיקה מאוד פשוטה לעשות כדי לבדוק עם זה בעיה. והיא אקו לב(אולטרא סאונד של הלב) זה הבדיקה היחידה שבקשו ממני וכשראו שזה תקין שמו לי 97. השאלה עם עשיתה את הבדיקה? אני קצת מתקשה להאמין שלא עשיתה, אבל עם לא עשיתה, אז תלך לרופא שלך ותבקש לעשות את הבדיקה או לשלוח אותך לקרדיולוג שבנוסף לבדיקה גם יוכל ללתת לך מכתב, למשל אצלי למרות שיש אוושה, פעם אחת בבדיקת מאמץ הייתה לי ירידת ST וכאבי חזה לא ברורים, אז עשו לי בנוסף מיפוי ואקו לב במאצץ, ששלל הכול. והוא רשם לי במכתב למרות כל זה "לא ממצאים קרדיולגים". ועוד משהו. יש סיכוי שהורידו לך פרופיל בגלל משהו אחר? ולגבי קורס פארמדיקים. תחפש בהיסטורי של הפורום הזה ובעוד בפורומים של מד"א.

Yev

New member
(הכאבים בחזה לא היו בזמן הבדיקה אלא

באופן כללי בעיקר בזמן מנוחה) ועוד משהו אתה יכול להכנס לאתר AKA.IDF.IL שמה יש קצת פירוט לגבי קורס פארמדיקים

יש לי עוד...

שני סעיפים - פלטפוס ועיוורון צבעים. עברתי בדיקת אקו לב, והרופא אישר שאין לי בעיה לבצע כל פעילות גופנית! ואם הורידו לי פרופיל בגלל הצטברות הסעיפים לא הגיוני שיהיה לי 82? בכל אופן הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על התפקיד

Yev

New member
פלטפוס זה הבעיה ברגליים?

כי עם כן אז מאוד הגיוני שהורידו לך 72 אני מכיר מישהו שהורידו לו ליותר. וגם עוורון צבעים כפי שאני יוע מוריד לא מעט. אז דיי הגיוני שיש לך 72 ולא הייתי מופתע גם עם נמוך מזה. (תקנו אותי אם אני טועה) כמו כן אם אני לא טועה אתה יכול לברר איזה סעיף הוריד לך לפרופיל 72

נדמה לי

שהפרופיל בגלל כל הנתונים המגעילים הללו, לפני שהרשרוש היה חד משמעי (ז"א לפני שהרופא קבע כי אני יכול לעשות פעילות גופנית!) ולמרות שמבחינת הרופא הכל בסדר הצבא הוריד לי את הפרופיל בצורה דרסטית. ד"א אני עוד מחכה לתשובה לגבי התפקיד

Yev

New member
מה שמתאים לרופא לאו דווקא מתאים

לצבא. כעקרון יש גם ספורטאים שהם חולי אסטמה, שבהם דווקא יש הרבה סיבולת לב-ריאה. והם ברמות גבוהות(יודעים איך להסתדר עם המחלה). אבל זה לא אומר שלצבא זה מתאים. תחשוב לעצמך שפתאום בזמן מלחמה תחטוף התקף אסטמה, ונגיד גם לו יהיה משאף או משהו. קיצר נדפקתה. אותו דבר גם לגבי השיקולים לגבייך. מבחינת הצבא מצאו אותך לא מתאים לח"ר יכול להיות בגלל הפלטפוס, כי בח"ר צריך הרבה ללכת.... תשמע אני לא יודע מה השיקולים של הצבא, וגם יש הרבה "פאקים" במערכת הצבאית, ואולי אתה צודק וזה לא ממש בעיה. אבל יש הבדל בין להיות כשיר מבחינה רפואית לספורט לבין להיות לוחם ח"ר.

Dr.Drek

New member
הפלטפוס הוריד לך סביר להניח

1.עיוורון צבעים אינו מוריד פרופיל, אלא רק סעיף בדרגה קלה. 2.רשרוש בלב אם אינו מפריע בתפקוד, כפי שנאמר פה, שנשלל בבדיקת אקו פשוטה...אינו גם מוריד פרופיל אלא רק סעיף. 3.הפלטפוס הוריד לך מן הסתם את הפרופיל כי אומנם כרגע אין שום בעיה עם הפעילות הגופנית, אבל הכרתי ככ הרבה אנשים שבעקבות הטירונות/מסלול הצבאי, רק בגלל פלטפוס, קיבלו בעיות רגליים וגב רציניות ביותר!!! - חכה תראה מה זה לרוץ עם משקלים ופלטפוס. ולכן, עליך להודות על כך שנתנו לך סעיף כזה, ואולי אפילו שקול מחדש את שירותך הצבאי. 4.רק הסעיף החמור ביותר למעשה קובע את המספר של הפרופיל. מה הכוונה? לסעיף יש 6 ספרות כאשר האחרונה היא דרגת החומרה. 1=97 , 2=82, 3-72 , 4=64 וכן הלאה... לכן רק סעיף אחד למעשה מוריד את הפרופיל , ולא הצטברות של סעיפים (אין כזאת חיה!!!). כך שבוודאי שיש לך סעיף על הרגליים שבסופו יש את הספרה 3..שזה 72. מקווה שעזרתי.אמיר.

למעלה