תשובות
בקשר לשאלה הראשונה -- זה תלוי בטעם. יש כאלה שיעדיפו שוקולד חלב, או לבן, ויש כאלה שיעדיפו מריר 80%. אין "מומלץ".
בקשר לשאלה השניה -- לא בדיוק. רמת הנזילות של שוקולד מומס היא לפי אחוזי חמאת הקקאו שיש בו. כשאומרים שיש בשוקולד 70% מוצקי קקאו, למשל, מתכוונים ש- 70% הם מסת קקאו וחמאת קקאו, ו- 30% כל השאר. כך שלמרות שברוב המקרים שוקולד עם אחוזי מוצקים גבוה יותר מכיל יותר חמאת קקאו ולכן יותר נוזלי, זה לא חייב תמיד להיות כך.
בחלק מהשוקולדים (של קליבו, לדוגמה) יש על האריזה סימון של רמת הצמיגות של השוקולד, בצורה של טיפות. טיפה אחת - צמיגי, שלוש טיפות - נוזלי מאוד.