פרי-מד/קורסי קיץ.

Medicus

New member
פרי-מד/קורסי קיץ.

שלום אנשים!
מהודעות שקראתי לאחרונה בפורום, הבנתי שיש דבר שנקרא פרי-מד, בנוסף לקורס קיץ לרפואה, בבן גוריון.
המושגים האלה די חדשים לי, מישהו יכול להרחיב ולהעשיר אותי בידע בנוגע אליהם?
תודה מראש! :)

spdf

New member
אני אתחיל עם מה שאני יודע, והמהדרין כבר יתקנו איפה שצריך

קורס הקיץ הוא קורס שמכיל תכנים לימודיים (פיסיקה, מתמטיקה וכימיה) ועוד פעילויות היכרות עם האוניברסיטה והסביבה (יש גם פעילויות חברתיות וכו') שבדרך כלל חל בסוף אוגוסט / תחילת ספטמבר - מיועד לאנשים שהתקבלו ללימודי רפואה בשנה העוקבת.

פרי-מד זה מסלול לימודים לתואר ראשונה שונה מרפואה (כלומר, לא קורס מכין כמו קורס הקיץ, אלא תואר אחר), שמכיל תכנים די דומים לרפואה ומטרתו המוצהרת היא להכווין למחקר רפואי (בדומה ל"מדעים ביו-רפואיים" ודומיהם באוניברסיטאות האחרות) - בנוסף, ישנה כמות מסוימת של אנשים שעם סיום התואר מתקבלים ישירות לשנים הקליניות ברפואה (4-6) ככה שזאת פלטפורמה לא רעה לאנשים שלא הצליחו להתקבל לרפואה ולא רוצים "לבזבז זמן".

eb1987

New member
נקודה לחידוד לגבי פרי-מד

נאמר כי כ-10 סטודנטים מהמחזור הקרוב יעברו בסוף התואר לשנים הקליניות (מתוך כ-40 שמתוכננים להתחיל).
עם זאת, חשוב לדעת כי ישנם סטודנטים אשר ייגשו שוב לראיונות לאחר סיום שנה א' ואם הם יתקבלו הם יעברו ישירות לשנה ב וכך יתמלאו תקנים מהשדות הקליניים המיועדים לפרי מד (כך שבאופן תיאורטי - אם ייגשו מספיק סטודנטים ו-10 יתקבלו נראה שעל פניו לא יהיו תקנים למעבר לשנים הקליניות בסיום התואר לכן זו נקודה ששווה לשקול).
בהצלחה.

Medicus

New member
תודה רבה לכם! :)

הפרי-מד התחיל רק השנה או שהוא קיים כבר זמן-מה?
תוכלו להכווין אותי ללינק כלשהוא שמפרט את התכנית הזאת?

lotr1313

New member
תיקון בקשר לפרי-מד

גם אם תחפור באינטרנט לא תמצא שום מידע מלבד עמוד אחד שבן גוריון מספקים בקשר לפרי מד ובו נאמר ש60 אחוז ממסיימי התואר לאחר 3 שנים יעברו אוטומטית לשנה ד ברפואה. זה נכון רק למחזור א׳ של התוכנית (כאלה שמסיימים שנה ב עכשיו), מי שיתחיל פרי מד השנה יהיה מחזור ג׳. בקשר למי שיתחיל השנה וינסה להתקבל לרפואה כמו כל אדם רגיל דרך הראיונות בבאר שבע- מי שיתקבל לא עובר אוטומטית לשנה ב׳ אלא מסיים את התואר 3 שנים עם הכיתה שלו (הם לא מפרקים כיתות) ואז מובטח לו מעבר אוטומטי ישר לשנה ד׳ ברפואה עם סיום התואר. את המידע הזה קיבלתי משני סטודנטים בפרי מד שמסיימים שנה א עכשיו וכן משיחה עם בתיה (נראה לי שזה השם שלה) מזכירת הפקולטה לרפואה בבן גוריון, כששאלתי אותה מה זאת אומרת מובטח מעבר לשנה ד למי שמתקבל דרך ראיונות היא אמרה שמקבלים מכתב רשמי מדיקן האוניברסיטה שמבטיח מעבר אוטומטי לשנה ד׳ ברפואה עם סיום 3 השנים בפרי מד - ללא כל קשר להצטיינות. כמו שנכתב מעלי, היא אמרה גם שבסיום 3 השנים 10 הסטודנטים המצטיינים של המחזור עוברים לרפואה בנוסף..

eb1987

New member
זה לא מה שאני הבנתי

משיחה עם מנהל התוכנית ועם המזכירה של התוכנית ששמה הילי...
שם נאמר כי מי שעובר את הראיונות תופס שדה קליני וזה יורד ממצבת 10 המצטיינים שאמורים לעבור בסופו של דבר...

noa1919

New member
גם אני דיברתי עם ראש התוכנית

וגם לי הוא הסביר שמי שמתקבל בראיונות רגילים זה בעצם תופס את המקומות של מכסת המצטיינים.
אגב eb1987 -תוכל לתת לי בבקשה טלפון/מייל של הילי? אני לא מצליחה למצוא...

למעלה