פרי החרוב

Coral21

New member
פרי החרוב

שלום לכולם! רציתי לדעת איזה יתרונות יש לפרי החרוב מבחינה בריאותית ותזונתית(ערך קלורי). אינני יודעת אם אני בפורום המתאים אבל מקווה שתוכלו לעזור לי, תודה,

שמש א

New member
פרט קטן

הי קורל! אני באמת לא יודעת הרבה מאוד אנפורמציה על פרי החרוב, אבל אחלוק איתך מה שאני יודעת בודאות. אבקת חרובים עוצרת שלשול. האחרים יוסיפו את האנפורמציה האחרת... שמש

yoelnd

New member
חרוב - המקור

עץ ירוק-עד ממשפחת הקסלפיניים, המגיע לגובה של 10 מ´. מצוי ברכסי הכורכר באזור החוף - מראש-הנקרה ועד נתניה, למרגלות ההרים במזרחו של הגליל ובמערבו, בכרמל, ברמות מנשה ובהרי יהודה. הגזע עבה ועקום, העלים מורכבים מ- 2-4 זוגות עלעלים גלדניים ומבריקים, דמויי ביצה. העץ יכול לפרוח יותר מפעם אחת בשנה, כשעונת הפריחה העיקרית היא בחודש אוקטובר. הפרחים קטנים, ירוקים עד אדמדמים, ובעלי ריח בלתי-נעים. הם ערוכים באשכולות צרים, על ענפים צעירים וזקנים. הפרי הוא תרמיל, צבעו חום-כהה, והבשלתו מסתיימת בחודשים יולי-אוגוסט. הוא מתוק וטוב למאכל. החרוב אינו נזכר בתנ"ך, אך יש הסבורים כי הפסוק: "אם תאבו ושמעתם טוב הארץ תאכלו, ואם תמאנו ומריתם חרב תאכלו" (ישעיהו א´, י"ט-כ´) - הכוונה היא לחרוב. מחמת חשיבותו הכלכלית, חלו על החרובים כל דיני מעשרות, פאה ותרומה, כאמור: "מאימתי הפירות חייבין במעשרות... החרובין משינקדו" (משנה מעשרות א´, ב´-ג´). נוסף על היותו צמח מאכל חשוב, הוא משמש ברפואה העממית של עדות ישראל ושל ערביי ארץ-ישראל - כתרופה נגד שלשול, פצעים בפה, סוכרת, מחלות כלי הנשימה, שיעול חריף ולמניעת דימומים פנימיים. שוברים כ-0.5 ק"ג חרובים בשלים לחתיכות קטנות, מבשלים בליטר מים במשך כשעה, מסננים ומקבלים סירופ חרובים מתוק. שתיית הסירופ יעילה מאוד לטיפול בשלשול, במחלות כלי הנשימה, בשיעול חריף ובדימומים פנימיים. תה מזרעי חרוב: מבשלים 50 גר´ זרעים בליטר מים במשך שעה, מסננים, ושותים 2-3 כוסות ביום. יעיל מאוד נגד עצירות בדרכי השתן ונגד סוכרת. לפצעים בפה ועל הלשון: שוברים תרמילי חרוב, ורצוי שיהיו מן הזנים המשובחים, הניכרים בתרמיליהם הגדולים ובציפתם העסיסית, ומורחים את הדבש הנוטף מהשברים על פצעי הפה והלשון. -------------------------------------------------------------------------------- מתוך "צמחי מרפא - מדריך שדה לצמחי המרפא של ארץ ישראל" מאת: נסים קריספיל צילם: יעקב שורר

למעלה