פריקת סוללות ליפו

lekner

New member
פריקת סוללות ליפו

שאלה לי אליכם ברשותכם קראתי במאמרים ש סוללות ליתיום יש לפרוק לעיתים רחוקות מאד וחשוב לעשות זאת אך ורק עם מכשיר פריקה המתאים לכך בנוסף כתוב שמספר הפריקות המותר הוא מספר ה C לדוגמא 15 C15 פריקות מהירות בשעה וזה לא כלכך מובן לי האם לאחר 15 פריקות מלאות לא ניתן יותר לפרוק את הסוללה? או שמדובר בגרף פריקה חד פעמי לדוגמא כל פריקה 15 פולסים לפריקה מהירה יותר אך ללא הגבלה במספר הפריקות (עד שהסוללה הולכת) או שיש הסבר אחר יש לי סוללה 15c 1800ma וצריכה להגיע סוללה 2100 3S1P 25-35C למה הם מציינים 25-35 ? זה לא נתון קבוע המטען שלי הוא מהיר לרכב בלבד ללא פריקה יש המלצה למטען פורק לסוללות הנ"ל והמלצה כל כמה זמן מומלץ לפרוק את הסוללה? תודה רבה

ekau20

New member
סוללות ליפו

סוללולת ליפו אין צורך לפרוק כי אין להן "אפקט זיכרון", חשוב מאד לא לפרוק אותן מתחת למתח של 2.8 וולט לתא כי אז הן מתקלקלות ולא ניתן לטעון אותן יותר. נתון ה C מציין את יכולת הפריקה של הסוללה, כלומר סוללה של 2000 מיליאמפר בעלת יכולת פריקה של 15 C יכולה לספק זרם פריקה של 2000X15 כלומר 30 אמפר. בטיענה יש לטעון ב 1C, כלומר את הסוללה הנ"ל יש לטעון ב 2 אמפר סוללות ליפו יש לטעון אך ורק במטען המיועד להן - אין מטען מהיר לליפו. כאשר יש נתון המציין 25-35 C הכוונה שהפריקה הרגילה היא 25 C וניתן להגיע לפריקה מתפרצת (בד"כ 10 שניות) של 35 C

lekner

New member
תודה רבה

אז משהו לא מדוייק במאמר או שאני לא הבנתי נכון בקשר לאיסור טעינה מהירה את זה הבנתי, הציון לזרם הפריקה הוא לזמן מסויים? או יכול להיות קבוע דהיינו שימוש שוטף ב 30A\H כמובן שאז השימוש יהיה בסה"כ ל 7 דקות אם לא טעיתי בחישוב שוב תודה על ההבהרה

IgalR

New member
הסוללה הקטנה שלך בכלל לא תוכל לספק

זרם כזה . הסוללה הגדולה שלך יכולה לספק את הזרם הנ"ל למשך 0.07 השעה שזה קצת יותר מ4 דקות . הזרם הנ"ל המסופק ע"' סוללת 3S שהיא בערך 11V נותן הספק של כ 330W באמצעות הספק כזה אתה יכול להטיס טיסן ספורט במשקל של כ1.5-2 קג.

lekner

New member
צודק לפי

החישוב שלי זה בדיוק 4 דקות צריכה מקסימלית של 0.5 אמפר לדקה בסוללה 2000 אצלי קצת פחות בתנאי שמפל המתח לא ירד מתחת למתח הפעלה נומינלי אז האם יש טעם לקנות מטען מהמשוכללים אם לא צריך אופציית פריקה? לי יש מטען לרכב כולל ווסת balancer עד 2200ma מעל 2000 לא רואים כתוב הנתונים אז את הסוללה 2200 אני יטעין על 2000 עדיף קצת פחות ולא יותר ועוד משהו האם יש קשר ישר בין הספק הסוללה לגודל הטיסן? על פניו נראה שלא אבל אתה טוען שעם סוללה כזאת אני יכול להטיס טיסן ספורט במשקל 1.5-2 ק"ג האם הנתון נגזר מזה שאתה יודע בעצם איזו מערכת חשמלית הוא צריך? אני מטיס טרוייאן קלקר מנוע 480 אמרו לי שעם הסוללה 1800 אני יכול להטיס לפחות 10 דקות שוב תודה רבה על העזרה

IgalR

New member
מטען משוכלל יותר לא בהכרח יטען טוב יותר

"איכות הטעינה" טמונה ביכולת המטען לזהות באופן מדוייק את הנקודה בה המטען צריך לעבור מ CC ל CV גודל משקל ואופי הטיסה משפיע על האנרגיה החשמלית הדרושה כדי להטיס את הטיסן . כלל אצבע הוא שצריך להשקיע כ 200W-250W כדי להטיס טיסן 3D (טס בעיקר על הפרופלור ויעילות אוירודינמית נמוכה) במשקל קילו וכ 100W כדי להטיס דאון (טס על הכנפיים ויעילות אוירודינמית גבוה) במשקל דומה . אחרי שאתה יודע להעריך כמה אנרגיה מצטרך אפשר לבחון את המרכיבים השונים במערכת כדי לספק את האנרגיה ולענות לאופי הטיסה . הסוללות זה המרכיב הקל מתחXזרם=הספק .

lekner

New member
תודה במתח * זרם אני מבין הבעיה

רק בזה אני מבין
טוב נו אולי בעוד כמה דברים אבל זה בגלל שכל יום לומדים משהו חדש תודה רבה

IgalR

New member
תראה את המצגת בקישור

בנושא טעינת ליטיום ותבין כמה קריטי הדיוק של המטען ומה ההשלכות שלו על ביצועי הסוללה.

lekner

New member
תודה רבה משום מה

לא נפתח לי בעיית מקודד אני אטפל בזה אח"כ אני מבין שזה חשוב השאלה האם שימוש במטען שמגיע עם המטוס לא מספיק? פשוט ראיתי מטענים "מיוחדים" מ 50$ עד 200$ אני רוצה שיהיה לי משהו טוב אבל מה עדיף? חבל לבזבז סתם כסף על מטען שלא הכרחי עדיף לקנות עוד טיסן או משהו כזה
יש לך המלצות לבי מטען ספציפי?או שמה שהגיע לי עם הטיסן זה טובלתזכורת הוא מגיע עם ווסת לתאים (אני לא יודע אם זה סטנדרט) לסוללות 2200ma 1800 זה מה שיש לי היום תודה רבה על הסבלנות והעזרה

IgalR

New member
ערבבת כמה נושאים יחד .

כשמתייחסים לתהליך פריקה (שלא תוך כדי שימוש רגיל) בד"כ מתכוונים לתהליך CYCLING . כלומר מספר טעינות ופריקות מלאות וזאת למטרות של בדיקת תקינות סוללות וביטול אפקט זכרון . לסוללות ליטיום אין אפקט זכרון כך שאין משמעות לתהליך CYCLING בסוללות אלו. נתון ה"C" מציין את יכולת הפריקה של הסוללה בהיבט של זרם . כלומר אם יש לך סוללה בקיבולת 1500mah והיא בעלת נתון פריקה של 15C ניתן לצרוך ממנה 22.5A . לפעמים נתון הפריקה מצויין בשני מספרים כפי שראית 25-35 הנתון הנמוך מציין יכולת פריקה קבועה והגבוה יכולת פריקה רגעית (בד"כ עד 30 שניות) כמו שאתה יודע את צריכת הזרם ממקום האנרגיה קובע הצרכן ויכולת הסוללה היא מגבלה מקסימלית . סוללות ליטיום צריך לטעון בפרופיל טעינהמיוחד שנקרא CCCV . שלב ראשון טעינה בזרם קבוע (בד"כ הזרם הקסימלי הוא 1C) עד מתח של 4.2V וא"חכ מתח קבוע עד זרם של 0.1C ולכן צריך מטען מיוחד לליטיום . בטיסנים הסוללות עובדות מאוד קשה ... פריקות בזרמים גבוהים , פריקות עמוקות למתחים נמוכים, טעינות בתנאים לא אופטימליים ויברציות בסביבת עבודה .... בקיצור עוברות התעללות ולכן אורך החיים של הסוללה הוא יכול לנוע מ 100מחזורי טעינה עד 500 .

למעלה