פריקת סוללה

Guy Z

New member
לא פורקים סוללת ליפו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שתי אפשרויות נפוצות

מנוע, בקר ועומס (פרופ) ובינם לסוללה נמצא מד הספק, יש להשגיח תוך כדי תהליך ולמנוע פריקת יתר. אפשרות שניה: מטען פורק ASTROFLIGHT יעשה העבודה בשבילך ללא דאגה ויפסיק כשצריך. בשמחות

Roishnizi

New member
../images/Emo18.gifאסור לפרוק סוללות ליפו../images/Emo18.gif

סוללות ליפו שנפרקת עלולה להיות נורא מסוכנת! אין שום צורך לפרוק סוללות ליפו.

A B N

New member
למיטב ידיעתי

מההודעות השונות בפורום: הן נפרקות עד למתח של 1.3V לכל תא , ואז יש cut-off של הבקר.

A B N

New member
לפחות זכרתי שזה משהו עם הספרה 3..../images/Emo8.gif

תודה על התיקון

frodo

New member
שנפתח מכרז??

מתוך ויקיפדיה: "the load has to be removed as soon as the voltage drops below approximately 3.0 V per cell (used in a series combination), or else the battery will subsequently no longer accept a full charge and may experience problems holding voltage under load." הקטן

AVISTINKY

New member
לא נפתח מכרז... אצלי עם סוללת DUALSKY רשום

לפרוק עד 2.75V לכל תא אז רשמתי מה שאני יודע

משמעות המילה פריקה

היא לאו דווקא פריקה מלאה ! כל פריקה עד מתח 3V לתא (כל עוד היא אינה בזרם גבוה מאוד העובר את הקצאת הזרם של הסוללה) היא תקינה ואין בה שום חולי. הסיבה העיקרית לפריקת סוללות לי-פו היא כדי לבדוק את קיבולתן, שכן "זכרון" אין להן ואין צורך בסייקלים של פריקה וטעינה כדי לעורר אותן. לילה טוב.

sagife

New member
איני רואה טעם מיוחד בפריקת ליפו.

לסוללת ליפו מספר מחזורי פריקה/טעינה מסויים, וחבל (לדעתי) לנקב עוד חור ב"כרטיסיה" של חיי הסוללה. מקובל יותר להטיס ולהנות עד לCUT, ואז לטעון. לטעמי זו אינדיקציה מספקת לקיבולת הסוללה.

לא מדויק

להטיס עד ה-CUT מקצר את חיי הסוללה. ע"מ להאריך חיים יש לפרוק מהסוללה לא יותר מ-80% מקיבולתה בעת הטסה !! כלומר, אם הסוללה שלך בעלת 2000 מ"א לדוגמא, מותר לפרוק עד 1600 מ"א לכל היותר - אם אתה פורק יורת מכך, אתה מקצר את חיי הסוללה, זה ידוע ונבדק המון פעמים בעבר. הערה: הטסה עד CUT OFF ברוב המקרים משמעותה פריקה של הרבה יותר מ-80% מהסוללה ולכן מאוד לא מומלצת !

sagife

New member
אמת ויציב.

הטסה עד CUT אינה מומלצת. אני עצמי מטיס עד שאני מרגיש ירידה בכח המנוע, ומסתפק בזה. CUT של הבקר הוא מנגנון הגנה, ואני איני אוהב להטיס על הקווים האדומים. פריקה ל80% נראית לי לא סבירה. אתה טוען שמסוללה של 2000 מומלץ להשתמש ב 400 מילי בלבד? לכמה זמן טיסה זה מספיק בטיסן שרק הסוללה שלו משקלה כמשקל סוללת 2000? האם יש סימוכין לטענה זו? הסימוכין היחיד שאני מכיר מדברות על מתח תא מינימאלי ממנו אין לרדת.

Flat spin

New member
קרא שנית וראה היכן טעית ../images/Emo13.gif ../images/Emo22.gif

הכתוב מעיד על עצמו: "לפרוק מהסוללה לא יותר מ-80% מקיבולתה". במילים אחרות, 80% פריקה, עד עצירת ב-20%.

היי שגיא

בתור מנהל פורום הייתי מצפה לחשוב שאתה קורא הודעות בעיון לפני שאתה מגיב להן..
כמו שגדעון ידידי ציין - קרא שוב את הכתוב ותבין למה התכוון המשורר.

ram_z

New member
ליאור...

עוד פעם פתחת קריירה חדשה?
מתי תהייה מקצועי בדבר אחד
רם

למעלה