פריקת כתף

roee3333

New member
פריקת כתף

שלום ד"ר... לפני כ-3 שבועות פרקתי את הכתף לראשונה בחיי אני בן 23 והייתה לי פריקה קידמית כתוצאה מחבלה אני ספורטאי שמפתח גוף ומתאמן עם משקלים מאוד כבדים הדעות לגבי ניתוח לאחר פריקה ראשונה הם מאוד חלוקות אך כולם מסכימים שבגילי הפריקה הבאה תגיע וזה רק עניין של זמן האימונים מאוד חשובים לי ואני מוכן לעשות הכל כדי לחזור להתאמן ללא חשש. הייתי אצל מומחה כתף שהוא מנתח אורתוסקופיה והוא המליץ לי בחום לעבור אורתוסקופיה בכתף ללא כל קשר לכך שאני ספורטאי ורק בהתחשב בכך שלטענתו זה עניין של זמן עד שתגיע הפריקה הבאה בגילי הצעיר וזה הפיתרון והוא לא מאמין בטיפול השמרני(מיתלה פיזיוטרפיה וכ'ו) כיעיל לטווח הארוך.הוא גם טען שסיכויי הניתוח להצליח הם 99% ושאני יוכל לחזור לתיפקוד מלא ללא כל חשש .מה דעתך על כך האם אתה מסכים איתו ומה היית ממלית במקרה שלי?האם גם אם לא קרעתי רצועה בכתף אני צריך ניתוח ?האם ככל שהכתף בתולית מפריקות סיכויי ההצלחה של הניתו גבוההים יותר? על מי היית ממליץ כמומחה גדול בתחום הכתף בתור חו"ד שניה? תודה רבה רבה -רועי

פריקת כתף

נתחיל בזה שאני לא ממליץ על רופאים בפורום. ניתוח לאחר פריקת כתף ראשונה אכן שנוי במחלוקת. לדעתי בד"כ אין מה למהר וניתן לנסות טיפול שמרני, אם אכן יהיו פריקות חוזרות תמיד ניתן להתקדם לניתוח, פרט למצבים שמוצאים בהדמיה נזק מסויים שניתן לתיקון ניתוחי בלבד.

למעלה