פריקת כתף

פריקת כתף

לפני כ4 ימים פרקתי את כתף שמאל כתוצאה מטיפוס.. כרגע אני נמצא בשלב הקיבוע עם סד שמקבע בסיבוב חיצוני במסגרת מחקר שאני משתתף בו של יחידת הכתף בהדסה עין כרם (פרופסור צ'ארלס מילגרום) להרגשתי אין לי מספיק תמיכה לכתף ורוב היום היא כואבת אלא אם אני מניח את כל היד על משענת של כסא/ספה.. רציתי לשאול אם מנסיון של הנוכחים בפורום (רופאים/אנשים שפרקו וקובעו בסד כזה) זה נורמאלי ואני "אמור" לחוות הרגשות כאלה.. תודה רבה לעונים, אביב.

פריקת כתף

שלום אביב, אינני מכיר את המחקר ולכן לא אוכל להתייחס באופן ספציפי לסוג הקיבוע שלך. נהוג לקבע כתף פרוקה בסיבוב פנימי, בצמוד לגוף. לפני מספר שנים התפרסם מאמר (מקורו ביפן כמדומני) שהדגים תוצאות טובות יותר בשיטת קיבוע בסיבוב חיצוני, באנשים צעירים. הבעיה עם קיבוע כזה היא שהוא גורם לאי נוחות בגלל המנח הלא טבעי של היד (שוב, אני לא יודע איזה קיבוע יש לך) ולכן רוב הרופאים משתמשים בקיבוע הרגיל. לגבי הכאבים, פריקת כתף היא פגיעה כואבת אך לאחר החזרת הכתף למקומה הכאב חולף בד"כ. כאב שיורי יכול להיות על רקע פגיעה מבנית שנגרמה כתוצאה מהפריקה ואמור להיות בשיפור הדרגתי. בכל מקרה, אני מניח שתוכל לפנות למרפאה בה מבוצע המעקב שלך לצורך בדיקה ואולי התאמת המתלה מחדש. בברכה,,

למעלה