פריקוול לווטצ'מן

elior123

New member
ואוו

כמישהו שאישית מאוד אוהב את הקומיקס לעשות לו פריקוול זה גובל בחטא. כאילו הסיכוי שזה באמת יתן פייט כהקדמה טובה לדמויות לקומיקס לדעתי היא קלושה ועדיף לא לגעת בזה. אבל..... משום שכן יש פה חבורת טלאנטים מהתעשייה שאני אוהב אני לא אשפוט את DC על נסיון לסחיטה כספית כלפי אלא כנראה אנסה לתת להם סיכוי...

ailag

New member
-=-=-

באתי לפרסם את זה עם ההערה: אלן מור רוצה למות רק על מנת שיוכל להתהפך בקברו.

spidey 82

New member
במשך שנים קיוויתי ש-DC לא תיכנע ושזה לעולם לא

יקרום עור וגידים. בשנה האחרונה השמועות התחדשו ולאחרונה נפוצו רמזים מטרימים (במכוון או שלא), כך שהיה ברור שהפריקוולים הם עובדה מוגמרת, במיוחד בעידן בו דן דידיו וחבריו תאבי הבצע מנהלים את העניינים. אחרי שהידיעה התפרסמה, אני עדיין לא מעוניין בפריקוולים, אבל יש כמה עובדות שקובעות שזה לא נורא בדיוק כמו שחשבתי שיהיה: 1. אין לי בעיה עם אף אחד מהיוצרים. את רובם אני מעריך מאוד, כשרק מ-JMS נמאס לי בשנים האחרונות ואחרי הדרך שבה סיים את הריצה שלו על ספיידר-מן ומה שעשה לסופרמן, רבים מתעבים אותו. גם שמעתי שהרשת מלאה בהשמצות על אמנדה קונר אחרי שהידיעה על הפרויקט התפרסמה, מסיבות שאיני מבין. אם יש לי בעיה עם משהו נכון לעכשיו, זה ציור העטיפה של אדם יוז לד"ר מנהטן (אך אחד ב-DC, עורך או עובד מהמניין, לא חשב להעיר שזה נראה כאילו ג'ון עומד לבצע מעשה סדום בסילק ספקטר?) http://www.blogcdn.com/www.comicsalliance.com/media/2012/02/watchmen2012drmcvr.jpg 2. DC זה עסק והעומדים בראשה יעשו הכל כדי לשמר את העסק כרווחי, ולהרוויח עוד. שום צעד מסחרי שכזה כבר לא אמור להפתיע אף אחד. לא בטוח מה יהיה הערך האמנותי של הסדרות הללו, אבל המהלך נובע ממניעים כלכליים ומסחריים בלבד. תירוץ ה"יש לנו עוד הרבה סיפורים להוציא מהדמויות הללו!" עשוי להיות נכון או שגוי ובעיקר נשמע כמו בולשיט, ובכל מקרה אין לו ערך מבחינת האנשים שיושבים בראש המגדל. 3. אלן מור הוא האדם האחרון שצריך להתלונן על "בגידה בערכים אמנותיים" של חברה כלשהי, שלא נונת מנוח לסדרה שהסתיימה לפני שלושה עשורים ומאז מודפסת ונמכרת ללא הרף. מור עצמו בנה קריירה כשכתב עבודות מצליחות שנבנו על חשבון יצירות של אחרים: סופרמן, סוואמפ ט'ינג, ליגה של ג'נטלמנים מובחרים, לוסט גירלז ו - מה תאמרו על זה? - ווצ'מן! תעשיית הקומיקס בנתה מיתולוגיות מודרניות על בסיס דמויות שנוצרו לפני עשרות שנים במשך, אהמ, עשרות שנים. ואלן מור הוא בדיוק כמו כל אחד בזרם המיינסטרימי, לעתים (ע"פ הדוגמאות ההן) אף יותר מכולם. זה רק צדק פואטי שהוא זוכה לאותו "טיפול". 4. בזמנו נרמז על אפשרות לסרט המשך. עכשיו, כשיש חומר מהקומיקס עליו ניתן לבסס תסריט לסרט המשך\מקדים, אפשר יהיה להבטיח את המשך הקריירה של הנפלא בבמאי תבל, זאק סניידר*. בעצם... לא. לא, תודה. חוץ מזה, חשיפת איבר מינו הצבוע של בילי קרודאפ בפני העולם עבדה כ"כ טוב, שמאז הוא לא נראה שוב על המסכים (קרודאפ, לא איבר המין שלו; יש מצב שהם נפרדו ובילי ג'וניור פצח בקריירה בתעשיית הפורנו). בכל אופן: למרות הכל, ספק רב שאתן ל-DC את התענוג ואשלם על הסדרות הללו. אולי אמתין שנה-שנתיים-עשור עד שארכוש את האוגדן\ים\מהדורת אבסולוט סופר-דופר מיוחדת בצביעה מחדש, אולי אוריד באופן חוקי-לחלוטין-אם-מישהו-שנראה-כמו-עורך-דין-שואל. בשורה התחתונה: אני לא מת על העניין, אבל זה לא סוף העולם**. * רק לשם ההבהרה: זה לא מה שאני באמת חושב על זאק סניידר. ** אלא אם מלחמת עולם שלישית תיפתח בשבוע הבא או אלן מור יטיל על כולנו כישוף, או ששני הדברים יהיו קשורים.

Lu Tze

New member
לגבי 3...

מצד אחד, בכל מקרה בו מור התבסס על עבודה של אחרים, הוא הוסיף על המקור. לא בהכרח התעלה על המקור, אבל כן הראה פן אחר של היצירה, או לקח אותה לכיוון חדש לגמרי. הבעיה היא לא שיוצר לוקח יצירה של מישהו אחר בתור בסיס, אלא כשהיוצר החדש מחקה את היצירה המקורית (יוצא מהכלל במקרה של יצירה מתמשכת, כמו סדרה רצה, ואז מראש הרעיון הוא להביא עוד מאותו דבר). תיאורטית, לא מן הנמנע שהפריקוול יעשה עם ווצ'מן משהו חדש ובכך יצדיק את עצמו. ת'כלס - not bloody likely.

למעלה