פריקה

lynn carpenter

New member
פריקה

יציאה מהבית הופכת לסיוט. אוי הם שם, המבטים. מפרים את שלוות הנפש. המבטים, שנועצים. כי נשים הן אוביקטים הן חפצים.

catchet

New member
לא יודעת מה איתה

אני לגמרי יכולה להבין אותך. רוצה לשתף מה קרה?

lynn carpenter

New member
תודה

קרה וקורה, תמיד. לא מתפספס יום שהשלווה פתאום נגדעת. מאסו הניסיונות לטוס מנקודה א' לנקודה ב' כדי לברוח מסיטואציה. מעייף כלכך שמדי פעם משכנעת את עצמי לא לצאת מהבית יותר ממה שמוכרחה.

catchet

New member
מבינה לליבך

גם אני לפעמים נמנעת מללכת למקומות כי אני יודעת שאנשים שם יהיו "נחמדים" מדי. זה לא מגיע למצבים שאני לא יוצאת מהבית בגלל החשש להיות מוטרדת (די התרגלתי, כמה שזה עצוב להודות), אך גם ההימנעות מספיק חמורה לדעתי. עכשיו שאלה מה אפשר לעשות עם זה? אני חושבת שמצד אחד צריך לחנך ילדים מגיל צעיר להיות מנומסים ולא לנעוץ מבטים, ומצד שני כמו שגברת כנרית אמרה - לפתח חסינות מפני הטרדות. אני למשל אילפתי את עצמי לא לראות אף אחד, כך שהדבר היחיד שיכול איכשהו להטריד אותי ברחוב זה רק דיבורים או שריקות, שגם זה לא נעים, אך קורה לעתים יותר רחוקות...

lynn carpenter

New member
אני יותר מדי בפוקוס

קשה לא להבחין מה מולי ומצדדי, אני מרוכזת בתוך תודעה מכדי לדחוק מה שקורה סביב. אגב תודה לך על השיתוף, צר לי על מה שכולנו חוות.

catchet

New member

GreenMamba

New member
מה הקשר של "לגיטימי" לעניין??

גם לצרוח על אנשים ברחוב זה "לגיטימי" וגם זו התנהגות ברברית. מה זה קשור בכלל??
&nbsp
איזו תשובה מעצבנת!

aaa123

Member
לצרוח לא לגיטימי ולא כל מבט הוא לגיטימי

לגיטימי זה לא מילה נרדפת לחוקי.
&nbsp
מה לגיטימי ומה לא זה ענין של מוסכמות חברתיות אבל לגבי זה שלא כל מבט הוא לגיטימי לדעתי גם הכותב יסכים שאם מישהו יקרב את עיניו למרחק של 5 סנטימטרים מהגוף שלו כדי להסתכל עליו מקרוב אז זה לא לגיטימי(יכול להיות שזה גם לא חוקי ואני לא משפטן).
&nbsp
&nbsp

aaa123

Member
הסתכלתי במילון ואמנם חוקי היא אחת הפרשנויות של לגיטימי

[URL]http://www.snopi.com/xDic/HHdic.aspx?txtId=15529[/URL]

אבל אני מפרש את זה "שיש לו הצדקה" כאשר המונח הצדקה נקבע על ידי כללים של החברה ,ולאו דוקא על ידי החוק הכתוב(שיכול להיות מצב שהרוב מפרים אותו).
למשל אם יש חוק שאומר שאסור להולכי רגל לעבור באור אדום אבל בפועל הולכי רגל ברוב המקרים כן עוברים באור אדום(כשהם רואים שאין מכונית מתקרבת) אז יש לגיטימציה להפר את החוק.

aaa123

Member
עוד דוגמה הפוכה הפעם למשהו חוקי שאינו לגיטימי

לנסוע ביום כיפור ברכב זה לא לגיטימי ולכן לא תראי כמעט כלי רכב שנוסעים(גם לא של חילונים שלא צמים ביום כיפור).
לא ידוע לי על חוק כתוב שאומר שאסור לנהוג ביום כיפור.

GreenMamba

New member
לגיטימי מגיע מהמילה legit- חוקי

לא כל מה שלגיטימי הינו גם מוסרי או נכון ובוודאי שאין זה מעיד דבר על מידת הפמיניסטיות שלו.

aaa123

Member
המילה legal משמעותה חוקי

האם אין שום הבדל בין legitimate וlegal?
&nbsp
אגב לא חשבתי שהמילה לגיטימי לתיאור של מעשה נרדפת למוסרי או פמיניסטי,ובעיני היא נתפסת כמשהו שנחשב למותר בעיני החברה(מה שלא נרדף למשהו שנחשב למותר בעיני החוק הכתוב וכמובן לא נרדף לפמיניסטי).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

דני80

New member
מילים משנות את משמעותן עם השנים.

למשל "פח" פירושו מתכת פשוטה, והיום קוראים "פח" למיכל זבל גם אם הוא לא עשוי מפח.
כששואלים אם משהו לגיטימי, אז הכוונה למה שקוראים בעברית עכשיווית "לגיטימי".

ועדיין, יש דברים שהם גם חוקיים וגם לגיטימיים - ועם זאת אינם צודקים ואינם פמיניסטיים. זה לגיטימי להביע דעות שוביניסטיות, אך ברור שזה לא פמיניסטי, וכמו כן הדעות האלה הן (לדעתי) לא נכונות ולא צודקות.

דני80

New member
נתתי דוגמה לכך שמילים משנות את משמעותן.

המשמעות המקורית של המילה "פח" היא מתכת פשוטה. אח"כ המילה "פח" קיבלה את המשמעות של מיכל לזבל, כי בשעתו מיכלי הזבל היו עשויים מפח. היום המיכלים האלה כבר אינם עשויים מפח ועדיין קוראים להם "פח".

זו דוגמה לכך שמילים משנות את משמעותן עם השנים.

אם לא הבנת, ואם אתה טוען שמילים לא משנות לעולם את משמעותן ושהשפה של היום זהה לשפה של לפני 2000 שנה - יבושם לך. אין לי עניין לדון איתך יותר בנושא.

למעלה