פריקה

dabadabada

New member
פריקה

טוב, שלום לכם
אני חדשה כאן ואני מתכוננת להשאר כזו ובנימה לוחמנית זו אתחיל את הסיפור.
אני לא יודעת היכן אפשר לפרוק דבר כזה (מלבד לדפי היומן, אבל תמיד הייתי מעט אקסהבציוניסטית) ולספר ואפילו במילים מדודות ושקולות את אשר אני חושבת ומרגישה.
אז ככה, אני בקשר של כמה חודשים עם אדם שלא היה מבייש כל אמא פולניה טובה, הוא מקסים, יודע להתלבש, מלומד, אשכנזי (זאת בדיחה) ויש לנו שיחות מעניינות. הוא אפילו משתדל בשבילי , אבל רחמנא לצלן הוא ונילי.
עכשיו אני לא נוטה להאמין בחלוקות הישנות האלה של "ונילי" , שוקולד מנטה. בעיקר לא אצל נשים שחלק גדול מהן מטבען נוטות להיות נשלטות בדרך כזו או אחרת. אך אתם יודעים מה אומרים- ההכללה שורש הטעות . על כל פנים, אצל הזכרים זה לא דבר שנוטה לעבוד – נכון הוא דווקא מנסה ויש לו מין עוצמה שקטה משלו כך שדברים מתקתקים לפי הקצב שלו אבל זה לא מספיק.
הצרה היא שאני חושבת שזה קצה הקרחון , ישנו עוד בחור שהיה בן הזוג שלי במשך שנה. הוא היה ה"שולט" הראשון שלי במלוא מובן המילה וגם המשפחה שלי . אפשר לומר ששנינו חלקנו אותו סיפור ילדות ולמרות פערי הגילאים המשמעותיים (אני לא קטינה והוא לא בחור מכריס גרוש +3) עדין היה לנו קשר רגשי שהיה קשה לנתק. דווקא בגלל החסכים שלנו (ואולי הם היו החולשה שלנו) היינו קרובים מאוד ופגיעים מאוד זה מזה וזה לזה.
הוא לימד אותי להפתח למי שאני ואני מניחה שהיכנשהו בילדותיות שלי ובעובדה שאני יחסית יודעת לקבל את האחר על כל מה שהוא (שבמקרה שלו הפגיעה היא פנימה- הוא נראה נהדר בעיני) השלמנו זה את זה .
אנחנו עדין מדברים למרות שאני בקשר, ואני יודעת שכל הקשיים שהיו לנו לא נעלמו. הילדותיות שלי מקשה על כל תפקוד אמיתי בחיי הבוגרים והגישה שלו לחיים יכולה לתקוע אותו.
למרות שאני מכירה את כל המעלות ואת כל החסרונות שלו אני יודעת שאני אוהבת אותו כמו בן משפחה (ואולי יותר כי לא תמיד המשפחה האמיתית שלי הייתה שם ממש בשבילי) וזה הורג אותי.
הדחף הזה לסיים את הקשר עם הבחור שאני איתו עכשיו , חוסר היכולת שלי להפר משהו שאמרתי שלא אעשה כמו לבגוד ומצד שני הפחד הזה לאבד משהו אמיתי...
ויצא לנו לדבר, אני מודדת משהו אמיתי ביכולת שלו להחזיק לאורך זמן , ברצון לקיים משהו שישאר לאחריך – ושנינו רוצים ילדים זה מזה . אולי זה דחף קטנוני של הרגע, אבל אולי אני מאבדת פה משהו בעל ערך שלא יחזור? וברור יש הרבה דגים בים , אבל מה עם הדג הזה הוא דג הזהב שלי עם שלושת המשאלות?.
ואז אני נזכרת בכל הבעיות שחווינו ומגיעה למסקנה שעדיף לוותר על הצד הזה של שליטה , הרי אני כל כך התמסרתי עד שהגעתי למצב שהיה לי קשה להביע את עצמי , לא זכרתי מי אני ומה אני רוצה ולא יכולתי להכיר בפחדים שלי שמונעים ממני לחיות. הוא מצידו היה מתוסכל מחוסר היכולת הזה והיה לו קשה להבין את הצורך שלי להתרחק לפעמים , את הכעס שלי על המחשבה שלו שהוא תמיד צודק , או על השתלטנות שלו. השליטה רק הכפיפה אותי יותר .
מצד אחד אני חושבת ששליטה זה דבר נפלא ומהנה , דרך לפרוץ גבולות חדשים ולהכיר את עצמך . מצד שני דווקא הדפוסים האלה משמרים איזה טון פטרונלי ומונעים דעתנות ושאיפה לעצמאות . אם אפשרי באמת שילוב כזה של השניים – זה דבר שנראה לי נדיר ביותר . מישהי אמרה לי בעבר :"אין לך בכלל מה לחפש בקשרים כאלה, עדיף שזה יהיה חד פעמי או ממוקד מטרה לסשנים אחרת זה ימנע ממך חיים נורמלים".
אני מאמינה שכל אדם צריך לעשות את מה שהוא מוצא לנכון, אך כשאני מביטה בזה להפגש עם מישהו שקורא לעצמו "אדון" ומחזיק עוד עשר שפחות נראה לי הרס של דבר יפה ונכון מאוד. אני כזו תמיד הייתי כזו והייתי רוצה למצוא את עצמי מגשימה את זה בקשר של אדם שיהיה חלק מעתידי , אב ילדי באם יהיו.
אולי זה קצת רומנטי, אולי זה נאיבי אבל זו אני.
למה התחושות האלה עולות כשאני בקשר ? כמה גורמים, אחד מהם הוא חוסר היכולת שלי לוותר על משהו. אני רוצה לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה, הבן זוג שיש לי הוא מבחינה רגשית אדם נהדר. אני לא חושבת שזה העניין של המין שתופס פה תפקיד בעיקר , זה גם מעיב אבל העובדה היא שאני לא חשה שמע' יחסים של תשוקה חזקה כמו זו שהייתה לי יכולה לחזור איתו.
מצד שני אני אומרת לעצמי כל הזמן שאני ילדותית, אני לומדת ממנו המון ואני נקשרת אליו והוא BY FAR האדם הכי יוצא דופן ורחב אופקים שהכרתי. אך מצד שני הוא אומר שדווקא בגלל הילדותיות שלי הוא לא רואה לקשר עתיד ובכל זאת הוא טוען שהוא רוצה לעזור לי ולהיות שם בשבילי. אני לא יכולה לשבור דבר כזה ולבגוד בעיקרון הנאמנות שלי לאדם כל עוד אני לא מסיימת את זה.
אני לא רוצה, כי זו קפיצה מפחידה ללא ידוע. כי זה אומר שאני אאבד חבר טוב... מצד שני הוא קיים והוא לא יכול להבטיח לי דבר, לא תמיכה, לא אצילות נפש יוצאת דופן וודאי שלא אופקים רחבים כמו הבחור שעכשיו אני איתו ובכל זאת למרות הכל אני אוהבת אותו והוא בהחלט יוצא דופן בעצמו.
אז בקצרה, אין לי מושג מה לעשות. האם יש טעם למשוך את זה ? הרי בהגדרה שלי כאשר אדם לא רואה עתיד עם האדם האחר ובכל זאת כיף לו וטוב לו איתו כמו שקורה לי עכשיו עם הנוכחי זה ביזבוז זמן ומצד שני אני לא חושבת שהייתי שלמה לחזור לקשר הקודם מהחשש של העבר ומחוסר הרצון לטעות.
הלוואי שהיה איזה דבר מוחלט או ברור בחיים, שפשוט יכולתי להטיל קוביה והכל היה מתבהר באיזה פור גורלי.
זהו, שיתפתי , פרקתי והוקל לי .
המשך שבוע נהדר.

dabadabada

New member
מתנצלת על השגיאות

והסגנון המסורבל , כתבתי את זה בשתיים וחצי דקות ולא היה לי כוח לערוך.

dabadabada

New member
המשך

בכלל לאחרונה אני מוצאת את עצמי מתגעגעת למקום הפרוע הזה שיש בו רק ריגוש וטירוף.

נזכרתי בבחור שהייתי איתו בקשר - היינו ידידים וזה התגבש למשהו בעל אופי מיני יותר. כשנפגשנו קרענו אחד את השני, הוא הכאיב לי עד שהייתי מדממת (וכן , בטיפשותנו לא קבענו "מילת ביטחון") ואני הייתי צריכה את המילים שלו והכאב שהוא מסב לי .

אך זה לא דבר שיכול להמשך לאורך זמן, הבנתי שזה לא משהו טוב והשתדלתי לסיים את זה.
מצד שני אני כל כך מתגעגעת לתחושה הזו והיכנשהו ללא המקום הזה הקרבה לא תהיה שלמה בעיני אף פעם.

dabadabada

New member
יופי, אני נשמעת לעצמי כמו...

Blah blah blah כוסאעמאק ערס. אני אפסיק לכתוב עכשיו אחרת אעבור על מה שכתבתי עוד שבע מאות פעמים ואבקר כל פסיק ורווח עד אין קץ .

היו שלום, נתראה מחר .

UltraL

New member
אז מה היה לנו?

נשלטת אוהבת גברים שולטים ונמשכת למילים וכאב יוצאת עם גבר מקסים אבל ונילי מתגעגעת לאדון שהיה לה בעבר שהוא "משיגנע קופ"

רואים בכתיבה שהנפש מתפוצצת בצורך לדבר עם משהו/י מבין אותך גבר או אשה שנמצאים או היה באותה סיטואציה ולא יחשבו שאת "סוטה"

הגעת למקום הנכון.

יש יגידו שאם תמשיכי עם אותו בחור שלא ממלא אותך במוקדם או מאוחר מה שאת מרגישה עתה זה יחזור עליך כמו בומרנג לראש.

django73

New member
ברוכה הבאה!

ולו רק מכיוון שאני לא הכי חדש כאן עכשיו.
אתייחס מחר ברצינות לכל מה שכתבת

גם אני חושב שהגעת למקום הנכון לפרוק.

gidionline80

New member
או

שתתיעצי עם איש מקצוע שזה הכי מעשי
או שתשתפי את בן הזוג ותמצאו דרך לספק לך את הצורך עם האחר (לבד או בטיפול זוגי)
או שתספקי את הצורך ללא ידיעתו כי למנוע ממישהו יקר צורך זו גם בגידה.
אל תאשימי את עצמך את בסה מבקשת לעצמך אושר שזה סה מגיע לך.

למנוע ממישהו יקר צורך זו גם בגידה-

זה משפט פשוט יפהפה. אהבתי.

מסכימה גם עם שאר דבריך (צקצקצק)

dabadabada

New member
הוא לא מונע

אמרתי שהוא מנסה - אלא שהוא ונילי ואין מה לעשות.

למנוע ממישהו צורך זו גם בגידה -

והדרך להתמודד עם בגידה כזו היא להחזיר לו?

אני מצטערת גידי, אבל אני פשוט לא מצליחה להבין את ההיגיון שלך.

נתעלם לרגע מכל המקרים בהם אדם לכוד המערכת יחסים מחייבת בגלל כסף, ילדים, בריאות וכו וכו,
ונאמר שיש לי בן זוג שאני באמת-באמת אוהבת, שהוא החבר הכי טוב שלי, שהוא המשפחה שלי, שאני מעריכה ומכבדת אותו,
חוסר היכולות שלו לספק לי צורך מסויים זו סיבה לשקר, להסתיר, לפגוע באמון ובכבוד שלו?

או שאולי אם אני מרגישה נבגדת כי צורך בסיסי שלי נמנע ממני,
זו סיבה מספיק טובה להפרד כידידים?

אייבורי

New member

התרוצים לבגידה ארוכים ומעניינים
זה מתחיל במגיע לי וממשיך בבגידה בעצמך.
אבל
[ולא שלא בגדתי בעברי]
בסוף מדובר בפחדנות

gidionline80

New member
פספסת

התכונתי שאם הוא לא מוכן שהיא תספק לעצמה מחוץ למסגרת את מה שהוא לא מספק, באופן גלוי ומוסכם.
או להפרד שזו גם אופציה אלא שזו אופציה של לוז לוז שני אנשים מפסידים מזה.

באמת פספסתי

אז מה שאתה אומר זה
אם הוא לא נותן לך אישור, תעשי את זה בכל זאת מאחורי גבו.

איזה מן מצב זה? ווין-ווין? ווין-לוז? מי מרוויח פה?

gidionline80

New member
מצב

מרכב שנתון לשיקול דעת
מסכים שזה לא פתרון לטווח ארוך
אבל זה סוג של התמודדות .
זוגיות ורגש זה לא גבינת קוטג נגמר זורקים.
מבין מכלול המחירים זה מחיר סביר לדעתי.
מאחר והמדיום הזה מגבל נסתפק בזה.

django73

New member
הבטחתי שאגיב היום...

אז הינה התגובה שלי.

אני מצטט משפט אחד שלך שאומר את הכל :

"אני כזו תמיד הייתי כזו והייתי רוצה למצוא את עצמי מגשימה את זה בקשר של אדם שיהיה חלק מעתידי , אב ילדי באם יהיו.
אולי זה קצת רומנטי, אולי זה נאיבי אבל זו אני. "

אם את כזו - כלומר בדסמ"ית, נשלטת. וזה מה שאת רוצה, גם אם את נאיבית ורומנטית (והרבה מאיתנו כאלה, כולל אני)

אז אל תוותרי לעצמך.

אני אישית לא רואה אותך חיה חיים מלאים עם אדם שהוא ואנילי.

אז יש את מר פינק - שהוא ואנילי ולא מתאים
ויש את מר בלאק, שהוא בדסמי ולא מתאים.

אני חושב שהכי נכון לך זה ללכת על מר בראון.
שהוא בדסמי שיתאים לך.

את בת 34, תקצי זמן לחיפושים, שנתיים.
תסתובבי במקומות הנכונים.
תחפשי, תמצאי.

אני לא חושב שאת יכולה לראות את החיים שלך
בחמישים שנה הבאות עם סקס ואנילי.
(בלי קשר לחלוקות הישנות שאת לא מאמינה בהם)
לא ניראה לי.

אם תחפשי, תמצאי.

dabadabada

New member
אז ככה

קודם כל אני לא בת 34, זה רק גיל פיקטיבי (לא מתחשק לי לחלוק אותו, אבל אני צעירה מזה).

דבר שני , אמרתי - אני בטוחה שיש הרבה דגים בים אבל כשאתה נקשר למישהו והוא מיוחד בשבילך זה קשה לוותר על זה בטענה שיש עוד "מר בראון" בעתידך. מעבר לזה, אם הבעיה היא מינית בעיקרה ואתה מרוצה מכל השאר יהיה טיפשי לוותר על זה.

השיטוטים האלה אחרי הבחור הנכון , או הבחורה הנכונה (לא שהיה לי אי פעם קשה להכיר) נראים לי מיותרים להפך הייתי רוצה למצוא מישהו שארצה אותו לשארית חיי הבוגרים ולא לחפש איזו אשליה שבניתי בראש. אני חושבת שאחת הבעיות שיש לי היא שאני תמיד מחפשת משהו יותר ויותר במקום להתמקד במי שאני ובמה שאני ולמה המחסור התמידי הזה. לא הייתי רוצה לסיים משהו בגלל דבר כזה.

ד"א אני מסכימה עם כל מי שכתב פה נגד בגידה , אני מעדיפה להיות לא מרוצה זמן מסוים עד שאחליט מה לעשות מאשר לבגוד באמון של עצמי ושל האדם שקרוב לי. שקרים והטעיות הם לא דרך נכונה.

django73

New member
את צריכה

לשאול את עצמך.

האם תוכלי להיות עם מישהו שאינו בדסמ"י
או שלא.

לדעתי?
לפי מה שכתבת?
לא.

לדעתי את כבר משקרת ומטעה

את עצמך ואותו.

קורה שיש משברים בזוגיות, קורה ששוקלים אולי להיפרד,

אבל את פשוט יושבת ומתלבטת עם עצמך האם הבחור המושלם על הנייר מספיק לך או לא.
את מדברת על אב לילדייך העתידיים, אבל אין לך מושג אם את בכלל רוצה לבלות עם הגבר הזה את החיים שלך.

אם יש ספק - אין ספק, מכירה?

למעלה