פריקה

PyramidSong

New member
פריקה

אני בן 18(כתה יב), המשפחה שלי הם דתיים לאומיים, אבל מקפידים מאוד, במיוחד אבא שלי. ז"א, טלוויזיה, אינטרנט, עבודה, הכל רגיל, הם דתיים חזקים. אני אתאיסט כבר כמה חודשים, ואין לי אומץ להגיד להם.
לא נראה לי שאי פעם אוכל להגיד להם, אני מפחד מהתגובה שלהם. כנראה שכל החיים אצטרך לחיות בשקר.
וזהו.

חכה, לאט לאט

כל עוד אתה גר בבית אולי באמת כדאי שלא תספר להם כל מה שקורה איתך, אני משערת ששנה הבאה תלך לצבא ואז יהיה לך הרבה יותר קל לשתף אותם במחשבותייך. בינתיים אני לא רואה בזה צורך אלא אם כן אתה ממש סובל וזה מצליח לשבש את חייך.

PyramidSong

New member
אני הולך שנה הבאה לצבא, אבל

אבל אין לי פרופיל קרבי, ככה שכנראה אשרת קרוב לבית, ואז עדיין אגור עם ההורים. ככה שגם בשנים הבאות לא אוכל לספר להם.

Caro Kan

New member
חכה עם מסקנות...

אתה מתאר מצב - בן 18, בן למשפחה דתית לאומית ומקפידה מאוד, אתה אתאיסט ואין לך אומץ לומר להם כי אתה מפחד מהתגובה שלהם.
מסקנתך - כל החיים תצטרך לחיות בשקר.
אני מבטיח לך שאתה טועה. בחיי. החיים יתנהלו להם במסלול אחר, שלא תואם את זה שרוקם עבורך דמיונך. ככה זה בחיים, תתרגל.

מצב - אתה מתגייס בשנה הבאה, כנראה שתשרת קרוב לבית ועדיין תגור עם ההורים.
מסקנתך - גם בשנים הבאות לא תוכל לספר להם.
טעות, גבר.

motii011

New member
נראה שהפחד הוא כי אתה תלוי בהם.

כמו שאתה אומר אתה גר איתם וחי על שולחנם טבעי שתרגיש מה שתרגיש (על אף שיש הרבה שלא שמו על זה קצוץ)
בכל אופן השאלה היא מה מטריד אותך? שלא תוכל לספר להם לעולם? מה שלא נראה סביר שיקרה. באיזה שהוא שלב אנשים מתבגרים מתבססים תופסים אומץ ועומדים מול הפחדים האלו בראש מורם.
או שמטריד אותך שאתה לא דתי ואתה רוצה עכשיו לומר להם מי אתה ולהתמודד עם זה?

PyramidSong

New member
הייתי רוצה לומר להם כמה שיותר מהר,

אבל אני לא חושב שזה יקרה בעתיד הקרוב, וזה מה שמעצבן אותי.

motii011

New member
צריך לנתח בהגיון

א. למה אתה רוצה להגיד להם?
ב. מה עוצר אותך מלספר? פחד? מה יעשו לך?
אתה צריך לדעת את התשובה לשאלות האלה כדי שתוכל לפתור את הבעיות.
כשבן אדם רק אומר אני לא מסוגל והוא לא יכול לעצור שניה ולשאול את עצמו. בעצם למה אני לא מסוגל? מה בדיוק עוצר אותי? מה מפחיד אותי?
ולא פחות חשוב לדעת מה אתה רוצה להשיג כשתספר? כדי שתוכל לנתח בבהירות אם מה שאתה רוצה להשיג ריאלי או לא.

PyramidSong

New member
זה לא דחוף דווקא ממש עכשיו,

אבל הייתי רוצה לדעת שמתישהו בעתיד אוכל לספר להם.
מה שעוצר אותי הוא שאין לי מושג איך הם יגיבו (יעיפו אותי מהבית אולי).

motii011

New member
לפחות אתה יודע מה הבעיה

עכשיו עוד לפני שאתה מוודא בכלל אם החשש הזה שיזרקו אותך מהבית נכון. ברגע שהחשש הזה יעלם לא תהיה לך בעיה לספר! וזה מה שחשוב לדעת מה הבעיה?!
למשל במידה ותעבור לגור לבד... מה שתמיד קורה באיזה שהוא שלב כשאנשים מתבגרים ולא נוח להם לגור עם ההורים. אז עכשיו אתה יודע שזה לא לנצח!
לגבי אם יזרקו אותך מהבית אפשר לבדוק את זה בדרכים עקיפות אם זה נכון. אבל אמרת שזה לא מטריד אותך עכשיו אז לא כ"כ משנה...

מה אכפת לך?

לאן אתה ממהר עם זה?!
העיקר ששינית את החחים שלך ואתה חי איך שאתה רוצה!
הלוואי והייתי מחזיר את הגלגל לאחור והייתי עושה ככה שההורים שלי לא ידעו כלום...
הם סתם גם מנסים "לקרב אותי לאביינו שבשמיים"-ואם הם לא היו יודעים כל אחד היה ממשיך בשלו עם פחות חפירות ארכיאולוגיות...
בהצלה

אתה רק בן 18

מה זה כל החיים בשקר?

אם מישהו היה מראה לי את ספר חיי בגיל 18 הייתי צוחקת. או בוכה:)

חכה קצת ותראה.

למעלה