פריקה

shirli6

New member
פריקה

כולם כאן מכירים את הימים המגעילים האלה. הימים שפתאום נכפים עלינו זכרונות שלפעמים אנחנו לא רוצים שיעלו. אתמול הייתה האזכרה של אבא שלי. היום בבוקר עלינו לקבר. היה קשה. פחות קשה ממה שחשבתי, אבל עדיין זה לא קל. לא לגמרי יודעת מה לעשות עם עצמי עכשיו. הרגשה מוזרה כזאת. חזרנו מבית הקברות והדבר הראשון שעשיתי היה לגשת למחשב ולכתוב: epitaph: איש משפחה למופת איש תמים וישר דרך מקרין חום ואהבה ומשמח את הבריות ~~~ איך יכול להיות שמילים כאלו חמות חצובות, סתם כך באבן שיש קרה על מצבה ? ------------------------------------------------------------------------------- אני שונאת בתי קברות. שונאת את האבנים הלבנות שמציפות את המקום. מצבות מצבות. ואין לאן לברוח. אבל זה רק הוגן, כי גם להם אין לאן לברוח. כל החברים הכי טובים שלו הגיעו. כל אחד מהמשפחה שלו. כל אחד מהחיים הגדולים שלו. זה כ"כ טבעי לראות את כולם יחד. זה כ"כ לא טבעי שהוא לא שם איתם. ומה כבר אפשר לעשות? לקרוא תהילים? לומר קדיש? את מי זה מעניין? אותו זה בטוח לא מעניין. חצי שעה והכל נגמר. הדלקנו נרות, הנחנו אבנים. וכולם מפנים אליו את גבם והולכים. כל אחד למשפחה שלו. כל אחד לחיים הגדולים שלו. ורק הוא נותר שם לבד. בלי משפחה. בלי חיים. ואני, יש לי משפחה ויש לי חיים. ועדיין, אני לבד.

../images/Emo7.gif

כל כך מבינה לליבך, כל כך מזדהה. בדיוק דיברתי עם אחי על כל הקטע הזה של התפילות ואמרתי לו שזה מזל גדול שאני לא בן כי אני ממש לא יודעת אם הייתי מצליחה-מוסרית כמובן , לקרוא את כל התפילות האלו שממש אני לא מצליחה להתחבר אליהן. ה"קדיש" זה הכי נורא בעיניי-בעוונותיי הרבים למדתי גם איזשהו קורס בארמית באוניברסיטה ולכן אני יודעת מה התפילה אומרת וזה מרגיז אותי כל פעם מחדש. אני גם מתחברת מאוד לזה שכתבת שכולם נמצאים חוץ מהאדם עצמו-זו באמת תחושה נוראית. במקרה שלי מישהו מהחברים של אבא שלי פשוט אמר-בסוף השבעה כשעלינו לבית העלמין: "אם הוא היה כאן בטח היה כועס שאתם בוכים"-כ"כ נכון . עוד משהו ששרף לי את הלב שגם ככה שרוף-הידיעה שלעולם לא יהיה כדי להצחיק, לבדר ולתמוך כשאף אחד אחר לא מסוגל לעשות את זה במקומו. מותק, זה נורא, אני מסכימה איתך, מבינה, וכן, מרגישה כמוך-קצת מנותקת מהרבה דברים . תהיי חזקה, זה קשה מאוד. אני יודעת.

eshkolit32

New member
היי תוכלי אולי

אם זה לא יקשה עלייך להסביר קצת מה הכוונה מאחורי תפילת ה"קדיש"?

ההסבר הוא כזה:

בעקרון הקדיש נאמר בשפה הארמית-שפת הגמרא.זו תפילה שבתחילת ימי הביניים תפסה מקום רציני מאוד בתפילות אבלים ויתומים והפכה למנהג נפוץ.יש בה מאפיינים רבים של ימי הביניים-למשל גיבובים-חזרות שונות על משמעות זהה למילים שונות, כמו:יתגדל,יתברך,ישתבח, יתפאר,יתרומם,וכו'-שכל אלו הם בעצם שמות תואר שמעצימים את שמו של האלוהים.הסיבה העיקרית לזה שקוראים קדיש היא קידוש שם האלוהים כנגד המוות,ובעקרון זה אמור לעמוד לזכותו ולעילוי נשמתו של הנפטר.העניין הוא שאמירת הקדיש ע"י היתום זה מנהג שאין לו כל מקור בתלמוד-הבבלי או הירושלמי. בעצם אומר הקדיש עושה מין צידוק כלפי השמיים-ז"א שאינו רואה מעשה חוסר צדק במעשה האלוהי, ולכן נאמר "ברכו את ה' המבורך". התרגום המילולי הוא-ואני לא נכנסת להבדלים בין ספרדים לאשכנזים (אפילו בזה יש הבחנה-טמטום בעיניי): יתגדל ויתקדש שמה רבא-יתגדל ויתקדש שמו הגדול. בעלמא די ברא כרעותה-בעולם שברא כרצונו. וימליך מלכותה ויצמח פורקנה ויקרב משיחה-וימליך מלכותו ויצמיח ישועתו ויקרב משיחו. בחייכון וביומיכון ובחיי דכל בית ישראל-בחייכם ובימיכם ובחייהם של כל בית ישראל. בעגלא ובזמן קריב ואמרו אמן-במהרה ובזמן קרוב ואמרו אמן. יהא שמה רבא מברך לעלם ולעלמי עלמיא-יהי שמו הגדול מבורך לעולמים ולעולמי עולמים. יתברך וישתבך ויתפאר ויתרומם ויתנשא ויתהדר -מדובר על שם האלוהים (שכל התיאורים האלו בעצם מתייחסים אליו ומהללים אותו-הפירוש של התיאורים של שמו כמו בעברית-יבורך ישתבח וכדומה). שמה דקודשא בריך הוא-שמו של הקדוש ברוך הוא. לעלא מן כל ברכתא ושירתא תשבחתא-למעלה מכל הברכות והשירות התשבוחות. ונחמא דאמירן בעלמא ואמרו אמן-והנחמות שאנו אומרים בעולם ואמרו אמן. איזה קטע, אני אשכרה זוכרת את הפירושים, רק חבל שזה "שליף" של קדיש יתום שנמצא אצל אחי החייל בכיס המדים. מה אני אגיד לכם-אני אישית לא מתחברת לקטע הזה, ממש קשה לי לשמוע את אחי קורא את התפילה הזו. כל הזמן עובר לי בראש שאבא שלי גם ככה היה כל כך טוב שאם יש גן עדן אז בטוח נשמתו שם ואולי זה ילדותי להגיד-אבל אני כל כך כועסת על אלוהים שלא בא לי לשמוע שמהללים אותו.בטח שלא ליד הקבר של אבא שלי. מקווה שהתרגום היה ברור-מצטערת על הנימה הביקורתית שלי לתפילה -סליחה אם פגעתי במישהו זו רק דעתי.

shirli6

New member
../images/Emo201.gif

תודה על התגובה המזדהה. זו תקופה קשה, כל שנה מחדש. אני רק מנסה לעודד את עצמי במחשבה שמכאן זה יכול רק להשתפר.

eshkolit32

New member
../images/Emo201.gifהיי

הימים סביב יום האזכרה הם תמיד קשים. האזכרה כבר מאחורייך ובכל זאת התחושה הקשה עדיין לא עוזבת אותך. מרגיז שמי שאיבדנו - חייו נקטעו והוא לא ממשיך במסלול החיים שלו כשכל החברים והמשפחה שלו ממשיכים הלאה. קשה לתפוס את זה, אני יודעת. מבינה לגמרי את הבדידות שלך מול המוות הזה למרות שאת מוקפת אנשים. המוות של מי שאיבדנו מעמיד אותנו במצב אבסורדי שבו בכל שנה אנחנו באים לבית הקברות, מקום שאיש אינו אוהב, מדליקים נר לזכרו, נמצאים שם קצת ואז חוזרים הביתה אל השגרה שלנו. כאילו שבשגרה אנחנו לא חושבים עליו....מי שאיבדנו הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו, ואולי בכלל המצב האבסורדי הזה חלקנו לא יודעים מה לעשות עם עצמנו ביום האזכרה ובימים שלפני ואחרי. גם אני מרגישה מוזר בימי האזכרות, מה שאני לא עושה נותן לי תחושת אי-נוחות ומועקה, אם אני הולכת או לא הולכת לבית הקברות, אם אני הולכת לבד או עם חבר/ה. אני חושבת שגם סיווש כתבה כאן לקראת האזכרה שהיא לא יודעת מה לעשות עם עצמה, בדיוק כמוך. אז את יודעת, תני למה שקורה לך פשוט להיות. בסוף זה יעבור ואת תחזרי לשגרת החיים שלך כשהזיכרון של אביך מלווה אותך. אני מקווה שתרגישי טוב בהקדם האפשרי, שולחת לך חיבוקים חמים....

shirli6

New member
תודה לך...

זה כל כך מוזר. מצד אחד-4 שנים זה המון זמן. לפחות מספיק זמן כדי לקבל קצת פרופורציות. כדי שהתחושות יהיו קצת פחות קיצוניות. מצד שני- 4 שנים זה כלום לעומת הנצח. התקופה הזאת באמת הייתה קשה. כמו שכתבת- יש משהו מוזר, וקצת מזויף לדעתי, בכל עניין האזכרה. אני לא צריכה יום מיוחד כדי לזכור. אני זוכרת בכל שניה ושניה מחיי. אבל למרות כל זה, כל שנה מחדש אני מרגישה איך הקשיים מציפים אותי כשאני מתקרבת לתאריך הארור. בקיצור, הרבה היגיון אין בסיפור הזה. אבל מסתבר שכאלה החיים. לא במיוחד הגיוניים. בכל מקרה, תודה רבה על התמיכה...

A GIFT OF LOVE

New member
/tapuzforum/images/emo201.gif

ריגשת אותי, במיוחד במשפט האחרון ``ואני יש לי משפחה ויש לי חיים ואני עדיין, לבד``...

למעלה