פריצת דרך קטנה

yehudad

New member
פריצת דרך קטנה ../images/Emo13.gif

גם לי התחילה השנה בגילוי קטן ומעניין... מזה זמן אני מנסה לברר מה היה שם הנעורים של הסבתא רבתא של ה
, בכדי ליצור כיווני חקירה חדשים. והנה בערב החג נודעה לי התשובה: שם הנעורים הינו בנזימן. שם שהוא יחסית נדיר. המוצא כנראה, ליטא. חיפוש ראשוני ב-JewishGen לא העלה עדיין דבר. שם הסבתא הוא צסנא ושם הוריה: יעקב ופערא (מישהו יודע את משמעות שם זה
) שאלותיי: 1. האם מישהו נתקל בשם המשפחה הזה בליטא בחיפושיו
2. האם קיימות צורות איות שונות לשם זה מעבר ל-Benziman

חוה3

Member
לא בג"ג אבל בגוגל, בנזימן

אם עדיין לא ראית. "חעשה הויסמן היתה מפורסמת עוד בליטה במגדנותיה. אופת עוגות הייתה..... היא החליטה לעסוק באפיית עוגות. כדי להוציא את המחשבה אל הפועל הייתה זקוקה למקום לחנות. לכולל וילנה , כפי שנקרא ה"כולל" של יוצאי ליטא וזאמוט היו כמה וכמה חנויות ברחוב היהודים... רחוב היהודים היה מרכז החיים המסחריים בירושלים היהודית כולה... היו בו כמה עסקים סיטונאיים גדולים כגון של גיטל דינוביץ שכבר הוזכרה של האחים בנזימן ..." הפרטים מהאתר הבא.

yehudad

New member
../images/Emo51.gif רבה. ../images/Emo13.gif אני מנסה כרגע

להתמקד באיתור המשפחה בליטא. החיפושים ברשת בסופ"ש לא העלו הרבה ולכן חשבתי לשאול כאן, אולי למישהו יהיה רעיון חדש איפה לחפש...

deebeebee

New member
בנזימן

לעניות דעתי קיים איש תקשורת בשם עוזי בנזימן, מוכר?

friend9

New member
2. צורות איות

חפש באתר אבותינו http://www.avotaynu.com/csi/csi-home.html תמצא Benziman, Benzeman, Bensemann ואולי עוד כמה צורות.

שרי סילבר

Active member
ברכות על הגילוי החדש! תגלית קטנה, שנקווה שתביא לתגליות גדולות!!!

למעלה