פריצת דיסק

kikona126

New member
פריצת דיסק

שלום, לפני כשבועיים, הכלב שלי סבל מפריצת דיסק. זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה לו. הייתי רוצה לדעת מה ניתן לעשות על מנת שזה לא יחזור שנית? ושאלה נוספת: בכל פעם שיש לו פריצת דיסק הכאבים שלו יותר חזקים מהפעם הקודמת, כך לדוגמה אם בפעם הקודמת הוא רק לא זז , בפעם האחרונה הוא גם צעק וילל. האם באמת כל פעם שתיהיה לו פריצת דיסק המצב יהיה יותר קשה מהפעם הקודמת? אני אשמח גם אם מישהו יסביר פה בקצרה על פריצת דיסק אצל כלבים, כגון גורמים, איזור מסויים (גב תחתון או עליון) השפעות על הכלב, סיכונים ועוד ואם יש מאמר שאפשר לקרוא בנושא אני אשמח לקישור. (גם אם זה ספר, אני אמצא)

תשובה בקצרה

הי מאיזה גזע הכלב? בן כמה הוא? כמה פעמים כבר סבל מזה? מה היה הטיפול עד עכשיו? איך היה האבחון? מה היו הסימנים? מה הרווח בין המקרים? באיזה חוליות הפריצה? בעקרון - יש שני סוגים של פריצת דיסק בכלבים: Type I and Type II. הראשון - למעשה קרע של המעטפת בתוכה יושב הדיסק וחדירה שלו לתעלת השערה, יוצרת לחץ על חוט השדרה. אופייני בעיקר בגזעים עם בעיות התפתחות סחוסים (דאקל, פקינז ועוד) השני - ללא קרע, רק בליטה של הדיסק. יכול להיות בכל גזע, יותר כרוני בהתנהגות שלו, יכול ללכת ולהחמיר. יש עוד מחלות שנראות דומה, כמו חוסר יציבות חוליות הצואר או בעיה במפרק הגולגולת, אבל זה מאד ארוך לתאר את כל זה. מה שאני מכיר מבחינת ספרות על זה באינטרנט דורש קוד גישה - ספר בשם אטינגר, האתר שלהם זה www.vetmedtext.com בהצלחה

kikona126

New member
תודה על התשובה

הכלב מסוג צ'יוואווה כבן 8, הוא סבל מזה כ- 3 פעמים, בשנה האחרונה פעמיים והפעם הראשונה לפני כשנתים שלוש (אולי אפילו יותר). האבחון האחרון היה במרפאת חירום ולמחרת אצל הוט', שניהם טענו שזה פריצת דיסק (במרפאת חירום היא בקדה ואמרה שזה למעלה, קצת מתחת לצואר), כשמגיעים הכאבים הוט' נותן לו איזה זריקה בגב התחתון לשיכוח כאבים ואחרי זה מנוחה של כ- 10 ימים, בפעם האחרונה במרפאה (שהיינו בה ביום שבת) הוט החליטה לא לתת הרגעה לכלב, היא טענה שאם היא תתן הוא כבר יחזור לקפוץ ןלרוץ באותו היום והוא צריך מנוחה (הוא היה כל כך מסכן באותו סופ"ש, לא זז לא נתן לגעת בו וצעק כל הזמן, גם כשלא זז) אני לא יודעת באיזה חוליות הפריצה, אני רק יודעת שאנחנו לא רוצים שיגיע לאותו מצב שוב (יש לציין שביום בו הוא מקבל את ההרגעה ולאחריו, וביום הכאבים אם הוא זז, הכלב גורר את רגליו האחוריות ולא מממש מרים אותן, - בדרך כלל עם דגש על רגל מסויימת והשניה בסדר). הסימנים: את הפעם בראשונה אני לא ממש זוכרת, אני רק זוכרת שהגענו לוט בגלל כאבי גב של הכלב (וזה היה בחורף), בפעם השניה הוא לא קם מהמיטה בבוקר אפילו שקראתי לו לבוא איתי לטיול, בפעם השלישית הוא ניסה לקפוץ ובזמן הקפיצה נתן צעקה ואחרי זה כל הלילה ישב עם הפנים מול הקיר ונאם על עצמו וכל מי שהתקרב, הוא ילל כל הלילה ובבוקר קמנו למשמע צרחות (אפילו שהוא שכב ולא זז). תודה על הקישור, אני אכנס לראות אם יש לי הרשאה להכנס, אם לא אני אחפש בספריה של הלימודים (אני סטודנטית לרנטגן ודימה, ככה שניראה אולי יש את זה בספריה שלנו)

בוקר טוב - המשך

מה שאת מתארת נשמע חמור. פריצת דיסק צוארית היא דבר מאד בעייתי, ואם יש חשד שזה המצב, וזה חוזר כבר 3 פעמים עם כאב כה חזק, אז צריך לשקול ניתוח. לפני הניתוח צריך לבוא שלב של אבחון מלא, שבמקרים כאלה מאד כדאי שיקרה בבית החולים בבית דגן. יש שם מומחית ומתמחה לנוירולוגיה, והם עושות עבודה מדהימה עם המקרים האלה, כולל את הניתוחים אם יש צורך. האבחון כולל מיאלוגרפיה ולפעמים גם CT והוא לא זול, אבל המצב לא משהו כמו שאת מתארת אותו. לא כדאי לחכות יותר מדי, כי לפעמים כשהמצב נהיה מאד כרוני זה לא אפשרי לנתח.

kikona126

New member
אפשרי להגיע לשם ליעוץ?

ואם כן צריך לקבוע פגישה מראש? למה הוט שלנו לא המליץ על ניתוח או בדיקה של מומחה? ראיתי ששלחת לי מסר, קיבלתי באי מייל, אבל לא קיבלתי את המסר עצמו.

ella100

New member
היי kikona126

עצה שקיבלתי בפורום מחפשי אתרים בנוגע למידע על חוקים,אולי תועיל לך- לגבי החומר שאת מחפשת ויש קוד גישה או צורך במנוי- כדאי להעזר בספריות ציבוריות. לרובן יש מנויים,כדי שאפשר יהיה להשתמש במידע מבוקש והרי לקריאה או שימוש חד פעמי-לא תעשי מנוי-הספריה,כן.

kikona126

New member
מה שנכון נכון

ביום ראשון אני באוניברסיטה אני אכנס לספריה (החדשה) שלי... יש חומר טוב באוניברסיטאות, הבעיה שאי אפשר לעשות חיפוש בחומרי הספריה באינטרנט בשבת בגלל שהאוניברסיטה לא מאשרת... בשביל האתר שקיבלתי צריך איזה קוד שאין לי (בכל מקרה אני חוזרת ואומרת תודה על האתר, אני אשמור אותו בכל מקרה). אלה, אם את מחפשת אתרים עם מאמרים, יש לי קישורים לכל מיני אתרים (באנגלית), ושם כל כתבה שדורת תשלום מסומנת, וכאלו שלא, ניתנות לפתיחה

למעלה