פריצת דיסק

raz184

New member
פריצת דיסק

שלום,
אני איש קבע כבר קרוב לשלוש שנים משרת בחיל החימוש בתור מכונאי טנקים בשיזפון.
לצערי לאחרונה התגלה לי פריצת דיסק ועוד כמה בלט דיסק בעמוד בשדרה.
הפריצה קרתה לי בסופש בבית בעת משחק כדורגל.
רציתי לדעת אם זה משנה איפה קרתה לי הפציעה כי בכל זאת אני איש צבא ומבוטח על ידי הצבא, אני רוצה לדעת מה זה אומר לגבי ההמשך שרותי בצבא ובמקצוע שלי אני עדיין הולך ועובד כמעט רגיל אבל בכל זאת אני לא רוצה להרוס לעצמי עוד יותר את הגב.
ונושא שאני ממש לא מבין בו אני רוצה לדעת אם אפשר לבקש על זה אחוזי נכות כי אני מאמין שזה נכנס בתור אובדן כושר עבודה אשמח לדעת עוד על הנושא.
תודה רבה וחג שמח לכולם.

deathcaster

New member
תגובה

כל מה שאני כותב הוא למיטב ידיעתי אז נא לא לתפוס אותי במילה.
נכות בצה"ל חייבת לענות על 2 קריטריונים:
א. בזמן השירות
ב. בגלל השירות

אתה לא עונה על קריטריון מס' ב'.
אובדן כושר עבודה זה סוגיה שביטוח לאומי עוסק בה.

sayar3

New member
כמה תשובות-

1.מקום קרות המקרה לא משנה לדעתי-משנה מה הרקע שגרם לפציעה.אם מדובר במחלה מתמשכת ותוכל לקבל אישורים רפואיים על כך-ייתכן ותוכל להגיש תביעה למשהב"ט.

2.בקש מרופא היחידה למלא טפסים רפואיים מתאימים בהם אתה טוען כי הפגיעה קרתה עקב מקצועך או התנאים הפיזיים הנדרשים לו.הרופא או רופא מקצועי שיפנו אותך אליו יחליטו באם נדרשות הקלות במקצועך-קח בחשבון שיכול להיות שיפסלו לך מקצוע בסוף תהליך אם יחליטו שאתה לא כשיר לבצע אותו.וייתכן שאתה עלול להגיע למצב שבו לא יימצא לך תקן בתפקיד אחר-אני ממליץ לך לשקול את כל ההשלכות האפשריות גם אם לא בהכרח הן יקרו.

3.אל תזניח!!!-הבריאות חשובה יותר מכל דבר אחר.בדוק את הביטוחים הרפואיים שלך אם יש לך כאלו-נצל את כל הבדיקות שתוכל על מנת לוודא כי אתה לא גורם לעצמך נזק מיותר.פריצת דיסק היא מחלה קשה וכואבת שכמעט ולא ניתן לרפא והיא מלווה אותך לאורך כל חייך.

4.דרוש חוות דעת מרופאים שונים.אם יקבעו הרופאים כי מחלתך קרתה בגין השירות ובגין מקצועך-תוכל למלא טפסים לתביעה בהכרה דרך אגף השיקום במשרד הבטחון (עושים את זה דרך משק"ית\קצינת נפגעים בפיקוד).

למעלה