פריצת דיסק

• פותח הנושא bell3
  • פורסם בתאריך

bell3

New member
פריצת דיסק

שלום, לפני כשבוע כתבתי כאן על הכאבים שהחלו לי ברגל ימין. הייתי אצל אורתופד שבדק אותי ואבחן שהרגל אכן חלשה יותר מהשמאלית ובגלל שהצילום רנטגן (עמ"ש) תקין, הוא לא יודע ממש להגיד מה הסיבה לכך, והסביר לי על אופציה של פריצת דיסק. הוא נתן לי הפנייה לCT של עמוד השדרה וכרגע אני לוקחת אתופן פעם ביום בגלל הכאבים, שהחלו גם להופיע בגב התחתון וגם בשביל לרפא את הדלקת/ או הנפיחות שכנראה יש באיזור הגב התחתון. שאלתי כרגע היא כמה זמן עלי ליטול את התרופה? הבנתי שהיא מאוד חזקה, ויש אפשרות שאני ארגיש בזכותה טוב יותר עד לתור הCT . האם כדאי לבטל את הCT במידה וארגיש טוב יותר? אני חוששת מהנזק של הקרינה, ועם זאת יודעת שעדיף לדעת מה בדיוק יש לי, על מנת לנהוג נכון בעתיד. תודה מראש על התשובות.

גב

שלום, חולשת שרירים יכולה להעיד באמת על פריצת דיסק. מאחר ולא בדקתי אותך קשה לי לחוות דיעה. ה CT נועד כדי לאמוד את היקף ההפרעה המכאנית בה חושד האורטופד. ה CT כמובן לא ישנה את הכאבים והוא נועד בעיקר לצורך תמונת מצב לגבי המשך הטיפול והאפשרויות. חולשת שרירים שמתקדמת או הפרעה נוירולוגית אחרת עשויים להיות אינדיקציה לניתוח. הטיפול שהוחל מקובל ועשוי בהחלט לשפר את מצבך ואפילו לסיים את התקף הכאבים. בברכה,

בל שלום רב...

התרחיש שאת מתארת תואם דרך טיפול קונבנציונלית בפריצת דיסק . פריצת דיסק ברמה כזו שמחלישה את רגלך וניכר ירידה בכוח גס מעידה שקיים לחץ עצבי . הכדורים לא מטפלים בסיבה אלא בסימפטום ולכן הם טובים רק להקלה לטווח קצר על הסבל שבכאב. לטווח רחוק הכדורים הנ"ל גורמים לנזק הקפי . כאבים אקוטיים של פריצת דיסק יכולים להמשך חודשים (תלוי בחומרת הפריצה) וכמובן שכל מקרה לגופו. CT זה משהו שלא עושים כל יום ולמרות סיכוני הקרינה אבחנת CT למצבך תתן לרופא שלך גם אינדיקאציה מדויקת לגבי אופי הפריצה וגם אסמכתא למצבך הרפואי במידה ותזדקקי לימי מחלה וכו' ... מכיוון שלפריצת דיסק יש אופי של כאב כרוני אך גם התקפי את עלולה להרגיש יותר טוב מתישהו אך גם הרבה יותר רע מתישהו ולכן מומלץ לעשות בדיקת דימות כמו CT לפחות פעם אחת על מנת לקבל תמונת מצב . מאחל לך רפואה שלמה ו-"ברוך " בואך אל מועדון פריצות הדיסק... "טיל"

bell3

New member
תודה לכם, שאלה נוספת->

לכמה זמן עלי לקחת את הכדורים האלו? כיוון והם כ"כ חזקים אני חוששת להגזים איתם. כרגע, אני מניחה שבזכותם, אין לי כאבים כמו קודם, רק הרגל חלשה וקשה לי ללכת ואם אני חייבת ללכת (כמו מהתחנת אוטובוס לבית שזו משימה קשה כרגע) אז מתחילים לי כאבים עמומים והרגשת לחץ והרדמות לאורך כל הרגל. תודה לכם על התשובות.

תשובה מניסיון אישי

היי בל מכיוון שאני סובל מכמה פריצות דיסק יצא לי לא פעם לקחת כדורי נוגדי דלקת וכאב לתקופות של חודשיים שלושה על מנת לעבור את מסוכת הכאב האקוטי וכדי להמשיך לתפקד ולעבוד עם הכאבים . בדרך כלל טיפול שמרני באטופן ,סלקוקס ושאר נוגדי דלקת מקהה את הכאב אך לא פותר אותך מהסימפטומים העצביים שלעניות דעתי מציקים אף יותר . שלוקחים כדורים נוגדי דלקת יש להם השפעה מצטברת ובשל השפעתן המיטבית על ההליך הדלקתי אז גם ברמה הפסיכולוגית יש איזה שיפור חיובי בהתמודדות עם הכאב הקיים . עליך לזכור שהכדורים מטפלים בסימפטום ולא בסיבה לכאב ועליך להמנע ככל האפשר מישיבה ממושכת ומפעולות מונוטוניות המפעילות לחץ על חוט השדרה. דעי לך שההשפעות של הכדורים הללו לאורך זמן עלולות להיות הרסניות יותר על הגוף מאשר חשיפה חד פעמית לקרינה . ולכן ככל שמשך הזמן בו תזדקקי להן יתקצר הרי זה רק לטובתך . לאחר תקופה של חודשיים שלושה (במקרה הטוב) ובהתאם לרמת הפריצה את אמורה לעבור משלב הכאב האקוטי אל שלב הכאב הכרוני שהוא נסבל יותר ובו כבר ניתן להתחיל לעשות פיזיוטרפיה ופעילות ספורט מתונה לחיזוק הגב. במידה והפריצה שלך היא קלה מאוד את עלולה למצוא את עצמך תוך 3 חודשים כמעט ונטולת כאבים . הדבר הכי חשוב שצריך להנחות אותך כרגע זה לא לבצע שום פעולה שעלולה להחמיר את מצבך . שלב הכאב האקוטי הוא שלב שבו כל לחץ ולא הקטן ביותר על הגב יגרום לנסיקה של הכאבים . רפואה שלמה טיל

למעלה