פריצת דיסק וטווינה

פריצת דיסק וטווינה

שלום רב אני סובל מפריצת דיסק ובלט עד כדי שאיני יכול להתיישר. בשיחה עםחברים נאמר לי כי ניתן להעזר במסג´ טוויה ויוגה. אבש את חוות דעתכם וכן את המלצותיכם למטפלים באזור חיפה והצפון. בתודה מראש.

אני לא מתמצאת בשני הטיפולים הנ"ל

ולא מכירה מטפלים טובים בתחום , אבל אני יודעת שכירופרקטיקה עוזרת מאוד,וכן דיקור ( אם כי בדיקור לוקח די הרבה זמן עד לקבלת תוצאות) נסה לברר דרך קופ"ח על מטפלים בתחום שתבחר. הרבה בריאות יעל

אישית, אני נזהרת עם כירופרקטורים

אוסטיאופתיה היא מקצוע עדין יותר שעובד גם הוא על השלד. פריצת דיסק היא תקלה חמורה בעמוד השידרה. יש מטפלים רבים שלא לוקחים סיכון. בעיקרון אתה מחפש מטפל שעוסק בטיפול גופני. רצוי בשילוב ריפוי דרך תנועה (לחיזוק שרירי הבטן). מקצועות תירפויטיים בתנועה הם: שיטת אלכסנדר, פלדנקרייז עם יוגה תיזהר!!! לך רק למי שממש מתמחה בטיפול בבעיות... בכלל עם פריצת דיסק לך לאנשים מיומנים מאוד כי זה מצב שקל להחמירו.... אגב, כדאי גם לבדוק מהו המצב הממשי בגב. האם גרעין הדיסק רק זז ולוחץ או שמא הוא פרץ לגמרי. חשוב לזכור, שלגוף יש נטיה לטפל מיידית בשינויים מסוג זה ע"י כיווץ שרירים ורצועות באיזור ולאורך זמן - ע"י הסתיידות וספיגה של מה שמיותר... פריצת דיסק היא מצב אקוטי / חריף אחרי שנתיים, 3 או 5 שנים, יש בגוף רק את הנזקים שלא טופלו זהו טיפול אחר לגמרי. בפריצת דיסק יש מצב זמני של אי יציבות הדיסק. אחרי תקופה ארוכה, הגוף מקבע מצב של מינימום כאב והופך אותו לקבוע. עם טיפול נאות ניתן לשקם את הגב כבר במצבו האקוטי ניתן לשקם גם מצבים כרוניים בכל מקרה, יש לחזק את שרירי הבטן כי שרירי הבטן הם אלו ששומרים על עמוד השדרה במקום יש לשפר את היציבה כי היציבה אחראית על חלוקת עומס נכונה על המפרקים ויש לשפר את הגמישות כי חוסר גמישות גורם לעומסים לא נכונים על הגב מפתיע אבל יש גם רפלקסולוגים שיכולים לסייע מקווה שלא פיספסתי כלום

אניהייתי נזהר מעצה לא רצינית

נאוה שלום כיון שנראה לי שאת לא בדיוק מכירה את מקצוע הכירופרקטיקה, לפניך כמה עובדות: הכירופרקטיקה היא המקצוע הרפואי השלישי בגודלו בעולם המערבי לאחר הרפואה הקונבנציומאלית ורפואת השיניים. הכירופרקטיקה בארץ מוכרת על ידי משרד הבריאות ומשולבת כיום בכל בתי החולים הגדולים, בקופות החולים ובצה"ל. בישראל פועלים כיום מעל 60 כירופרקטורום החברים באיגוד הישראלי לכירופרקטיקה ובעלי תעודת הכרה ממשרד הבריאות. לימודי כירופרקטיקה נמשכים 7 שנים אקדמאיות והאוניברסיטאות כפופות לסטנדרטים מחמירים של המועצה להשכלה גבוהה בארה"ב ובאירופה. הבסיס לטיפול הוא המניפולציה- פעולה בה משחרר הכירופרקטור את החוליה ומחזירה לתפקוד מלא. המניפולציה היא מיומנות הנרכשת במשך שנים של לימוד ותירגול שבמהלכן נרכש ידע רחב על כל חוליה וחוליה בעמוד השדרה. הטיפול הוא בטוח ביותר וללא תופעות לוואי. לסיום אשמח לארח אותך במרפאה על מנת להסיר את מחסום הפחד... בברכה, ד"ר געש יובל כירופרקט מרכז:רמת-גן צפון:קיבוץ יגור

suribeila

New member
שלום יעקב

אני פרצתי דיסק בצוואר לפני 3 שנים. החיים משתנים, וצריך ללמוד את הנושא. המון דברים יכולים לעזור להמון אנשים, קשה לי להגיד לך מה יעזור לך. תתחיל לחפש (ותגלה המון דברים נפלאים בדרך, אני בטוחה, זה מה שקרה לי) עיצה ראשונה, תזהר מהבטחות של קסמים. דיסק שנפרץ, לא נפרץ סתם, אלא אם כן קרתה איזו תאונה. בדרך כלל - תוצר של אורח חיים לא נכון. כיורפרקטים יכולים להקל את הכאב לזמן קצוב, אבל לא פותרים את הבעיה האמיתית. ואני חושבת שטיפול חיצוני כזה גם מרגיל את הגוף להתעצל. אני עושה יוגה, ובינתיים זה הדבר היחיד שעזר לי, אבל יוגה היא סכין חדה מאוד, וצריך להשתמש בה בזהירות. יש מקומות שעושים יוגה טיפולית, אחד על אחד, בוחנים את הבעיה שלך ספציפית, ונותנים לך הנחיות מאוד אישיות. במצבך, לא כדאי ללכת לסתם קורס יוגה, זה יכול להחמיר את המצב. בכל מקרה, מה שלי עזר הכי הרבה, ואני לא מכירה אותך, אז אני לא יודעת אם זה רלוונטי, זה לקבל את זה שיש לי בעיה, ולהפסיק לרחם על עצמי. כי החיים משתנים אחרי דבר כזה. צריך ללמוד לקבל את הכאב כמנגנון חיוני של הגוף, שנועד להגיד לך משהו. בכל מקרה, בהצלחה עם ההתמודדות.

מאוד יכול לעזור...

שלום יעקב. אכן טווינה מאוד יכול לעזור במרה כמו שלך. אני חייבת להודות שאני מתמצאת הרבה יותר בשיאצו שגם הוא יעיל מאוד (!) במקרים שכאלה. דבר חשוב הוא שתבדוק מי המטפל. מציעה לך מטפל עם מספיק ניסיון בתחום. בהצלחה.

למעלה