פריצות דרך

אבי 122

New member
פריצות דרך

בעבר הייתי בעלים ומנהל של חברה גדולה- בתחום האופנה. אחד הדברים שמאפיינים אותי בכל הפעילות שאני עושה זה חיפוש דרך מתמיד- לייעול תהליכים. אני מה שנקרא "ממציאן סידרתי" יש לי המצאות בתחומים רבים מאוד. אחד הדברים שהתנסיתי בהם היית התנגדות "אוטומטית" לדברים חדשים. בתקופה שבה הייתי מנהל חברה, הייתי משתמש בסמכותי כמנהל כדי לכפות את דעתי לצורך הכנסת שיטות עבודה חדשות. בשלב ראשון- היית התנגדות, בשלב שני היית התפעלות מפשטות ויעילות הרעיונות שאני העליתי. הבעיה הקשה היא להכניס רעיונות חדשים-במקום שאין לי סמכות ניהולית. לפני כ 20 שנה , השתתפתי בקורס "פריצות דרך" של חברת לנדמרק- חברה אמריקאית. אחד הדברים שלמדתי שם זה שלבני אדם יש קושי לקדם עצמם מעבר לרמה מסוימת, בגלל התנגדות פנימית- שקימת בתוכם. כשסיפרתי בפורום שעוסק ב אוסידי, כי פיתחתי שיטה שעזרה לי לצאת מאוסידי- שנחשב ע"י הרבה אנשי מקצוע כבעיה כרונית ניתקלתי בתגובות שלפעמים היו מעליבות. האם אתם מכירים את הנושא הזה ואיך לדעתכם אפשר לפעול כדי כדי לעקוף התנגדויות ? אשמח לדעת מה דעתכם בעניין זה. יום טוב אבי

אמא שלי מספרת על המורה של פרויד

שעל ערש דווי התוודה בפני פרויד. ניטש ביניהם ויכוח מר. פרויד טען שגם גברים יכולים להיות ____ (נדמה לי שהסיטריים), והמורה טען שלא, רק נשים. על ערש דווי המורה התוודה בפני פרויד שהוא עצמו היה כזה. והמסקנה - לא היתי בונה על העובדות שהן מדויקות - שמי שמתנגד הכי נחרץ אלינו, כנראה בסתר ליבו נמשך למה שאנחנו מציעים. אחרת למה הוא טורח? למה הוא מגיב? מה אכפת לו? נתקלתי בזה מעוד כוונים. מי שבאמת לא מתעניין - טורק את הטלפון. מי שכן מתעניין - עשוי להתווכח שעות. לפעמים בתוקפנות. התוקפנות מופנית בעצם כלפי המשיכה הפנימית שלו לרעיון. נמה בשנתה תכעס עלי וודאי על הניתוח הזה - והוא בטח לא נכון תמיד - אבל כך אני רואה את הדברים, באופן כללי. אז קודם כל, זה נותן לנו קצת אמפטיה. למי שמגיב בצורה מעליבה. זה לא אישי כלפיך. ומשם גם אפשר לנסות לשכנע - בלי להתגונן ובלי לתקוף חזרה. למעשה לדעתי אפשר פשוט להתעלם מהפן התוקפני בביקורות. להתייחס אליהן עניינית. ובנוסף, במקרים כאלה - שמוכרים לי אישית, כמובן - אני משננת לעצמי בראש את המשפט "הכלבים נובחים, והשיירה עוברת". זה לא משנה אם הרוב משמיצים. אם תמצא אחד שמתעניין - זו התחלה טובה. בהצלחה

Edna Maimon

New member
התנגדויות

אבי שלום, אהבתי את הנושא שהעלית. גם אני עברתי תהליך דומה כשהעלתי את נושא הקו'אצ'ינג בפני אנשים שלא שמעו עליו, או את ה-NLP - שזו שיטה מדהימה לשינוי. אותם אנשים העדיפו להשאר במצב התקוע שלהם, ובלבד שלא יודו שקיים פתרון לתקיעות שלהם. ההסבר הסוביקטיבי שלי הוא שאנשים רבים חוששים מלצאת מאיזור הנוחות, שיצטרכו לשנות, וגם חוששים מלהודות שיש מישהו שיודע יותר מהם בתחום ספציפי וכו', או אמונה כלשהי שיש להם שה"ממציאים" הם אנשים הרחוקים מהם, אנשים שלמדו המון המון שנים ויש להם הרבה הרבה תארים, והם מוכרים בעולם. אהבתי את התגובה של סאלי, ואת הסיכום: זה לא אישי כלפיך. זה משהו שלהם בלבד. הם משליכים אותו עליך מתוך בורות. ולכן, כפי שסאלי סיכמה: "הכלבים נובחים והשיירה עוברת". אם אתה באמת מאמין שמצאת פתרון, מדוע ללכת לאנשים ספציפיים אלה? פשוט: תעשה. בהצלחה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך מתקדמים

אני חושבת על הנושא שלך דרך המילה עקיפת התנגדויות. רוב הפעמים בחיים אין לנו סמכות כדי להביא את דעתנו. ברוב המקרים גם אם יש לנו סמכות, זו לא הדרך הטובה לשכנע אנשים. אני מזמינה את היצירתיות שלך לכיוון אחר. מה לדעתך יאפשר לאנשים להקשיב לדרך שלך? באיזה אופן יצירתי תוכל לפנות אליהם? אנשים לא מתנגדים כדי להתנגד. הם מתנגדים כי הרעיון הוצג להם בצורה מאיימת או לא מזמינה, או כי הם לא מבינים אותו. מה יאפשר לאנשים להקשיב לך? איך תוכל להנמיך את חומות חוסר האמון? עבורי למשל, זה יהיה כרוך בלדעת יותר על הרעיון שלך, כך שאבין מה הוא תורם, אם הוא מעשי או לא וכו׳. אם הייתי מישהו מהתחום שלך, היייתי רוצה לדעת כיצד יועיל לי לעזור לך למשל. כיצד אפשר ליצור win-win?

אבי 122

New member
תודה למגיבות

תגובתכן למדתי כמה דברים - וגם הרגתי השתפרה. תודה אבי

אבי 122

New member
אני חושב

שכדאי לי, לפתוח עכשיו, תיק במע"מ ומס הכנסה. משום מה- אני משתהה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לכל השהייה יש סיבה

היכן אתה מרגיש את ההיסוס? מה לא שלם בהחלטה?

דעתי הכנה לגבי מה שעורר את האנטגוניזם

ה לא עצם העובדה שעלית על שיטה חדשה להפטר מ OCD מעוררת אטנגוניזם. בי זה עורר הערכה כי אני לא מאמינה בהגמוניה של הרפואה הממסדית וכן מאמינה בכוחו של כל אדם להתגבר על כל מכשול – והפרעת הקשב שלי – וציוני המעולים, הם דוגמא מובהקת לכך. הבעיה היא שבחרת לא לשתף אף אחד בידע שלך אלא לעשות ממנו כסף. בכך בחרת לבדל את עצמך מקבוצה של אנשים בשני פורומים – הפרעות חרדה ו OCD, אנשים שנאבקים בהתמודדות יום יומית, ועושים כל מאמץ לקבל טיפים חדשים או שיטות חדשות ולבטח הוציאו לא מעט כספים ואתה בא ומספר להם שאם הם רוצים לזכות באורה של השיטה שלך, שכמובן לא נבדקה מחקרית ומסתורית מאד, הם צריכים לשלם לך כסף. מאמנים רבים, פסיכולוגים ואנשי מקצוע, בוחרים לשתף את הקהל הרחב בחינם אין כסף בטעימה מן השיטות שלהם. אפילו פה בפורום ישנם מאמנים שמפרסמים דגימות של טיפים ושיטות לקהל הרחב, בכדי שזה יוכל לעמוד על כנות ואמינות הטכניקות שהם מציעים. זו הדרך היחידה ואין בלתה. לשתף את הקהל, לאפשר לו להתנסות ולא להתבדל ממנו בהתנשאות של "יש לי קלף ואני מחזיק אותו צמוד לחזה ותשלמו לי כסף כדי לזכות להכפף לאורו הטהור והאלמותי של הקלף שלי".

למעלה