פריסת שאלה

פריסת שאלה

עשיתי פריסת שאלה מעוניינת לשמוע את חוות דעתכם ואיך אתם הייתי מפרשים: האם הוא רוצה אותה? האם= אס המטות הוא 10 מטבעות רוצה= נער הגביעים אותה= 4 מטבעות סיכום= 8 חרבות זה מה שאני מבינה מהפריסה: האם - אס המטות מפרגן כאן לרעיון של "האם". ויש בו קריאה ליוזמה ולפעולה. הוא - 10 מטבעות מייצג את הבחור ונראה שהבחור אופטימלי לזוגיות עם הבחורה רוצה - נער הגביעים יכול להביע קושי בהבעת הרגשות מצידו. אותה - 4 מטבעות. היא מרגישה חסרת בטחון. נצמדת לקיים מפחד לאבד את הבחור ולכן לא עושה צעד (זה משהו שהיא סיפרה עוד לפני הפריסה) סיכום - 8 חרבות. היא יכולה להשיג אותו אבל כובלת את עצמה עם הפחדים מ 4 מטבעות. כקוראת הייתי מייעצת לה לשחרר את ההצמדות שמאפיינת את 4 טבעות. להעיז וליזום ולצאת לפעולה (אס המטות) כי הבחור מצויין עבורה (10 מטבעות) רק פשוט מתקשה להביע את עצמו צורה טובה. אני ממש חדשה בכל העניין. אשמח להארות. תודה לכם.

אשמח לדעתכם בנוגע לפריסת השאלה

זו הפעם הראשונה שאני עושה כזו פריסה, אשמח להארות. תודה.

כמה את יודעת על הקשר?

השאלה לא יושבת טוב, קצת מבלבלת.... האם, אס המטות = השאלה נשאלת ממקום של נושא חדש, מלהיב או יצרי, שעלה בחייה של השואלת הוא, 10 המטבעות = הוא נמצא בתוך מסגרת כלשהי? רואים אותו עסוק בשגרה קיימת. יכול להיות שיש לו מישהי. רוצה, נער הגביעים = הוא לא בדיוק סגור על מה שהוא רוצה, הוא מבולבל, למרות שיש כאן גם רגשות רומנטיים בלתי מבוטלים. יתכן כי יפול לפאסיביות. "אותה", 4 המטבעות = אני מתקשה להיות סגור על מי העמדה אמורה לדבר. הייתי מפרש את זה כגישתו כלפיה, שכן מבחינה דקדוקית מדובר ביידוע המבדיל את הרצון ספציפית אל השואלת. הייתי מפרש זאת כהמנעות מצידו מלפעול לכיוונה של השואלת עקב פחד לאבד את אחיזתו במה שיש לו כעת. מסכם, 8 חרבות = הוא מרגיש מוגבל ואינו יכול לקדם את העניין ועל כן הכל עשוי להתקע

היי, אז ככה:

אני יודעת שהם בקשר של ידידות לא מעכשיו. היא רוצה אותו וחוששת לפעול כי מפחדת לאבד את מה שקיים (ציטוט שלה) ומתאים ל4 מטבעות. לכן ייחסתי קלף זה אליה מה עוד שהמילה "אותה" בעיני מייצגת את העמדה שלה, כפי שהמילה "הוא" מייצגת אותו. ויותר מכך אני חושבת שהמילה "הוא" מייצגת אותו מתוך נקודת ההתיחסות אליה במובן הזה של התאמה עבורה. הוא לא נמצא בתוך מסגרת ואני מתרשמת שהוא מופנם רגשית ולכן דברים לא זזים. זה כנראה נכון לגבי שניהם אגב. גם עליה אנחנו יודעים שהיא מאוהבת בו אבל לא אומרת לו מתוך פחד. כך ש8 חרבות יכול לשקף אותה ויכול לשקף גם אותו. אני דווקא לקחתי את קלף הסיכום אל העמדה שלה כי אז מעצם הידיעה של "מה תוקע לי את הקשר" היא תבחר להניע את העניינים. מה אתה אומר? << רק לעדכן, אחרי הפריסה הזו עשיתי פריסת SOS בשאלה: מה הפוטנציאל שלהם להכנס לקשר זוגי בחודשיים הקרובים? תשובה: אס המטות. מה שנקרא - חיובי חזק! חוסם/תומך - השוטה חוסם/תומך - 3 מטבעות ששניהם תומכים. ו 3 מטבעות גם מדבר על התקדמות של צעד. מה דעתך?

בגלל זה חשוב לתת רקע

10 המטבעות קלף של קשרים בעלי איכות אפלטונית, ונראה שהבחור דיי התרגל לאיכות הזו של הקשר. הביישנות הרומנטית שלו משתקפת בנער הגביעים (לא מנוסה באהבה) קלף הסיכום מתייחס יותר אליו, שכן השאלה מדברת עליו הפוטנציאל הזוגי בפריסה השנייה חזק, אם היא תוותר על הפחדים (השוטה) ותדחוף את העניין קדימה (אס המטות). הוא מאוד מעריך אותה (3 המטבעות)....

שאלות:

10 מטבעות מייצג איכות אפלטונית מכייון שקיים בו המימד של האושר שהוא "נקי" על פני דגש יצרי ? אנא, זקוקה להסבר... או קי, עכשיו אני מבינה איך קלף הסיכום מתחבר אל העמדה שלו ולא לשלה. הפרשנות שלך לפריסת הSOS מרגישה לי מדוייקת ומהדהדת נפלא. תודה :)

לא יודע כמה אושר יש ב-10 המטבעות...

כרוב קלפי המטבעות יש פה התעסקות בנושאים חומריים יותר, ענייני נוחיות. אושר זה עניין רגשי יותר (גביעים), יצרים הם אימפולסים פנימיים יותר (אש - מטות). אפשר גם לקבל את תחושת האפלטוניות מהאיור של הקלף - ראי את דמות הגבר העומד על המשמר (עובד) ברקע, מדבר עם האישה... לא נראים מאוד דלוקים אחד על השני מבחינה רומנטית
במיוחד בהשוואה לאיור של 10 הגביעים

חחח וואלה צודק (-: אבל,

יחד עם זאת, היות ואני לומדת לבד (חחח אני טרייה נורא = 4 ימים) האתר של שגיא הפך להיות לי לדף בית :) אשר הזין אותי באופן נפלא וכך הוא מתייחס לקלף זה. אגב, אם זו היתה פריסה של עבר הווה עתיד בשאלה של: "האם הוא רוצה אותה" עדיין הקלף היה מקבל מבחינתך את אותה המשמעות? אני תוהה לגבי הפריסה הזו בה עלה הקלף הזה. לי הרגיש שהקלף בא לומר שהבחור אכן מתאים לזו שביקשה את הפריסה. או אם תרצה אז ברוח הקלף "השקעה טובה" עם פוטנציאל לטווח ארוך
לעומת זאת, אתה רואה בקלף אישור ליחסי ידידות אפלטונים. יכול להיות ששנינו צודקים כי האינפ' לא סותרת. ובכל זאת איך יודעים שלא מפספסים?

לדעתי הפירוש של שגיא קצת אופטימי

לפי מה שראיתי בפריסות שעשיתי עד כה לא היה עושר או אושר מיוחד. דווקא הקלף יצא לי בפריסה של החודש הנוכחי, ודיי התאכזבתי ממנו
כל המטבעות הללו בחזית מבלבלים את הפירוש, הקורא עוד עשוי לחשוב שהוא הולך להתעשר עם כל המטבעות הללו
אגב לא אמרתי שהבחור בהכרח לא יהיה מעוניין בזוגיות, פשוט שהוא התרגל לאפלטוניות שהייתה עד כה, ואינו מתכנן הרבה מעבר בשלב זה. נער הגביעים דווקא מראה שיש רגש מסויים מתחת לזה ולכן הפוטנציאל בפריסה השנייה. 10 המטבעות גם משקף את אריכות הקשר ביניהם.

sagie.m

New member
צריך לקחת בחשבון גם את הנומרולוגיה של הקלף

לכאורה זה קצת "מוזר" שדווקא על קלף זה יש מחלוקות, כי הרי דווקא במקרה זה, של קלף 10 מטבעות, יש קונסנזוס ברור לגבי האופטימיות של הקלף. אבל... נתנאל צודק ואפילו קלף כזה יכול להיות מאכזב ובמקרים רבים האושר והעושר שהקלף "מבטיח" מאחרים לבוא. השאלה מדוע ומתי נפגוש המקרים האלו. ובכן, לדעתי, מה שצריך לקחת בחשבון הוא גם את הנומרולוגיה של הקלף. הספרה 10 מתייחסת לשלמות שאנו צריכים לחוות בחיינו, אולם שלמות זו, במקרה של קלף 10 מטבעות, הנה תוצאה של תהליך ארוך ולפעמים אפילו איטי. עכשיו השאלה היא האם נושא הקריאה תואם את הקצב ואת התהליך הארוך שהקלף מדבר אליו. אם לא – הרי שדרך ארוכה עוד לפני השואל. כך לדוגמא אם נשאלת שאלה העוסקת בזוגיות, והשואל נמצא בקשר זוגי זמן רב. קשר שצומח ומתפתח, הרי שהקלף מראה שהוא נמצא במקום בו הוא כבר הגיע (או עומד להגיע) לחלקת האלוהים הקטנה. אולם, אם מדובר בזוגיות טרייה, והשואל יוצא עם אותה בת הזוג בסך הכול חודש, הרי שהפוטנציאל בהחלט קיים, השואל בשל לקשר ויש את כל הכלים להביא את הזוגיות ליידי מימוש בשלב מאוחר יותר, אולם זה לא חייב לקרות עכשיו. מה שעכשיו הוא צריך לעשות זה לעבוד קשה ולהיות מוכן לתהליך שלפעמים יכול להיות ארוך שבסופו הוא יוכל לזכות בעשרה מטבעות המיוחלים. שגיא

תודה שגיא על האינפורמציה הנוספת. קלף זה עלה

בפריסה שהכנסתי במעלה השרשור הזה. הרקע הוא בחורה שמאוהבת בידיד שלה ורוצה לדעת אם זה הדדי. מפחדת לעשות צעד כדי לא להפסיד את מה שקיים כרגע. <נתנאל העלה אפשרות שהבחור כבר נמצא במסגרת (10 המטבעות) ואני לצערי הייתי נמהרת ואמרתי שלא <סליחה נתנאל :) > ורק היום קלטתי שזה שהיא לא ציינה זאת בפניי לא אומר שזה לא כך... איך היית אתה מתייחס לקלף ולפריסה? תודה ויום נעים, :)

היי נתנאל ../images/Emo79.gif

כתבת שהשאלה לא יושבת טוב, מבלבלת... רציתי לשאול, איך אתה היית מנסח את השאלה? תודה ויום נעים :)

העיצוב ה"סטנדרטי" הוא

האם / X / רוצה / את Y ? אבל השאלה מה זה "רוצה" - קצת מעורפל, סובייקטיבי הייתי שואל: האם / X / יהיה מעוניין / בזוגיות רומנטית / עם Y ? או מה / הפוטנציאל / של Y / להכנס לזוגיות רומנטית / עם X ? לחילופין, אני אוהב את פריסת משולשי האהבה שיצרתי, המאפשרת לקבל מושג לגבי המוכנות הזוגית בין השניים. הפריסה מציעה שלוש קלפים על כל צד: צד א': תשוקה / אינטימיות / מחויבות צד ב': תשוקה / אינטימיות / מחויבות מבוסס על טכניקה מאוד מעניינת מתחום הפסיכולוגיה שהומצאה על ידי רוברט סטרנברג (ראו כאן תחת כותרת אהבה בפסיכולוגיה)

הו, איזו פריסה מקסימה ../images/Emo24.gif אז ניסיתי אותה:

על הזוג ממקודם (למרות שלא נהוג אבל לטובת ההתנסות כדי לראות האם אני עובדת נכון עם הפריסה): הבחורה: תשוקה: 6 חרבות מחוייבות: אס המטות אינטימיות אביר המטבעות. הבחורה בהחלט מעוניינת בבחור לטובת קשר רציני - אס המטות מביע כאן רצינות יתרה לדעתי. מבחינה אינטימית היא מאוד מעוניינת בקירבה אבל מחכה ככל הנראה שהוא יעשה את הצעד הראשון. התשוקה כאן מגיבה לדעתי לעניין ההמתנה או אולי באה לומר שהבחורה מעוניינת בו לאו דווקא ממניעים יצריים. הבחור: תשוקה: 2 חרבות מחוייבות: צדק אינטימיות: מלכת המטות. נראה שהבחור נמשך אליה אבל לא מעיז לעשות את הצעד ונמצא בסוג של מלחמה פנימית. אווווו שזו חברות אלפטונית <איך יודעים?> לדעתי צדק מחזק כאן נושא של מסגרת. הייתי הולכת על זה שהוא נשוי ולכן עולה כאן צדק. מלכת המטות לוקחת אותי למקום של מעוניין אבל "המעמד מחייב" ולכן לא.... מה דעתך על הפריסה? איך אתה מבין את הדברים? לגבי ניסוח פריסת שאלה:: מה/ הפוטנציאל / של Y/ להכנס לזוגיות רומנטית / עם X (לטובת העניין הבחורה) רציתי לשאול האם הקלף X מייצג את הבחורה עצמה או את הדרך שY תופס אותה? ואגב, מהי תשובה חיובית עבור קלף ה"מה"? מה אני רוצה להבין מהעמדה הזו? המון תודה

תוצאה מעניינת ../images/Emo13.gif

הבחורה: תשוקה = 6 החרבות מחוייבות = אס המטות אינטימיות = אביר המטבעות אוך, נראה לי שהיא מבואסת להיות לבד ומתוך התסכול מחפשת את הקשר הרומנטי עם הבחור (תשוקה 6 החרבות) בכל זאת היא מוכנה לקפוץ לדרך החדשה הזו איתו בהתלהבות לא קטנה (מחוייבות אס המטות) מבחינת אינטימיות רואים אותה בתכנון זהיר לפתח את העניין. היא מחכה לראות כיצד יגיב לפני שתסגור את העסקה. הבחור: תשוקה: 2 החרבות מחוייבות: צדק אינטימיות: מלכת המטות הוא מפוצל מבחינת התשוקה שלו אליה, אולי מרוב מחשבות אינו יכול להגיע להחלטה אם הוא חושק בה ועד כמה (מתוסבך?
) לכן מהבחינה הזו הוא דיי פאסיבי ונותן לדברים לזרום מאליהם צדקנות בעמדה של מחויבות זה בעייה. נראה לי שאינו מרגיש שמחוייבות עם הבחורה זה משהו שיהיה הוגן? גם לי נראה שיש משהו מעבר בעניין הזה.... יש סוג של התחשבנות מבחינת אינטימיות הוא מאוד נהנה מהקשר האינטימי ביניהם, אולי עד כדי כך שיהיה מוכן גם להכנס לזוגיות רומנטית. בכל אופן הצד שלו מאוד חצוי לגבי עמדת "מה", בדרך כלל אני נמנע מלהוציא קלף בעמדה זו. הקלף פשוט מראה את המקום ממנו נשאלת השאלה, המצב ברקע לשאלה. לשאלתך השניה בדרך כלל מתייחסים לעמדת Y כמתאר את הבחורה Y בעניין. בשאלה הייתי שם את הבחורה כ-Y שכן אנחנו רוצים לראות מה הפוטנציאל *שלה* להביא לזוגיות עם הבחור ולא להיפך....

חחח יוצא שהגנטיקה משתוללת Y לבחורה X לבחור

אם אני מבינה נכון עמדה Y (נניח) תתאר כאן את הבחורה בעניין זה של שותפות זוגית פוטנציאלית. אבל, האם עמדה X מייצגת את עמדת הבחור עצמו ביחס לשותפות זו? או שהעמדה מתארת אותה ביחס אליו. כלומר הדרך שהיא מתנהלת כלפיו. דוגמא: אם זכור לך היתה בפריסה הראשונית שעשיתי היתה דילמה אם 4 מטבעות (היה בעמדה של המילה "אותה") מייצג אותה עצמה מבחינת ההתנהלות שלה או שמא מייצגת את הדרך שלו לנהוג ביחס אליה (פחד לאבד את הקיים וכו'). אנא ביאורך
ותגיד, אז מה אני עושה למשל עם השאלה הקודמת? הבחורה רוצה לדעת מה הפוטנציאל שלה איתו: אני מסבירה לה את הצד שלה. סבבה. אני מסבירה שהוא חצוי. סבבה. אבל בשורה התחתונה לאן זה הולך? בפריסת SOS מקבלים תשובה של כן/לא. בכל מיני פריסות יש קלף סיכום שמראה לאן זה הולך. או עיצה של מה לעשות כדי לקדם את העניינים. הפריסה הזו מקסימה כי היא יכולה להסביר ממש יפה את מה שהבחורה חווה במציאות אבל אני מוצאת כאן חיזוק למה שאנחנו כבר יודעים אבל מה אני יכולה לחדש לה כאן בעניין של הפוטנציאל? היא מתה לעשות צעד ומשתוקקת לדעת אם הוא בעניין שלה כדי להעיז לקדם עניינים. מה היית מייעץ לה? סליחה על ריבוי השאלות וימבה תודה :)

../images/Emo8.gif תשמעי זה תלוי בה

יתכן שיש כאן עניין של צדק אם הוא בזוגיות, ואז זה האחריות שלה בלבד לעשות את ההחלטה (ולשלם בהתאם בהמשך) פריסת ה-SOS מראה שהיא יכולה להשפיע עליו ולהביא אותו לעניין רומנטי (אם כי אס המטות מאוד התחלתי לא יודע לאן זה ילך משם?) לגבי XY, העמדה X אמורה לתאר את הגישה הפוטנציאלית שלו לרעיון הזוגיות הרומנטית ביניהם. בפריסה הקודמת ה"אותה" קצת בילבל אותי. צריך לראות איך "אותה"/"אותו" מתיישם בקריאות נוספות, יתכן שגישתי הייתה מוטעית... אני לא סגור על זה

למעלה