פריסת ריצוף

בניהו2000

New member
פריסת ריצוף

בשעה טובה אנחנו עומדים לקראת ריצוף.
המעצבת הכינה תוכנית פריסת ריצוף, ורציתי לשאול שתי שאלות:
1. לגבי כיוון הנחת האריח בחלל הציבורי סלון-פינת אוכל (ומטבח).
קנינו אריח בגודל 50*100. האם כדאי להניח לאורך או לרוחב?
לרוחב - הכוונה שהחלק הרחב 100 ס"מ מונח במקביל לויטרינה, והחלק הצר 50 בניצב לויטרינה.
2. אופן הנחת ריצוף דמוי פרקט במקלחות. באיזה אופן עושים דירוג בפרקט - בחצי? בשליש? במספר מדרגות? או שאין כללים קבועים...

הרבה תודה..
 

מירי172

New member
ממליצה לך בחום

לסמוך על המעצבת ששכרתם,
כמות התשובות שתקבלי כאן רק יבלבל אותך יותר,
תפקידה של המעצבת הוא להכיר אתכם ואת החלל שלכם, ואני מאמינה שהיא תעשה את המיטב בשבילכם.
 
דעתי (לא מעצבת)

1. לרוחב
2. אני הייתי עושה במספר מדרגות (להתחיל שורה חדשה עם השארית של השורה הקודמת), כמו שעושים בפרקט אמיתי. בשום פנים לא הייתי עושה על החצי, בעיני זה נראה לא טוב והכי לא מדמה פרקט שאפשר.
 

בניהו2000

New member
תודה

1. גם אני חשבתי כך. המעצבת עשתה הפוך ויש לה סיבות טובות. אבל איכשהו זו התחושה שלי. מקווה שתביא לי גם פריסה לרוחב ונראה.
2. לפי מה שאת אומרת לפרקט אמיתי אין חוקים של אמצע/שליש אלא תלוי בפרקט ובחדר?
 

מרי פופ

New member
טוב, בעיי פרישה לרוחב עדיפה ותהיה מוצלחת יותר

זאבל, הערה חשובה לפרישות שבידייך:
זה ממש לא נכון להתחיל מרצפת ראשונה בכניסה לבית. זה המקום הכי שולי והכי פחות נראה לעין וזו פשוט תהיה טעות.
יותר חשוב בעיני שכל הקווים במרכז, היכן שהכניסה למטבח, יהיו מסונכרנים עם הריצוף.
האופן עקרוני אני הפסקתי לעשות פרישת ריצוף! ולהכתיב אותה לרצף. עם כל הכבוד לידע הנרחב שלי כמעצבת, רצף טוב רואה הרבה יותר ממני, יש לו יותר נסיון ומחוייבות לכך שהריצוף יראה במיטבו.
לכן אני תמיד, אבל תמיד, מגיעה לשטח ומקיימת קונסיליום עם הרצף, כולל משיכת חוטים ובחינת כל האופציות, כדי לקבוע מה האופציה עם הכי פחות "עודף" והכי מחמיאה לריצוף הנבחר.
אשמח אם תעדכני מה עשית.
 

בניהו2000

New member
תודה רבה לך על התגובה

האמת, שקיוויתי שתגידי לאורך (שזאת העדפת המעצבת) ואז החיים שלי היו יותר קלים P-:
&nbsp
את יכולה להסביר למה לרוחב עדיף בעינייך?
&nbsp
ולגבי ההערה החשובה שלך - אני מבינה מה את אומרת. רק שיש לי בעיה. בגלל המצב הריצוף התעכב הרבה ועכשיו יש לנו חלון זמן לחוץ. לצערי המעצבת לא תוכל להיות נוכחת ביומיים הראשונים של הריצוף (שזאת היתה הכוונה הראשונה) ולכן התכוונה לתת פריסה מסודרת.
&nbsp
בעסה. לא יודעת מה לעשות.
&nbsp
 

מרי פופ

New member
לרוחב פחות עמוס ויותר מנצל את יתרונות הגודל

אבל זה ממש לא דברי אלוהים חיים, בסה"כ דעתי הצנועה.
גם לאורך אפשר לסדר עם הרצף שהקווים יסתדרו קצת יותר טוב, למשל אם מתחילים מקו הקיר בין המטבח לסלון יתכן שאפשר יהיה להשתמש רק בשלמים ומה שמתחת לארונות מטבח לא משנה כלום וכנ"ל לגבי מרצפת שלמה בכניסה. זו טעות נפוצה להחליט שחשוב להתחיל עם שלמה.
 

בניהו2000

New member
תודה. גם לי זה מרגיש קצת פחות עמוס.

המעצבת אמרה שזה בשביל לאזן בין האורך לרוחב (ז"א להגדיל ויזואלית את הצלע הקצרה של החדר קיר מטבח-ויטרינה).
&nbsp
אבל, אני לא מעצבת. לא יכולה לדעת אם השיקולים שלי מספיק נכונים.
&nbsp
האם נכון יהיה לדעתך לשים מרצפת ראשונה בנקודת החיתוך בין קיר המדרגות לקיר המטבח (שאז תהיה מרצפת שלמה בקו המטבח ובקו קיר המדרגות)?
 

בניהו2000

New member
ושאלה נוספת לגבי השירותים עם הדמוי פרקט

אם הם סבירים בעינייך. יש משהו בעייתי מהותית?
&nbsp
(בסך הכל, אני סומכת על המעצבת ולא רוצה סתם להעיר הערות שאפשר בלעדיהן).
&nbsp
תודה!
 

מרי פופ

New member
סביר, אבל אני לא עושה כך

אני אוהבת פרישה רנדומלית יותר, התחלה של השורה הבאה , עם השארית של השורה הקודמת, כך שאין דפוס קבוע של שליש/שני שליש או חצי/חצי.
מצד שני, בתור המעצבת שלך לא הייתי נהנית אם או זורמת... היו מתייעצים על כל דבר שאני אומרת ומחליטה מהידע המקצועי שלי, בפורום ציבורי.
אולי פה שווה לוותר כי זה לא כזה טרגי.
 

בניהו2000

New member
את יודעת מה, את צודקת. משחררת. סומכת עליה

האמת שאם היא היתה נוכחת הייתי עושה זאת בלב שלם.
בגלל שתיאלץ להיעדר, אני לחוצה נורא, וצריכה מידע.
קיבלתי. משחררת.
&nbsp
(נוטה להאמין שגם הרצף מקצועי ולסמוך עליו. יחד עם המידע המינימלי שצברתי).
&nbsp

&nbsp
 
למעלה