פריסת מסר בשלוש

starot

New member
פריסת מסר בשלוש

שלום לכם. עשיתי פריסה (קלטית) לבחורה בנושא של לימודים. הפריסה עלתה יפה מאוד והבחורה התחברה לכל הפירושים. לאחר מכן ביקשה בכל זאת לשאול: האם תתקבל ללימודים הגבוהים שאליהם נרשמה. עשיתי (כנראה טעות) פריסת מסר בשלושה קלפים הווה עצה תוצאה, ולהלן התוצאות שלא היו דומות בכלל לפריסה הקלטית. 1) 6 מטבעות 2) הכוהנת הגדולה 3) השטן. ממש לא יכולתי להתחבר לקלפים מאחר ונראו סותרים כל כך את הפריסה הקלטית. (שם השאלה היתה על תהליך הקבלה ללימודים והשנה הראשונה). בדיעבד נראה לי שהיה עלי לעשות פריסת שאלה במקום פריסת המסר בשלוש. מה דעתכם? האם כבר קרה גם לכם דבר כזה?

רשף כשף

New member
אני לא מבינה את הקשר בין הפריסה לשא

לשאלה: שאלה שמתאימה ב"האם" היא לא שאלת עצה. שאלת עצה צריכה להיות מנוסחת: "מה עלי לעשות על מנת להתקבל ללימודים".

starot

New member
תודה על התגובה הפריסה הקלטית היתה

השאלה: איך יתנהלו תהליך הקבלה והלימודים שלי, עד סיומם בעוד שנה וחצי? בסוגריים מצבה הסובייקטיבי. 1) האוהבים - השואל (נמצאת לפני בחירה בדרך חדשה - לימודים). 2) המוות - נגד - (קושי לעבור לדבר החדש - מעיסוק באמנות פלסטית ללימודי תעשיה וניהול). 3) 5 מטבעות - העבר - קלף העוני והמחסור. (הצורך בכסף מביא ללימודים בתחום שניתן לעשות בו כסף). 4) 2 גביעים - המציאות האובייקטיבית - (חיה כיום בהרמוניה עם עצמה ועם אחרים). 5) 3 גביעים - העבר שיש לשחרר - קלף החגיגה (חיים שגרתיים עם עבודה וחברים, ללא דאגות מיוחדות וללא מאמץ). 6) 7 חרבות - השליש הראשון - חוסר יושר פנימי או מישהו אחר פועל בחוסר יושר או ערמומיות כלפי השואל. (תחרות על המקום באוניברסיטה כשישנם אחרים עם פרוטקציה שיכולים להתקבל על פניה למרות שמתאימה). 7) 4 חרבות - השליש השני - פסק זמן למנוחה אך לשים לב לא להישאר במצב הזה יותר מדי. (תקופה של רגיעה לאחר הקבלה ללמודים). 8) נסיך המטות - הסביבה - האוניברסיטה - מוצאת בה אדם מתאים להתחלה של הלימודים המדוברים. 9) הכוכב - התקוות - קלף התקווה מזמין את השואלת להתחבר לחשיבה חיובית מתוך אמונה בעצמה. 10) אס המטבעות - השליש האחרון - הקלף מזמין לנצל הזדמנויות כלכליות וכספיות שיגיעו בתקופה הזאת. זמן מצויין להתחלת עבודה חדשה או להגשים רעיונות שיביאו לרווחים כספיים. אלה היו למעשה מטרותיה בלימודים אלה. אשמח לשמוע דעותיך/כם וללמוד וללבן.

בכיף

השאלה: איך יתנהלו תהליך הקבלה והלימודים שלי, עד סיומם בעוד שנה וחצי? בסוגריים מצבה הסובייקטיבי. לא כל כך הבנתי מה זאת אומרת מצבה הסובייקטיבי? ומה הכוונה בתהליך הקבלה, ממה מורכב התהליך? השואל - האוהבים נראה שהשואל נמצא במקום של פרשת דרכים, המקום שבו נעשית ההחלטה בין נתיבים המוצעים לה בנקודה זו. נגד - המוות בהתחשב בעמדת השואל, אולי השינוי שנעשה בדרך קיצוני מדי? העבר - 5 מטבעות העבר לא נעים - סבל, תקיעות, חוסר סיפוק. זה מה שמביא אותה לנקודת פרשת הדרכים, יש לה כעת את האפשרות לשנות את המצב. המציאות האובייקטיבית - 2 גביעים השואל נמצא בסביבה חיובית ותומכת העבר שיש לשחרר - 3 גביעים צריך להשתחרר מגישה שטחית ונהנתנית ולהכנס לגישה רצינית ומעמיקה של לימודים השליש הראשון - 7 חרבות לא הבנתי את הקטע של השלישים? השליש השני - 4 חרבות ? הסביבה - האוניברסיטה - נסיך המטות האוניברסיטה מקום רציני ללימודים גבוהים (מקושר לקשת וללימודים גבוהים). היא מאפשרת לשואל את החופש ללמוד באיזה כיוון שהוא יבחר בתנאי שיהיה מתאים. התקוות - הכוכב לשואל תקוות גדולות, אך אלה עשויות להיות קצת עיוורות. השליש האחרון - אס המטבעות ממתין להסבר לגבי השלישים
על פניו דווקא לא נראה לי כל כך טוב לכיוון המדובר, נדמה לי שהיא לא תסתדר בכיוון הזה (אולי תחליף כיוון). אם כך זה יתאים לכהנת הגבוהה בפריסת השלוש שעשית, קרי הדברים עדיין בהתהוות.... אגב פריסת השלוש קלפים שעשית היא פריסת מסר פתוח או פריסת הווה-עיצה-תוצאה?

starot

New member
תודה והבהרות

תודה נתנאל. ביקשה לכלול בשאל גם את תהליך הקבלה (מבחני כניסה + ראיון) וגם עד סוף התואר לאחר שנה וחצי. הפריסה היא פריסה קלטית לפי שגיא מנדלבוים ולפיה קלף מס' 6 מדבר על השליש הראשון של התקופה שהוגדרה, קלף מס' 7 מדבר על השליש השני וקלף מס' 10 על השליש האחרון. חשבתי בקשר לאס המטבעות שמופיע במקום של השליש האחרון של התקופה, כלומר עם סיום הלימודים או לקראת הסיום, שמסמל התחלה של התחלה חדשה בתחום הכספי (לשם כך למעשה מבקשת ללמוד).

קצת עמוס....

כל הנושאים הללו בפריסה אחת? השילוב של שבע החרבות, ארבע החרבות ואס המטבעות גורם לי דווקא לחשוב שהיא תתקשה במבחני הכניסה? או בלימודים עצמם? בשבע החרבות אני רואה אותה הולכת על חבל דק - הרבה לחץ ונסיון או רצון מצידה להתחמק מהמצב, בארבע החרבות היא מתנתקת מהלימודים, ובאס המטבעות מתחילה להשקיע בכיוון לימודים אחר. זה מתחבר לי לעמדת העבר שיש לשחרר - שלוש הגביעים - שהיא במנטליות של לכייף. זה גם מתחבר לקלף המוות בעמדת כנגד, סיום. לגבי הפריסה השנייה - שש המטבעות, הכוהנת הגדולה, השטן שש המטבעות יכול להראות שהיא מרגישה שהיא לא מקבלת מספיק סיפוק מהלימודים הללו (טפטוף המטבעות, רקע אפור), הכוהנת הגדולה יכולה להראות שהעניין ודיעותיה עוד יתגבשו להם עם הזמן ושאלמנטים נסתרים יעלו אל השטח, ובסופו של דבר השטן, העומס והמחשבה השלילית יגיעו לנקודת הכרעה מבחינתה.... ככה זה נראה לי אם מישהו רואה את זה אחרת

dmmr

New member
לדעתי הם ממש לא סותרים!!!!

בקלטית של שגיא הקלף הראשון ,הכיוון אליו הולך השואל במקרה של חברתך כבר מרמז על מצוקה כלשהיא ... יש שם קצת התגחות בין האמוציות להגיון.... ההחלטות שלה נעשות לרוב על פי שיקולים אמפולסיבים רציונאלים ולא על פי ישיבה שקולה של הדברים ....אפשר לראות את זה בקלילות שנוהגת לאפיין אותה וברצינות שהפריסה רומזת שהיא תצטרך. מהלך התפתחות העניינים (שלושת קלפי השלישים) גם הוא מתחבר לפריסה הנוספת שעשית ... הבחורה מחפשת את הדרך הקלה ,כנראה שיש משהו שמעיק עליה או מחשבה שהיא תוכל לתכמן את המערכת ...בסופו של דבר היא תתיצב (וזה לדעתי אס המטבעות ) אך הדרך לשם רצופה במכשולים שהיא יוצרת לעצמה.... גם הסביבה חושבת שהיא עדיין לא בשלה להתחייב למסגרת ולכן נער המטות מרמז על הצורך בחופש והרפתקאות כאן .... התקוות שלה הן להצליח ,אך הדרך לאושר רצופה מכשולים שהיא הציבה לעצמה.... פריסת ההוה עצה ותוצאה תואמת לחלוטין ,הכוהנת קוראת לה לברר עמוק עם עצמה מה המניעים שלה ללימודים ,האים הם נובעים ממקום נכון...כי חוסר המודעות יוביל להזנחה הקיימת בקלף השטן....אותן קיצורי דרך ותקיעות שרומזת עליהן הקלטית.......... חברתך צריכה לחשוב טוב איך היא מתמסרת ללימודים ,אם היא מתחילה ללמוד כי היא "חייבת " ,לחץ מהסביבה או כל סיבה אחרת שלא נובעת מרצון אמיתי ללמוד כדי שתתפוס את עצמה בידיים ,כי מדובר על התחייבות לזמו ארוך והשקעה רבה שלא כדאי לפשל בה..... יום טוב ושקט....

starot

New member
תודה על התגובה המפורטת

בקשר להצעתך שאולי הבחורה פונה ללימודים כי היא "חייבת", לחץ מהסביבה וכו', הרי פנייתה ללימודים היא פשרה בין מה שביקשה תמיד לעשות, והוא לעבוד כאמנית, לבין הצורך להתפרנס. היא בחורה מאוד אינטליגנטית ומאחוריה שני תארים בתחום האמנות מארה"ב. הצעת שאולי הבחורה מנסה לתחמן את המערכת. ההסבר שלי לקלף 7 חרבות היה שללימודים יתקבלו רק 7 אנשים, וכבר ידוע לה שמתוכם 4 הם על פרוטקציה וקשרים. היא בחורה מוסרית ולכן נראה לי שהקלף מצביע על אפשרות שאחרים פועלים בחוסר יושר בקשר לקבלה ללימודים דרך פרוטקציה.

dmmr

New member
סבבה ,קיבלתי ....

אך עדיין הפשרה הזו היא ה"חייבת....." ועדיין זה מחייב כוונון בגישה. אין לי ספק שמדובר בבחורה אינטלגנטית (מה נשמעתי אחרת .... לא לא התכוונתי....) לגבכי קלף 7 חרבות אני ממש לא מסכימה. 7 חרבות לא חייב להעיד על חוסר יושר שלה , הוא יכול להעיד על קיצורי דרך שהיא משתמשת בהם... זאת אומרת שיכול להיות שהיא היתה צריכה (באופן היפוטטי כמובן) להתייסר ולרעוב כמו כל אומן ולא לחפש פשרות..... או שבכלל הרמז כאן שגם היא צריכה לחפש את הקומבינה ..... אבל בכל אופן הקלף מייצג את השואל ולא את הסביבה. ובהתאם לשאר הקלפים ,משהו היא עושה שם לא נכון... לא עם הלב ...... ואין ספק שאם היה לי יותר רקע ...היה לי יותר קל לכוונן את התושבה. בכל מקרה רציתי להסביר לך את דרך המחשבה בניתוח הפריסה, ברור שאם היא היתה יושבת אצלי בפגישה היה יותר פשוט ..... לכן הוציאי מתשובתי את הרעיון ולא את הפרטים ...ואם הצלחתי לעזור סבבה. ואם לא ,אז לפחות הכוונה..... ורק משהו אחרון ..... חלק מהפירוש בנוי גם על מי מפרש... לכן אני חושבת שרק את יכולה לפרש הכי נכון לפי הבנתך את הפריסה.... הרי הקלפים דיברו אליך....ולא תמיד זו אותה שפה.....

starot

New member
אין לי כבר דרך לשאול אותה

אבל למדתי ממך הרבה ועל כך אני מודה לך מאוד.

לגבי שבע החרבות

חוסר היושר שמתואר בקלף הוא לא בהכרח חיצוני, הוא גם פנימי - כשאנחנו לא שלמים עם עצמנו ואנחנו נכנסים לדברים בלי להקשיב לקול הפנימי אנחנו מוצאים את עצמנו במקומות מאוד לא נעימים - ואף אז בגלל האגו והפחד מלהתמודד עם האמת וההשלכות שלה אנו ממשיכים לשקר לעצמינו ולשקר לאחרים ולדבוק בדברים שאין להם סיכוי להצליח, משום שהפנים שלנו חותר תחתינו.... אני רואה בקלף הכוכב תומך בכיוון הזה - אופטימיות עיוורת, כמו גם קלף הכוהנת הגדולה והשטן שבא אחריה

dmmr

New member
יפה מאוד..... מאוד דומה לאיך שאני

רואה את הקלף. קצת לקחת אותו עמוק מהביטוי היומיומי שלו בעיני ,אבל אני בהחלט יכולה להבין... שוב כלפי קלף הכוכב אני קצת יותר סומכת עליו ממך, אני חושבת שהאופטימיות היא הכרחית כדי שנוכל להתגבר על כל המכשולים הפנימים שיצרנו אצלנו. הוא פשוט מזכיר לנו שכדי להיות שם צריך להתמודד.... פשוט צד אחר של אותו מטבע.....

למעלה