פריסת מסר בשלוש

ממולדה

New member
פריסת מסר בשלוש

בחרתי לערוך פריסת מסר בשלוש, לשאלה "מה עלי לדעת בנושא של קידום מציאת זוגיות?" (כאשר אני מתייחסת ל-X כיוונים ידועים שבמסגרתם אני פועלת כרגע). יצא לי: המגדל בוער שני הגביעים תשעת הגביעים קצת התבלבלתי בפירוש, כי שמתי לב שאני נוטה לפרש כאילו מדובר בהווה-עצה-תוצאה (גם היתה פריסה מאוד דומה בפורום שואלים את הקלפים, על הווה-עצה-תוצאה...). אז אני שמה לב שלא לפרש כאילו מדובר בסיבות ותוצאות או ב"תחזית" שמתמצה בקלף החיובי של 9 גביעים. ייתכן שגם מדובר בכלל בתיאור משאלת הלב שלי
המגדל בוער - שינוי תפיסות, שינוי מהותי, היערכות מחדש וגם היעזרות בכוחות חיצוניים (מה שנכון). שני הגביעים - נטילת יוזמה. (זו לא עצה בעצם, נכון? זו לא עצה ליטול יוזמה. אלא מסר חיובי לגבי השינוי התפיסתי והנכונות למציאת זוגיות. כך אני הבנתי את זה. או אולי הבנתי לא נכון). תשעת הגביעים - כאן זה לכאורה נהדר כי מדובר בשביעות רצון רגשית גדולה מאוד. מצד שני אחרי קלף החיזור של שני הגביעים, פה יש פתאום קלף של דמות היושבת לבדה. או אולי זה לא משמעותי בהקשר הזה? שמתי לב גם, שלכל 3 הקלפים יש "מרכז סימטרי" מאוד חזק, כלומר משהו שחוצה אותם לאורכם - המגדל, הסמלים המחברים את הזוג, והדמות היושבת במרכז. בנוסף, ב-2 קלפים מופיעים גביעים ובהקשר חיובי, כך שהמסר הרגשי ודאי חיובי. עד כאן הניסיון שלי לפירוש. אשמח אם יש זוויות שלא עמדתי עליהן. תודה

ממולדה

New member
עוד דבר שעלה

בהקשר למגדל - הוא יסודיות, לא להיחפז אלא לבנות דברים מחדש ולהתעכב על פרטים. זה מאוד מתקשר לי למה שקורה כעת.

רחליקה האחת

Member
מנהל
ממולדה בוקר אור

אהבתי את נקודת המבט שלך על הקלפים, כפי שהובאה הנה.
על פי נתנאל: פריסת מסר בשלושה קלפים מציעה מסר כללי ענייני בנושא הנבחר. פריסה זו מומלצת כאשר אין צורך בפריסה רחבה ספציפית יותר, או כאשר נדרשת תשובה כללית לנושא כללי. הפריסה מספקת תשובה דרך ההקשר בין הקלפים והסיפור שהם מתארים ביניהם. פריסת הווה-עיצה-תוצאה הינה פריסה מופשטת הבאה לתת עיצה בנושא המסוים, כאשר היא מראה כיצד העניין יתפתח באם ילקחו הצעדים המוצעים. זה מקל במידת מה על קריאת הקלפים משום הקו ההגיוני בין הקלפים, ואינו דורש מידה גבוהה מדי של היכרות עם הקלפים לקבלת קריאות ברורות. לדברייך בחרת בפריסת מסר בשלוש. המגדל בוער שני הגביעים תשעת הגביעים המסר לעניות דעתי: הבנייה המחודשת שלך היא בניית הזהות האישית ומציאת האושר בתוכך לאחר משבר. האמיני באינטואיציות שלך. בהצלחה, רחליקה
שואלים את הקלפים: http://tarot.natanel.com/

רשף כשף

New member
דואליות בקלפים

הי ממולדה, לגבי מרכז הסימטריה, מרבית הקלפים הינם דואלים ומקבלים מאפיינים סימטרים. הסימטריה בקלפים באופן כללי, יכולה להצביע בין היתר על הרמוניה ואיזון. הרמוניה ואיזון באים לידי ביטוי גם בתחום הזוגי וגם בכל תחומי החיים. כאשר הקלף מאוזן, הדבר יכול להעיד על מצב שהוא באופן יחסי מאוזן, שבו נמצא השואל (אם בעמדת ההווה), המלצה להגיע למצב כזה (אם בעמדת העצה), או יכולת להגיע למצב כזה (אם בעמדת התוצאה). עם זאת, ישנם מצבים שבהם ההמלצה היא דווקא לצאת מאיזון, על מנת לשבור הרגלים ודפוסי התנהלות, כפי שבא לידי ביטוי בקלף המגדל. בפריסות פתוחות, גם אני נוטה לפרש שלושה קלפים כהווה עצה ותוצאה, מכיוון שזו הפעולה הטבעית: להצביע על מצב או בעיה, להמליץ מה לעשות, ולהראות מה ניתן להשיג אם וכאשר נבחר ליישם את עצות הקלפים בחיינו. התוצאה אינה מחייבת, היא יכולה להתרחש בתנאי שאכן הבנו ופעלנו על פי עצות הקלפים, ולא קרה דבר נוסף שיכל להתערב ולשנות את מאזן הכוחות שהקלפים דיברו עליו בעת הפריסה.

רחליקה האחת

Member
מנהל
רשף בוקר אור,

תודה על דברייך. אשמח אם תסבירי לי למה התכוונת במשפט:ציטוט מרבית הקלפים הינם דואלים ומקבלים מאפיינים סימטרים. תודה,יום טוב רחליקה

רשף כשף

New member
רחלקיה בוקר מצוין

במרבית קלפי הטארוט יש סימטריה זוגית במראה הקלף. כלומר, כאשר חוצים אותם לשניים (מציירים קו וירטואלי לאורך הקלף באמצעיתו, מלמעלה למטה), ניתן למצוא דברים שחוזרים על עצמם משני צידי הקלף. לדוגמה, אלמנטים בולטים בארקנה הבכירה (ישנם גם אלמנטים משניים אבל אציין את העיקריים): הכהנת: שני עמודי המזבח משני צידיה. הכהן: שני המתפללים למרגלות הכהן. האוהבים: אדם ועץ הדעת מול חוה ועץ החיים. המרכבה: שני הספנקסים שפונים כל אחד לכיוון אחר. וכך הלאה... את הסימטריה ניתן למצוא גם בקלפי הארקנה המשנית: בכל קלפי השתיים יש אלמנט שחוזר על עצמו מימין ומשמאל לקו האמצע, בין אם זה מטבע, חרב, גביע, או מוט. בכל קלפי השלוש, האלמנט האמצעי נמצא בערך בקו האמצע, כאשר מימינו ומשמאלו חוזרים שני אלמנטים. למשל בשלוש מטבעות יש מטבע מימין, מטבע משמאל ומטבע באמצע הקו החוצה. בקלפי הארבע יש חצייה זוגית של שני אלמנטים לכל צד. וכך הלאה... גם בקלפים לא זוגיים כמו 9 גביעים, התמונה מימין ומשמאל לקו האמצע היא זהה. במקומות בהם יש חוסר בסימטריה, לעיתים מתבטא גם חוסר באיזון. לדוגמה: 5 גביעים- מצד אחד שני גביעים עומדים ומצד שני שלושה גביעים שוכבים. ההמלצה היא לסובב את הגב ולהביט על חצי הכוס המלאה (הגביעים שעומדים). המשך יום קסום ומהנה

למעלה