פריסת השוואה

ררוז555

New member
פריסת השוואה

שלום
אם אפשר עזרה בפירוש. עשיתי פריסה של שתי אופציות לבחירת מטפל.
קלפים המתארים מצב נוכחי: אס הגביעים והשטן
אופציה 1:
התנהלות העיניינים: צדק ונסיך הגביעים.
מסכם: שמונה חרבות (הוצאתי קלף שיחדד יותר ויצא תשע חרבות)

אופציה 2:
התנהלות העיניינים: ארבעת הגביעים והאוהבים
מסכם: יום הדין (גם פה הוצאתי קלף שיחדד יותר ויצא מוות)

אז ככה... לי נראה מצב נוכחי שיש התחדשות בכל הקשור ברגשות אך יש מצב של כבילה וחוסר יכולת מימוש.
באופציה ראשונה נראה שמהלך הטיפולים מראה על דרך פורה וחיובית, איזון. אך המסכם פשוט לא התאים כי מראה על כך שהבחירה פה תביא את הטיפול למצב של כבילה ודרריכה במקום ודאגות, כלומר נראה מצב שבמקום להתקדם הופך ליותר גרוע.
אופציה שניה נראית כאילו יש דחיה ואי קבלה או אי רצון להשתתף ולקבל וכמו כן הגעה לנקודה בה יש לעשות בחירה (להפתח או לא להפתח) ואז המסכם מראה לי משהו יותר חיובי בעצם, החלטה או התעוררות כל שהיא ויחד עם קלף המוות יש התחדשות.

אז מבלבל באמת שמהלך העיניינים וקלף הסיכום לא זורמים על אותו הגל....יש הארות? תודה

אוRנה

New member
היי

משום מה נראה לי שלא נכון להתחיל טיפול כלשהו בחודשים הבאים, ושהסיבה ההתחלתית לרצונך בטיפול אינה נובעת מהמקום הפנימי הנכון והכנה אלא יותר מרצון לברוח מהתמודדות כלשהי
&nbsp
אשמח לקרוא דעות ופירושים נוספים

ררוז555

New member
הייתי צריכה להיות יותר מדוייקת

הטיפולים הם עבור הילדה שלי. וזה הפך כבר למצב שיש חובה לבדוק ממה היא נעצרת מלדבר בחברה. יש לה פחד מסויים. האם עכשיו הקלפים נותנים מסר ברור יותר?
אם ישנה פריסה אחרת שיותר תענה לי על המצב שלה ולבחירת מטפל אני אשמח.
תודה

אוRנה

New member
קלפי הסיכום

מה אומרים קלפי הסיכום לדעתך?
הם לא בהכרח "רעים"
&nbsp
ניקח לדוגמא את הפריסה הראשונה :
http://www.sagie.org/a-hero-s8.html
8 חרבות - עשוי להסביר את מצבה הנוכחי של הילדה, הסגירות הפנימית שחוצה בינה ובין העולם החיצוני
הוא מתקשר לנער הגביעים שבאיזה מקום מראה אדם צעיר וביישן, המתקשה להביע את עצמו כראוי
&nbsp
http://www.sagie.org/a-justice.html
ה"מהות הבסיסית של הקלף: הצורך להיות קלילים ולא לתת לאירועים, גורמים או אנשים לכבול אותנו ולהפוך אותנו לכבדים..."

אוRנה

New member
נראה לי

שהשטן ואס הגביעים מדברים על שחרור מהפחד
הפחד שלה
הפחד שלך
&nbsp
נראה שהקלפים אומרים שהמצב ילך וישתפר עם הזמן בטבעיות, ככל שהילדה תתבגר
ושאולי אין כלל צורך בטיפול...

ררוז555

New member
המשך

תודה אורנה
כדי להבהיר יותר את המסר עשיתי פריסה של שלושה קלפים בשאלה האם יש צורך בטיפול לילדה או להותיר כך
הווה- ארבע מטבעות
עיצה- אביר הגביעים
תוצאה באם תלקח העיצה- נסיך החרבות

אז ככה לעניות דעתי ארבע המטבעות מלמדות על הפחד לאבד (לא שיש לי מושג מה הפחד). והעיצה קצת טריקית כזו כי זה קלף שמתאר את המפנטז (לפי שגיא) קלף שמרמז שיגיעו פתרונות לבעיה אבל ברגע שיגעו הפתרונות תהיה התנגדות וחוסר רצון כביכול. יוצא שהסתבכתי פה בשאלה האם הקלף מייצג את הילדה או בעצם את הגורם החיצוני- כי אם זה מייצג את הילדה זה אומר שהילדה תגיע להבנות אבל תסרב לשתף פעולה. נקודת ראיה אחרת היתה לי על קלף זה והיא : ויתור, כלומר לעזוב הכל ולא לשלוח את הילדה לטיפול...וזה בא לי עקב הקלף התוצאה נסיך החרבות שמתאר אדם שמדבר בלי סוף עם ביטחון עצמי.
אשמח להארות פה
תודה

אוRנה

New member
קלפי החצר בשילוב ארבע המטבעות

מציגים מציגים חוסר בשלות וצורך שלה להישארות במקום מגונן
&nbsp
אין פה מסר של לרוץ ולטפל כעת, אלא של לזרום ולהמתין מעט להבשלה של הילדה כדי שהטיפול יהיה מוצלח יותר
שימי לב להבדל בין קלף העיצה : אביר הגביעים הזורם, הפתוח ריגשית
לבין קלף הסיכום/תוצאה נסיך החרבות שמלמד לא רק על תקשורת, ויש לבחון אותו לפי הפריסה כולה. לדעתי, בשילוב ארבע המטבעות הוא מציג ילד רך שעדיין לא צבר את המסה הרגשית הפנימית הרצויה כדי שעזרה חיצונית תוכל להועיל לו
&nbsp
עוד משהו...ארבע המטבעות עשוי גם להעיד על הלחץ שלך אמא יקרה, מה שאומר שהפעולה נעשית מתוך לחץ
&nbsp
אם אפשר בעינייך ולא מזיק חלילה לילדה, לעכב ולהשהות את התחלת הטיפולים במספר חודשים, עדיף לחכות מעט. משהו יקרה אצל הילדה בתקופה הקרובה, ילדים משתנים הרבה יותר מהר מאיתנו
הכל מקרה, גם בפריסה זו נראה שהמצב הרבה פחות גרוע מכפי שנדמה לך

ררוז555

New member
אורנה יקרה,

ובכן, יש עיניין של לחץ אבל הוא נגרם עקב גורמים חיצוניים, שזה אומר הנהלת בית הספר שלוחצת ודורשת לפתור את הבעיה ויש חשש שאם לא נפעל לפי בקשתם יהיו השלכות.....
בשמחה הייתי נותנת לעיניין להרגע למספר חודשים
מסקרן אותי איך קישרת את ארבע המטבעות ללחץ כי מהבנתי ארבע המטבעות מדבר על אחיזה ללא רצון להרפות, שמירה....וכו׳

אולי כווני אותי לפריסה מתאימה לשאלה לגבי הילדה: מה ההשלכות אם כן תתחיל טיפולים, האם זה ירע לה או יטיב במידת מה או ישאר נטרלי.

שאלה: יש מצב שקלפים יוכלו לעמוד על הנקודה של מה בעצם עוצר אותה? מה הפחד? אולי משם נוכל לעזור יותר

תודה

אוRנה

New member
אני חושבת

שלא כדאי לפרוס עוד ב 3 השבועות הקרובים
&nbsp
ארבע המטבעות עשוי לקבל כל אחד מהפירושים הללו, ועוד כמה אחרים
חשוב לראות כל קלף כחלק מפריסה שלמה ולא כבודד
ראי ערך משפט שלם מול מילה בודדת
&nbsp
אני חושבת שהנהלת בית הספר היא הסיבה לקלף השטן שהופיע בשאלה הראשונה, וגם לארבע המטבעות
אל תתכסחי איתם על גבה של ביתך חלילה, פשוט ״תזרמי״ כפי שמציע קלף אביר הגביעים
אבל זיכרי שהילדה תהיה בסדר. היא מושפעת ממך וחשוב שתעבירי לה את זה, את הבטחון והאמון שלך בה, דרך מעשייך וריגשותייך

למעלה