פריסת הווה עיצה תוצאה

shiri39

New member
פריסת הווה עיצה תוצאה

שלום! מישהו יכול בבקשה להסביר לי את השיטה שבה מפרשים את הפריסה הווה-עיצה-תוצאה? אני יודעת לקרוא בקלפי הטארוט ברמה סבירה ועדיין לא התמקדתי בפריסה הזאת. תודה רבה מראש.

בבקשה

פריסה זו טובה מאוד (אני משתמשת בה לעתים קרובות) בעיקר לשאלות שאין להן עבר. למשל אני מתחילה מקום עבודה חדש, רוצה לדעת את ההתפתחות שלי שם. קלף ההווה מסמל את הרקע – מהו הרקע לשאלה, מהי נקודת המוצא של השואל בבחינת המצבים הדומים בהם התנסה השואל והמניעים שלו לשאילת השאלה. עיצה – עיצה לשואל כיצד מומלץ לו לנהוג. קלף בעל מהות חיובית – ממליץ לשואל כיצד לפעול. קלף בעל מהות שלילית – ממליץ לשואל ממה עליו להימנע. תוצאה – התוצאה הצפויה באם יפעל השואל עפ"י קלף העיצה. באם התוצאה הינה שלילית וקלף העיצה הינו חיובי נפרש את קלף העיצה ממה עליו להימנע כדי בכל זאת להימנע מהתוצאה השלילית. את השאלה ננסח כך : מה צפוי ל X בתחום Y בשנה הקרובה. מהי ההתפתחות הצפויה ל X בתחום Y בשנה הקרובה. פריסה זו אינה מתאימה לשאלות חיזוי/ניבוי.

נפלא. את מוזמנת לנסות את

הפריסה - להעלות את הפרשנות שלך ואשמח לעזור לך לתרגל

shiri39

New member
פרסתי פריסה ואני אפרש אותה

תביעו בבקשה את דעתכם. פרסתי לגבי חברתי הטובה ביותר לשעבר.עבר כבר כמעט חודש מאז שניתקתי עימה את הקשר. השאלה שנשאלה: האם כדאי לי לחדש את הקשר עם X חברתי הטובה ביותר לשעבר? תוצאות פריסת הווה-עיצה-תוצאה: הווה - חמש הגביעים עיצה - עשר המטות תוצאה - הקיסר קלף הווה {5 גביעים} מראה על פרידה שקרתה ומציגה את ההירהורים שלי שאולי לא קיבלתי את ההחלטה הנכונה. קלף העיצה אומר לי שכרגע עלי להימנע מחידוש הקשר. אני רק אעמיס על עצמי עם הקשר הזה ושכרגע הוא לא מתאים לי. אם אני אנהג לפי העיצה [הקיסר] ואימנע מחידוש הקשר, תיהיה לי שליטה עצמית יותר גבוהה ואני אקפיד יותר לנהוג ע"פ העיקרונות היציבים שלי בלי לתת לעצמי להיחסף אחרי דחפים ובכלל החיים שלי יהיו יותר יציבים. מה דעתכם?

אני חושבת הפוך :)

וזה ענין לא פשוט בפריסה הזו - כיצד נפרש את קלף העצה. את המצב בהווה פירשת יפה ואני אוסיף שהקלף מתאר את המצב שבו את נמצאת רגשית - מבכה את מה שקרה וגרם לנתק ולא רואה את 2 הגביעים מאחור, ואת הנוף היפה מלפנים, בבחינת את מסתכלת על מה שאבד ולא על מה שיכול להיות. בגלל קלף הקיסר שמראה את האחדות והיכולת להיות ביחד בצורה טובה וממושכת אני לוקחת את קלף 10 מטות כעצה שאומרת לך לא לקחת את זה כבד מדי, קשה מדי את הרעיון של ליצור עמה קשר. יתרה מכך קלף 10 מטות מראה שקשה לך עד מאוד לעשות את הצעד הראשון ואולי כדאי להשתמש בסוג מסויים של מתווך = חברה משותפת, לשלוח מייל וכיו"ב. מה דעתך ?

shiri39

New member
לא ידעתי שקלף הקיסר

מראה את האחדות והיכולת להיות ביחד בצורה טובה וממושכת... האםת שלא כל כך היה לי טוב איתה. למרות שהקשר היה ארוך טווח. וגם ידוע לי שקלף הקיסר מראה על משמעת אז חשבתי שזה המקרה בפריסה הזאת. האמת שקשר הזה די הכביד עלי אז חשבתי שהקלף 10 מטות מדברת על כך שאם אני אחדש את הקשר יהיה אותו הדבר. מה דעתך?

דעתי היא

שהנה סיבה טובה מדוע לא לפרוש לעצמנו :) חוסר היכולת להיות אוביקטיבית. הקיסר כמספר 4 מסמל את היציבות, הביחד, המשפחה, הנישואין ועוד וכן... גם את המשמעת. יש לכל קלף גוונים רבים ולכל מפרש יש את הפרשנות שלו, כיצד הוא רואה את הדברים מתחברים ביחד. זה מה שאני ראיתי זה מה שאת ראית השאלה היא האם מה שאת ראית הוא אוביקטיבי ולא נשען על מה שאת חושבת/יודעת.

shiri39

New member
כן אני לא אוהבת לפרש לעצמי

בדרך כלל אני נילחצת כשאני רואה את הפריסה שפרסתי לעצמי חחח מלחיץ אותי לפרש אותן.. אז אני מעדיפה לפרש פריסות של אחרים. ובאמת הקלף 10 מטות בפריסה הזאת מבלבל. אז אם אני רוצה לתרגל עוד... מאיפה אני אקח פריסות ?
ותודה רבה לך! אני חושבת שאני שאשאר כאן בפורום כדי ללמוד ולתרגל עוד:}

את יכולה לתרגל על אחרים

זו גם אפשרות אבל הנה, רשף למשל חושבת אחרת ממני - מאשרת את הפרשנות שלך.

רשף כשף

New member
אני חושבת שהפירוש שלך

יפה ונכון מאוד. כרגע על פי הפריסה לא מומלץ להוסיף על העומס הרגשי שבו את נמצאת. פירשת יפה מאוד!

רשף כשף

New member
על פי תפיסתי

בפריסה זו קלף העצה ממליץ מה לעשות (פעולה חיובית או שלילית) על מנת שתוכלי להתמודד בצורה הטובה ביותר עם קלף התוצאה. עוד על הפריסה הזו בקובץ המצורף.

starot

New member
עוד על הקיסר בפריסה הראשונה

חשבתי כמוך ביחס לקלף ההוווה וקלף העצה, ובקשר לקלף הקיסר נראה לי שאולי מראה על תוצאה שבה את תוכלי לעמוד יותר בביטחון וסמכותיות (פחות רכה) בנושא השאלה. כלומר את תכתיבי את העניינים ממקום של כח.

shiri39

New member
פרסתי עוד פריסה אחרונה כדי לתרגל

הפעם אני אנסה להיות אובייקטיבית כי אני מאוד רוצה לתרגל:] (הפריסה הזאת היא על מישהי שפעם רציתי להיתקרב אליה) השאלה שנשאלה: איך עלי לקדם קשר ידידותי עם איקס? תוצאות פריסת הווה-עיצה-תוצאה: הווה - אביר המטבעות עיצה - אביר הגביעים תוצאה - שבע המטבעות קלף ההווה אביר המטבעות מראה שאני נזהרת מאוד וריאלית ובעצם לא מוכנה לקחת סיכון. מכיוון שהתוצאה שלילית כאן {7 מטבעות] אז העיצה אומרת לי ממה להימנע. עלי להימנע מ"לחזר" אחריה כדי לחסוך מעצמי אכזבה כי אין כאן שום דבר מעודד. מה דעתכם?

אני חושב אחרת, האמת

לדעתי כרגע את לא "מחזרת" אחריה כי את בעצם חוששת. את לא "מעזה". העצה היא להקשיב ללב ולא למוח. ייתכן שכלפיי חוץ נראה שהיא לא מעוניינת בידידות אתך, אבל הקלף ממליץ לדעתי להמשיך לנסות. (השילוב של קלפי האבירים נותן לי את הרושם הזה). אם תנהגי כך יש סיכוי לקשר(שבעה מטבעות, לדעתי, מציין הפסקה... קלף התוצאה כן הוא בעצם בעל מהות שלילית, לדעתי). :)

shiri39

New member
אבל הילה בסגול הסבירה

שכשקלף התוצאה יוצא שלילי, וקלף העיצה חיובי, אז המשמעות של קלף העיצה הפוך.אומר לי ממה להימנע למרות שהוא חיובי. בלי להיסתמך על קלף התוצאה, אביר הגביעים אכן אומר לי לחזר אחריה ולהקשיב ללב ולא למוח. אבל יש תוצאה 7 מטבעות שאומרת לי שצפויה אכזבה וכדי להימנע מימנה צריך להימנע ממה שמייעץ קלף התשובה החיובי.... בכל מקרה תודה רבה לך על תגובתך!!!

למעלה