פריסה

the cheriot

New member
פריסה

שלום לכולם ולכולן! אודה כרגיל לעזרה בפריסה לחברה שלי.
הרקע: בן זוגה לשעבר, נפרדו לפני כחודשיים. לפני כמה שבועות הייתה נראית התקדמות ביניהם - יצר קשר, דיבר על התחייבות עליה, דברים שהבין... אבל אז פתאום נעלם.
היא עדיין חושבת עליו ומבולבלת לגבי מה שקרה. היא ביקשה ממני שנפרוס משהו לגבי השבוע הקרוב, כי יש לה תחושה שהיא "תקועה" וצריכה לסגור את הנושא הזה אך מצד שני גם במקום מסויים רוצה שיחזרו להיות יחד. היא מתלבטת אם במצב הנוכחי היא צריכה לפעול או לא.
פרסתי בפריסת ייעוץ מצומצמת: כיצד עלי לנהוג בכל הנוגע ל-X בשבוע הקרוב?
מצב נוכחי - האיש התלוי, 2 חרבות - הקלפים מעידים על מצב סטטי, התלוי לדעתי אומר לה שהיא תופסת את עצמה כקורבן בסיטואציה.
הכיוון הטוב ביותר - אביר הגביעים - לחזר אחריו, להביע התעניינות רגשית
מה להמנע - 4 מטות - אולי הכוונה כאן שלא תגרום לו להרגיש שהיא רצינית מדי? אולי רק לפעול באיזשהו אופן של התעניינות בלי שיחשוב שרוצה שיתחייב שוב ליחסים איתה?
תוצאה אופטימלית בהתאם - מלך המטות, 4 מטבעות - לדעתי הקלפים הללו אומרים שתהיה איזשהי התקדמות, אבל ללא מחוייבות (4 המטבעות)
תוצאה לחלופין - מלך הגביעים - ההסתגרות הרגשית תמשיך ולא תהיה תזוזה ביחסים

מתקשה בפריסה כרגיל, בעיקר כי איני אובייקטיבית וגם בגלל המידע שהוסיפה, למשל כשאמרתי לה על "הכיוון הטוב ביותר" אמרה "אין מצב, שלחתי לו לפני 3 שבועות משהו רגשי והוא פשוט התעלם" אז כמובן שאחרי זה היה לי עוד יותר קשה לפרש...

חג שמח לכולם ומחכה לשמוע את דעתכם/ן!!

נננ21

New member
היי the cheriot

בנוגע למלך הגביעים בעמדת התוצאה לחילופין
ניתקלתי במס' פריסות בהן הוא הופיע עקבדיוק אחרי שהאישה גילתה לגבר את רגשותיה - כלומר: סיפרה לו שהיא מאוהבת בו, או שברצונה לקדם את הקשר לכיוון חתונה וכו'.

מכאן שלא הייתי ממהרת לייעץ לה לחזר אחריו, בשום אופן כרגע.
הייתי יותר הולכת על שינוי גישה, כלומר לא עשיה פעילה, אלא יותר בחינה פנימית של המצב - כפי שמבטאים כאן התלוי ו 2 החרבות
בהתאם לכך, נסי למצוא כעת פירוש נוסף לאביר הגביעים

the cheriot

New member
חג שמח נננ,

למיטב הבנתי, התוצאה לחלופין היא התוצאה השלילית, זו שלמשל תתרחש אם לא תפעל על פי העיצה. אבל תקני אותי אם אני טועה?

בכל אופן בהמשך לקו המחשבה שלך, לפעמים אפשר לראות את אביר הגביעים כממתין ולא חוצה את הנהר, כלומר ייתכן שהעיצה כאן היא בבחינת "hold that thought". היא יכולה להמתין לו עם הגביע בידה אבל הוא צריך לחצות את הנהר לקראתה. בכל אופן לדעתי העיצה מנגד של 4 המטות עומדת בעינה - לא לחכות לו עם תוכניות לחתונה ולמיסוד הקשר.

מה את אומרת?

נננ21

New member
מזכירה שהפריסה היא בטווח של שבוע

כן, עמדת ממה להימנע היא התוצאה הפחות טובה, שתקרה אם לא תשתמש בהכוונה ובעיצה שבפריסה
שיתפתי כאן בנוגע לסיטואציות אחרונות בהן נשים שיתפו ברגשותיהן ומשום מה הדבר הוביל את הבחור לסגירה רגשית כלפיהן, אך כמובן שאין זו הסיבה היחידה לכך שלא רצוי לה לחזר אחרי הבחור כרגע. הסיבה נעוצה בהמצאותו של מלך הגביעים בתוך הפריסה הנוכחית.

אהבתי מאוד את הפירוש שלך לאביר הגביעים!
כאן הוא עולה כקלף מכוון, שמציע לה לקחת את הסיטואציה בקלילות, לזרום, לא להעמיק בדברים שהוא אמר לה כרגע...לפחות לא בטווח של השבוע הקרוב.

4 מטות בעמדת ממה להימנע מחזק את אביר הגביעים
הפירוש של שגיא מנדלבוים מתאים פה די במדויק לדעתי http://www.sagie.org/indtarot/int04w

תוצאה אופטימלית בהתאם - מלך המטות, 4 מטבעות
הלחץ בו הבחור נמצא עוצר אותו כרגע
התנהלות קלילה, זורמת ולא מלחיצה/לחוצה מצידהתגרום לו להבין שאינו יכול לקבל אותה כדבר מובן מאליו, והוא יזום שנית

אסיים עם ההתחלה..
מצב נוכחי - האיש התלוי, 2 חרבות
דוקא זוג הקלפים הללו מציגים לדעתי את המצב כפי שהוא נכון לעתה, ולא מתייחסים רק לשבוע הקרוב
בהתייחסותי ליתר הקלפים, הם מבקשים ממנה לשנות גישה ולהיות מציאותית יותר בנוגע אליו.
להיכנס פנימה לצורך הרהור על הקשר, ולא בהכרח ליזום פעולה כעת.

the cheriot

New member
תודה נננ

אני מאוד אוהבת את איך שאת מסתכלת על הקלפים לא בהכרח ביחס לעמדות שלהם, לי יש נטייה לראות את הפריסה כדבר מאוד סכמטי...

נננ21

New member
רוצה להוסיף

שמלך הגביעים בעמדתו מסמן תחושה של משהו לחוץ וצפוף מידיי עבורו. הדבר עלול לקרות כאשר לא תתנהל איתו לאט וברכות.
לכן לא רצוי לנסות להתקדם כעת (בטווח של השבוע) כלל, אלא רק לזרום עם הסיטואציה ולהינות ממנה.

רשף כשף

New member
הי chariot

מה שלומך?

לדעתי תמונת המצב היא שמערכת היחסים לשעבר לא היתה בנויה על יסודות מתאימים ולכן כיום היא תלויה באוויר (התלוי, 2 חרבות).

יש לבסס את היסודות של הקשר, הן מהבחינה הרגשית (אביר הגביעים), היצרית (מלך המטות) והפיזית (4 מטבעות). משלוש אלה, הביסוס כיום לוקה בחסר בעיקר מהבחינה הרגשית. אביר הגביעים גם ממליץ על התקדמות איטית תוך עצירה במקום ובחינת המציאות הרגשית בכל שלב ושלב.

יש להמנע מלמהר למסד/ להגדיר הגדרות/ לכוון לקראת ציפיות ארוכות טווח (4 מטות), כנראה שזו הנטיה הטבעית שלה, ולכן מכך עליה להמנע.

אני מסכימה איתך שמלך הגביעים מעיד על הסתגרות רגשית, והמתנה לצד השני שיעשה את הצעד. זו תוצאה שתשאיר אותה בעמדת המתנה לאורך זמן ארוך ולמעשה תתקע אותה בתחום הזוגי גם בקשרים עם אחרים.

לסיכום, בין אם יהיה או לא יהיה קשר, ההמלצה עבורה היא להבהיר את התמונה מהבחינה הרגשית בעיקר, על מנת שתוכל להפסיק להיות תלויה באויר, ותוכל להמשיך בתחום הזוגי בחייה לכאן או לכאן.

the cheriot

New member
רשף יקרה,

תודה על תשובתך.
מעניין לראות את התשובה שלך בשילוב עם התשובה של נננ,
וכמה שהן שונות גם מהפירוש הראשוני שלי.

רשף כשף

New member
לכל פריסה פנים רבות

ואין תשובה שגויה.
להיפך, לדעתי התשובה הראשונית שלך כמפרשת היא הכי נכונה בעת הפריסה.

למעלה