פריסה שחשבתי עליה

פריסה שחשבתי עליה

חשבתי על פריסה מסוימת שתגדיר את הפוטנציאל של האדם בנושא מסוים. אני מניח שיש פריסות מאוד דומות למה שאני הולך להציע כאן, אבל שווה לי לנסות. בפריסה יש לקחת שלושה קלפים ולסדרם מימין לשמאל. (אפשר לסדר אותם משמאל לימין אם הפריסה מימין לשמאל לא מסתדרת לפי הציפיות). הקלף הימני מתאר את הפוטנציאל של התהליך שנעשה אם נעשה את המקסימום להגשמתו. למעשה זה אומר מה הגבול שאליו השואל יכול להגיע, ומסמל לו גם את כוחותיו. הקלף האמצעי מתאר את המצב מבחינת השואל ברגע שאילת השאלה. הקלף השמאלי מתאר את המצב שיקרה אם האדם יעשה את המינימום ולא מעבר לזה. למעשה ניתן לצפות שהקלף הזה יראה סוג של "אין תוצאות" כי המינימום יכול להיות פשוט אי-עשייה: אבל לפעמים אדם עושה בכל זאת צפוי לעשות משהו והוא פשוט לא יעשה אותו על הצד הטוב ביותר. אשמח לביקורת.

רשף כשף

New member
לדעתי

אם הבנתי נכון אתה רוצה להראות מצב שבו יקרה דבר מה אם האדם לא יעשה כלום, לעומת דבר אחר שיכול לקרות אם יקשיב לעצות הקלפים. לשם כך עלייך להגדיר מה המקסימום, כלומר מהן עצות הקלפים, ובעצם להפוך את הפריסה להווה- עצה- תוצאה ; לפוס קלף שאומר מה יקרה אם האדם לא יקשיב לעצה. ללא עצה מה תעזור הפריסה לאדם המתייעץ עם הקלפים?

לא הבנתי את המשפט -

אפשר לסדר אותם משמאל לימין אם הפריסה מימין לשמאל לא מסתדרת לפי הציפיות מה זאת אומרת ?

אוקיי, תודה

להילה בסגול - התכוונתי שאפשר שהקלף השמאלי ביותר יהיה קלף המקסימום, האמצעי קלף ההווה והימני קלף המינימום... הפריסה באמת מזכירה את הווה-עצה-תוצאה...

למעלה