פריסבי.....

silver men

New member
פריסבי.....

רציתי לשאול מה זה פריסבי??? מה עושים איתו??? איך משתמשים בוא .??? מאיפה אפשר לקנות???? אם הוא משתייך כסוג ג'אגלינג??? ואם מישהו יכול לשלוח לי סרטים אתרים או תמונות.....

eiraz

New member
ינון כתב מאמר בקצרה...

שונה קצת ממה שנתנו לך ויותר מפורט (לא נגעתי ולא שיניתי שום דבר) אז בבקשה: שלום לכל המתעניינים אני ינון, בן 15 עוד מעט, מרמת השרון. משחק כבר 9 חודשים (תורידו 3 חודשים של קרע ברצועה ועוד חודש שפשוט לא יצא לי לשחק בכלל) יש המון מה להגיד על פריסבי, ואי אפשר להכניס פה הכל, פשוט צריך להתנסות וללמוד, אז אני כותב פה "בקצרה" למרות שזה יצא ארוך. נתחיל בפריסטייל פריסבי- מה זה בעצם. אז ככה, פריסטייל פריסבי זה דבר פשוט ענק! זה המשחק ה"פשוט" שכל אחד מכיר, של תפיסות וזריקות, רק שלוקחים את זה כמה מאות שלבים קדימה הספורט הזה עוד לא כל כך מפותח בארץ לצערי הרבה כי מעט אנשים בארץ מכירים את הספורט הזה. רוב האנשים שמתחילים לשחק פריסבי, מתיאשים דיי מהר, כי הם רואים שקשה להם לזרוק, כשהצלחת פוגעת זה כואב, ועוד הרבה מאוד צרות כאלה. הסיבה היא- צלחת לא תיקנית! שחקני הפריסבי משתמשים בצלחות "מקצועיות"- תקניות! המשקל שלהם מדוייק, מחולק שווה בשווה בכל חלקי הצלחת, צורתה אופטימלית, אווירודינמיות טובה, וכו'. זה צלחת תקנית, שאיתה אפשר לשחק כמו שצריך, ולא להתיאש, כי לצלחת לא יהיה רצון משלה ליפול ולעוף לצדדים בגלל משקל לא מדויק, עם צלחת כזאת, לאן שתזרוק את הצלחת היא תגיע, ואחרי קצת אימונים אפשר להגיע לתוצאות מדהימות!! בפריסטייל פריסבי, לוקחים את המשחק הזה של תפיסות זריקות, ומעלים אותו כמה מאות שלבים קדימה (אמרתי כבר, אני יודע) במקום סתם לזרוק זורקים את הצלחת הפוך, דרך הכתף, מעל הראש, מאחורי הגב, בזוית חדה, ישר לגמרי, גבוהה, נמוך, לאיזור הראש, לאיזור כף הרגל, והרשימה נמשכת ונמשכת!! במקום סתם לתפוס תופסים את הצלחת בלי לראות אותה (דורש המון אימונים בשביל לדעת לקרוא במדויק את המסלול של הצלחת), מאחורי הרגל, בפיסוק גמיש במיוחד כאשר יד ימין עוברת בכלל מאחורי רגל שמאל, מעל הראש, יד אחת, או שאפשר לסובב אותה על הבטן ולהחזיר אותה לשחקן, בלי לתפוס בכלל את הצלחת בין לבין. זה אולי אלפית קטנה ממה שאפשר לעשות עם פריסבי. יש גם את החלק שהוא בכלל לא תפיסות וזריקות, אלא מאין "משחק עם עצמך" מסובבים את הצלחת ומאזנים אותה כשהיא מסתובבת על הציפורן, ומתחילים לשחק איתה בכל חלקי הגוף, אפשר גם להתמסר עם עצמך מול הרוח, ולגלגל אוהת על הגב ועל הבטן. גם פה, זה רק אלפית ממה שבאמת אפשר לעשות. עכשיו, קחו את כל מה שכתבתי ותשלבו את הכל ביחד- זה פריסטייל!! יש עוד הרבה מאוד ענפים שונים של פריסבי (לא פריסטייל). יש את האולטימייט, שזה משחק שדומה לפוטבול רק עם פריסבי, משחק ממש ממש כיפי!! זה ספורט בלי מגע בכלל, השחקנים לא נוגעים אחד בשני. רמת ההגינות במשחק הזה היא ענקית, ככה שאפילו באליפויות עולם, גם בחצי גמר, גמר, ובמשחקים הכי חשובים, אפילו אין שופט!! כי זה הוגן, וקל לשפוט, ומתבסס על אמון, ככה שפשוט אין צורך בשופט! יש את ה"דיסק-גולף", שזה דומה לגולף, רק עם פריסבי. במקום חורים יש מאין מטריה דמוית סל. יש "דיסטאנס" שזה בעצם לזרוק את הצלחת למרחק הרב ביותר. MTA- להשהות את הצלחת כמה שיותר זמן באוויר ולתפוס אותה לאחר מכן (השיא עומד על 16 שניות וקצת) DDC - משחק של קבוצה מול קבוצה, 2 על 2, עם שתי צלחות משחק ממש ממש מהנה!! ויש עוד!!!!!! כל אלה, עם פריסבי!! כמובן, שלכל ענף יש את הצלחות שמתאימות לו. לפריסטייל יש צלחת במשקל של 160 גרם. אולטימייט- 175 גרם. דיסק גולף- 3 צלחות שונות שנראות אחרת מצלחות הפריסטייל והאולטימייט. הרבה יותר אוירודינמיות! צלחת אחת לזריקת פתיחה, צלחת אחת ל"התקרבות", וצלחת אחת "להכניס את הצלחת לסל" דיסטנס- אותה צלחת פתיחה של הדיסק גולף. MTA- צלחת מיוחדת שתאפשר שהייה יותר טובה באויר, למרות שיש שמעדיפים לזרוק עם צלחת פריסטייל. DDC - שתי צלחות קטנות יותר, 120 גרם כל אחת. זה, בקצרה, על פריסבי. כן, זה ארוך, אבל תאמינו לי שזה עוד נחשב בקצרה!! כל מי שרוצה לדעת איפה אפשר להתחיל לשחק, מאיפה להשיג צלחות מקצועיות, רוצה לראות סרטונים, וכו וכו, מוזמן ליצור איתי קשר! איי סי קיו- 123786096 מסנג'ר- [email protected] לסיכום, אני רוצה להגיד לכם שזה ספורט אדיר!! אני בעיקר משחק פריסטייל ואני עכשיו מתחיל לשחק גם אולטימייט על בסיס קבוע! מדיי פעם כשיוצא מנסים לארגן DDC, תמיד אפשר להתנסות בMTA ובמקרים חריגים משחק גם את שאר סוגי ספורט הכל מהנה, תאמינו לי!! *מי שרוצה לדעת, הספורט הזה ממש מפותח בשאר העולם, וכרגע מנסים לפתח אותו גם בארץ סרטון, אפשר לראות כרגע ב MTV, בטלוויזיה, בפרסומות של נייק. או להכנס לאתר של נייק- http://www.nikefreestyle.com/ או כמו שאמרתי קודם, ליצור איתי קשר ואני אנסה לשלוח כמה סרטונים קצרים שלי זהו, לשאלות פרטים וכו צרו קשר או תכתבו פה איי סי קיו- 123786096 מסנג'ר- [email protected] *כמעט בכל הארץ אפשר למצוא מקום שתוכלו לשחק עם אנשים מנוסים עם ציוד מקצועי. תודה, ינון

למעלה