פרילנסר ללא חוזה?

quietrev

New member
פרילנסר ללא חוזה?

שלום. חברת תמלול מציעה לי לעבוד כפרילנסר מהבית, אך ללא חוזה. צירפתי את תכתובת האי מייל המקוצרת עם נציגת החברה. אודה מאוד אם מישהו יוכל להבהיר לי אם מה שמציעה החברה מקובל או לא, מה הכוונה ב'אסמכתאות' ובכלל- מה אני צריך לבקש מהחברה, כדי שאוכל להיות רגוע שהכסף יגיע אליי בשלום. (לאחר שתי עבודות תמלול לניסיון) - להוציא לך עבודה נוספת? -נראה לי הגיוני שנחתום על חוזה לפני שאני ממשיך לעבוד. - למרות שאני מבינה את אופי בקשתך, היא יוצאת דופן בעבודה עם חברות תמלול. כרגע החוזה נמצא כטיוטת עבודה במשרדי החברה ולא רלוונטי, יתכן ומיהרתי להסביר. נכון לעכשיו אין צורך בחתימה על חוזה, כשיגיע הרגע תקבל את החוזה ואת הזמן שאתה צריך להחליט לכאן או לכאן. בינתיים מבחינת החברה אין מניעה שתתחיל בעבודה, וחבל על זמנך. אני יכולה לומר לך כבר עכשיו שיקח זמן עד שיצא החוזה, וכרגע העבודה כפי שהיא - ללא חוזה. מה גם, שאין לך התחייבות כלפינו, תשאל את עצמך את השאלות המתאימות ותגיע לכלל החלטה. כרגע העבודה עם כלל הקלדניות בחברתנו מתבצעת ללא חוזה. אופן העבודה כקלדן מהבית היא גמישה מטבעה, ויש מקום לשינויים. למרות שאני מבינה את אופי בקשתך, היא יוצאת דופן בעבודה עם חברות תמלול. התוכנית המקורית שלנו אלייך הייתה בניית תוכנית עבודה משלבת תמלול וקלדנות אונליין, אזי היית מקבל הסכם נפרד. כל תוכנית עבודה שהייתה נבנית לך לאחר שהיית נותן את אישורך לתחילת עבודה, הייתה מגובה באסמכתאות. החוזה האמור שדובר בינינו הינו חוזה סטנדרטי לא אישי, בנוגע להתחייבויות החברה והעובד ושמירת סודיות. מאחר וכל התכנון האמור שלנו לעבודה ולמידה משותפת ירד מהפרק, אני יכולה רק להציע לך מסמך מחברתנו שיפרט את התעריפים המוסכמים ואת מס' הקבצים שיועברו, לשם כך עלייך לעמוד בדד ליינס. תודה, טל

אם אינך עובד שכיר

אין על החברה החובה להמציא הסכם ויתכן והצדדים ינהגו לפי הסכמות בעל פה או הנוהג שיש ביניהם. אינני יודעת למה הכוונה באסמכתאות. מה שחשוב מבחינתך, לדעתי, הוא התעריף ומועד התשלום.

למעלה