פרילנסרית

• פותח הנושא Yilly
  • פורסם בתאריך

Yilly

New member
פרילנסרית

ובכן, למרות שיש לי עבודה נחמדה, הייתי רוצה הכנסה נוספת בעשיית משהו שאני אוהבת.
לאחרונה הבנתי שמה שאני הכי רוצה לעשות בחיים הוא לכתוב, לשבת מבוקר עד ערב עם בקבוק ג'ין וכוס על השולחן ולכתוב עד ש"האצבעות יתחילו לדמם" ועד שכבר לא אוכל לראות מילים יותר.
אני רוצה שחבורת נערים תצוטט אותי ברחוב, ממש כמו שהחבר'ה שלי עושים וכמובן, להוציא כמה וכמה ספרי שירה.

העניין הוא שצריך להתחיל ממשהו, אז נכון, אני מקריאה בכל הזדמנות שיש לי, כותבת איפה שרק אפשר ואין סיכוי שלא יתרוצצו לי רעיונות חדשים ושורות בראש, אבל כאן מדובר בשירה ומדובר במשהו שאני עושה ללא תשלום.
הייתי רוצה גם לעבוד בשביל איזשהו עיתון, או כל דבר אחר שדורש מיומניות כתיבה ורטוריקה כלשהן, יש לכן מושג איך ומאיפה להתחיל?

בהערכת נצח לכל העונות,
ילי :)

אחח

בוקובסקי

אתייחס להתחלה ולשאיפה הכללית- הכותרת הייתה ״פרילנסר״, ובכדי להיות כזו את צריכה הון התחלתי...
גם אם זה אומר לקרוע ת׳תחת בעבודה שלא קשורה ליצירה אבל כן מכניסה לך כסף. בצורה הזו תוכלי לממן הוצאה ראשונית לספר שירה, שזה מוביל אותי לשלב הבא- האם את מרגישה שהחומר שלך בשל מספיק כדי לראות אור יום והאם יש לך גם מספיק ממנו.
כמובן שצריך לא מעט כוחות נפשיים לעניין
אבל את זה את כבר ודאי יודעת...

Yilly

New member
הו, כאן מתחילה הבעיה.

יש לי אנטגוניזם מה באשר להוצאת ספר שירה באופן פרטי, כשיהיו לי מספיק שירים שאני מרגישה שהם בשלים מספיק כדי לצאת לאור, אגש אל אחת ההוצאות כמו "קשב" ואתן להם את כתב היד.

העניין הוא יותר באשר לעבודה בעיתון נניח, באופן עצמאי כשאני לא בהכרח קשורה למערכת אלא כותבת שם מפעם לפעם, כמובן שיהיה נהדר להשתייך אליה, אבל צריך להתחיל ממשהו.

המון תודה על התשובה

להתפרנס מכתיבה? בהצלחה :)

איפה מתחילים? פונים לכל אתר שהוא ומציעים לכתוב.
כדאי שיהיה לך רעיון לגבי הנושא שאת רוצה לכתוב עליו, אם כי לא בטוח שהרעיון יתקבל. מומלץ להיות פתוחה לכתוב על כל נושא שיציעו לך.
אפשרות נוספת היא לפתוח בלוג ולפרסם בו דברים. גם אם לא 'יצודו' אותך, תוכלי להפנות אל הבלוג הפעיל ועתיר הקוראות שלך וכך לשכנע את עורכי האתרים לתת לך במה גם אצלם.

קחי בחשבון שזו ממש לא הכנסה. כלומר, זו הכנסה, אבל היא זעומה ביותר. לא משהו שיאפשר לך לחיות רק ממנו. מרבית האתרים לא משלמים כלל, או משלמים משהו סמלי ביותר. ולא שבעיתונים מודפסים המצב טוב יותר.

מבחינת עיתונות מודפסת, שווה אולי להתחיל ממקומונים. אם יש לך תחום עיסוק או תחביב שיש לו מגזין כלשהו, נסי אולי לכתוב משהו לאותו מגזין.
כמובן, בהקבלה לבלוג, את יכולה להוציא פנזין. לכתוב מה שבא לך, איך שבא לך, לצלם בזירוקס, ולהפיץ לכל עבר.

Yilly

New member
זהו שיש המון אתרים שיהיו מוכנים לקבל בהתנדבות

אני מחפשת את אלו שמוכנים גם לשלם, בין אם בעיתונות המודפסת ובין אם בזו הדיגטלית.
באשר להכנסות, הכל תלוי בעד כמה את טובה, אמנות היא דבר שקשה להתפרנס ממנו ואולי זה תמים, אבל אני מאמינה שזה אפשרי.

noga ke

New member
להתפרנס מתחביב

כעיקרון, יש עוד מלא אפשרויות להתפרנס מכתיבה. אבל העניין הוא שכשמתחילים להתעסק בתחביב מגלים שזה הופך לנטל בשלב מסוים.

כי זה כיף לכתוב לעצמך, אבל זה לא כיף לכתוב כשאת לחוצה בלוח זמנים וההשראה לא באה.. ואני מדברת מניסיון כי בכובע שלי כעצמאית אני עוסקת בכתיבה. זה קצת נזנח מאז שהתחלתי להיות שכירה, אבל עדיין.

כשעובדים בכתיבה הכתיבה היא יותר טכנית ופחות יצירתית, כי יש כללים מסויימים שצריך לכתוב לפיהם, גם בכתיבה עיתונאית.

אם את רוצה אני במסרים.

Yilly

New member
אני יודעת את זה,

הצרה מתחילה ברגע בו אני מרגישה שהכתיבה היא הדבר היחיד בו אני רוצה לעסוק בחיים, מבוקר עד ערב מעתה ועד עולם.

והאמת שאפנה בקרוב,
ברגע שאתגבר על המבוכה
תודה :)

אנימה1

New member
תתחילי בקטן ולאט לאט תתקדמי

כעיתונאית (לשעבר) ועורכת בהווה אני יכולה לומר לך שהרוב תלוי במזל. בהנחה, כמובן, שהכישרון כבר קיים :)
כשאני התחלתי בעיתונות הכתובה, האינטרנט עוד לא השתלט והפך למדיה/פלטפורמה המובילה בכל הקשור לתוכן.
כיום יש לך את הרשת הן כבמה והן כקרש קפיצה. נצלי אותה. פתחי בלוג, הקימי אתר. כתבי עד שתצא נשמתך (בהומור, כן?),
ודאגי להפיץ את כתבייך בכל מקום אפשרי. אחרי שתאספי "תיק עבודות" מכובד, תתחילי לשלוח קורות חיים עם דוגמאות כתיבה
מסוגים שונים (עיתונאית, ספרותית, שירה, דעות), לכל אתר/עיתון/הוצאת ספרים וכו' אפשריים. ותתפללי.
בהצלחה!

במה מתחילים?

בשימוש במילים הנכונות. אם רוצה שחבורת נערים תצוטט , הם אמורים לצוטט לך ולא אותך. אם רוצה שיצטטו אותך, זה כבר סיפור אחר לגמרי, או אולי שיר.

Yilly

New member
התכוונתי בדיוק למה שאמרתי.

נובע מעצם העובדה שאני כותבת ומזה שהחברים ואני נוהגים לצוטט אי אילו משוררים,
אין לי שום עניין בבחורים שיצוטטו לי שירה.

לצותת או לצטט.

אאל"ט לצוטט לא קיים בשום הקשר, אלא אם כן מדברים על צ'אטים ושכחנו את ה-'.

לצותת להאזין למישהו בלי הסכמתו, לצטט לקרוא או לחזור על קטעים שמישהו אחר כתב, לצ'וטט לדבר על כל זה בצ'אט.

למה מזה התכוונת, Yilly?

Yilly

New member
התכוונתי ללצטט,

אני כותבת מהטלפון ועדיין לא למדתי לעומק איך להקליד ללא שגיאות, בכל אופן תודה על התיקון.

Yilly

New member
התכוונתי ללצטט,

אני כותבת מהטלפון ועדיין לא למדתי לעומק איך להקליד ללא שגיאות, בכל אופן תודה על התיקון.

Yilly

New member
התכוונתי ללצטט,

Yilly

New member
התכוונתי ללצטט,

למעלה